- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar . Bugün nihayet uzun uğraşlar sonucu pulsar rs200 modelini test etme imkanı sağladım.
Yaşadığım şehirin küçük olması itibariyle ümitsizken yardımıma koşan Ekrem ATA bey'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım zira facebook üzerinden mesajlarımı yanıtlayıp bana çok yardımcı oldu.
Daha önce kullandığım motosikletleride kıyaslama öncesinde yazmamda fayda olacağını sanıyorum. Sırasıyla mobilet , mz 251 , planet hh , honda cg 125 , honda titan , yamaha rx 115 , yamaha ybr , cbr 125 r , cbr 250r.
Şimdi bana göre iki motosikletin birbirine karşı bariz üstünlükleri ve eksiklikleri var.
Önce Cbr'den başlayalım.
ARTILARI
1- Kesinlikle plastik aksam malzeme kısmı bir tık daha kaliteli.
2- Bilmiyorum ama test ettiğim motosiklete göre daha konforluydu.
3- Yakıtı nispeten hemen hemen aynı hemde 50cc fazla olmasına göre.
4- Bilinen japonların aksine kullanıcı dostu yedek parça fiyatı daha düşük.
5- Titreşim yok denecek kadar az.
EKSİLERİ
1- Vites göstergesi yok.
2- Abs fren sistemi yok.
3- Kalkışta biraz daha hantal kalıyor gibi.
Şimdide bugün test ettiğim Pulsar'a bakalım.
ARTILARI
1- Abs fren sistemi mükemmel.( arka freni sanırım kombine hiç kullanmama gerek kalmadı ) Birde yüksek hızlarda öne yığılma olayı çok değil.
2- Titreşim olayı yok denecek kadar az .
3- Mükemmel ötesi egzoz sesi var. ( Resmen aşık oldum sesine )
4- Son hızı Cbr'e göre düşük olsada ivmelenmesi cbrden daha iyi diyebilirim.
5- Yedek parça fiyatı gerçekten çok çok ucuz.
6- Vites göstergesi bence bir artı.
EKSİLERİ
1- Aynaları tam olarak nedense ayarlayamadım
2- Malzeme kalitesi bir tık daha düşük
3- Arka fren bindiğim motosiklette düşüktü.
Şimdi bu karşılaştırmayı kendi edindiğim tecrübe ve bilgiler ışığında deneyimledim yazdım.
Şahsi fikrim ise : Eğer sıfır motosiklet alacaksam kesinlikle RS 200 alırım. Çünkü RS 200 gibi bir makine kullanmayı bilmeyenlerin elinde hırpalanır .
İkinci el almak istersemde Cbr 250r alırım sonuçta kendini kanıtlamış ve parça aksamı olarak bir tık ileride.
Konu altına şimdi türlü taraftarlar fanatikler yorumlar yapacak biliyorum lakin edindiğim tecrübeyi kendim aktarmak istedim. Sonuçta aldığınız veya kullandığınız motosikletin modeli markası her ne olursa olsun ona baktığınız kadar iyidir . Tekeriniz düz bassın . Teşekkürler.
Yaşadığım şehirin küçük olması itibariyle ümitsizken yardımıma koşan Ekrem ATA bey'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım zira facebook üzerinden mesajlarımı yanıtlayıp bana çok yardımcı oldu.
Daha önce kullandığım motosikletleride kıyaslama öncesinde yazmamda fayda olacağını sanıyorum. Sırasıyla mobilet , mz 251 , planet hh , honda cg 125 , honda titan , yamaha rx 115 , yamaha ybr , cbr 125 r , cbr 250r.
Şimdi bana göre iki motosikletin birbirine karşı bariz üstünlükleri ve eksiklikleri var.
Önce Cbr'den başlayalım.
ARTILARI
1- Kesinlikle plastik aksam malzeme kısmı bir tık daha kaliteli.
2- Bilmiyorum ama test ettiğim motosiklete göre daha konforluydu.
3- Yakıtı nispeten hemen hemen aynı hemde 50cc fazla olmasına göre.
4- Bilinen japonların aksine kullanıcı dostu yedek parça fiyatı daha düşük.
5- Titreşim yok denecek kadar az.
EKSİLERİ
1- Vites göstergesi yok.
2- Abs fren sistemi yok.
3- Kalkışta biraz daha hantal kalıyor gibi.
Şimdide bugün test ettiğim Pulsar'a bakalım.
ARTILARI
1- Abs fren sistemi mükemmel.( arka freni sanırım kombine hiç kullanmama gerek kalmadı ) Birde yüksek hızlarda öne yığılma olayı çok değil.
2- Titreşim olayı yok denecek kadar az .
3- Mükemmel ötesi egzoz sesi var. ( Resmen aşık oldum sesine )
4- Son hızı Cbr'e göre düşük olsada ivmelenmesi cbrden daha iyi diyebilirim.
5- Yedek parça fiyatı gerçekten çok çok ucuz.
6- Vites göstergesi bence bir artı.
EKSİLERİ
1- Aynaları tam olarak nedense ayarlayamadım
2- Malzeme kalitesi bir tık daha düşük
3- Arka fren bindiğim motosiklette düşüktü.
Şimdi bu karşılaştırmayı kendi edindiğim tecrübe ve bilgiler ışığında deneyimledim yazdım.
Şahsi fikrim ise : Eğer sıfır motosiklet alacaksam kesinlikle RS 200 alırım. Çünkü RS 200 gibi bir makine kullanmayı bilmeyenlerin elinde hırpalanır .
İkinci el almak istersemde Cbr 250r alırım sonuçta kendini kanıtlamış ve parça aksamı olarak bir tık ileride.
Konu altına şimdi türlü taraftarlar fanatikler yorumlar yapacak biliyorum lakin edindiğim tecrübeyi kendim aktarmak istedim. Sonuçta aldığınız veya kullandığınız motosikletin modeli markası her ne olursa olsun ona baktığınız kadar iyidir . Tekeriniz düz bassın . Teşekkürler.