Millet tekrardan soruyorum; hiç garantiyi 4 yıla çıkarmak için check up yaptıran var mı aranızda...
telefonla servisi arayıp 1.ağızdan detaylı bilgi alabilirsiniz aslında.
Millet tekrardan soruyorum; hiç garantiyi 4 yıla çıkarmak için check up yaptıran var mı aranızda...
telefonla servisi arayıp 1.ağızdan detaylı bilgi alabilirsiniz aslında.
Benimde garanti 23 haziranda bitti bu2+2 davasinada girmemeyi dusunuyorum, bi yag degisimine 200 kagit para vermekten biktim abi, kendimde yapabiliyorum zaten
Telefon iPhone olunca otomatik yazmış �� Bende dikkat etmedim olsun okunuşu aynı kapı ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:33 ----------
tek çizgi ışık yanıp sönmeye başlayınca düşük devirlerde kullanırsan 70 km yapıyor "denedim"
Evet, "Burak Çetin" kardeşimin dediği gibi tek tırnak yanıp sönmeye başladıktan sonra bi 70 km denedim bende.
Full depo gösterdiğinde ben 400 km yapmıştım. İdeali ve diğer kullanıcıların ortalaması 330-350-380 km'lerde.
tek tırnak iyice söndümü olduğu yerde kalıyor mu _?
aradım servisi garanti bittikten sonra herhangi bir zaman olabiliyormuş. Asıl amacım motorun tam olarak durumunu görebilmek; Bildiğiniz expertiz yapıyormuş adamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
usta 2+2 olayını yaparsın. Yaw maksat motorun temiz olduğunu göstermek; sonra istediğin gibi kendi yağını değiştir... Zaten bişey olsa karşılamayacaklar.
Nasil oluyo bu check up? Aldigimiz yerin servisine goturuyoruz heralde, cunku ben normalde gittigim yere; garantisi devam ediyormu ? Diye sordugumda -hayir 23 unde 2.senesini dolduruyor, alirken size bir belge vermeliydiler bunu vermediler ise gidin alin dediler... net bi bilgide bulamadim, sen ogrendiysen anlatabilirmisin?
Motosikleti alırken verilen evraklar arasında 1 adet kitapçık vardı aşağıya resmini koyuyorum. o kitapçık ile servis bakımına geleceksin bu kitapçıga ve sisteme servis bakımların işlenecek. 2 yılın sonunda tekrar bu kitapçıkla geleceksin motoruna burada check up yapacağız eğer uygun görür isek motorunun garantisini 2 yıl daha uzatacağız dediler. Önemli olan 2 nokta var;
1- bu kitapçığın size verilmiş olması ve bakımlarınızın buraya işlenmesi.
2- kitapçığın içinde bulunan bir sözleşme sayfası var bunun imzalanması ve 1 nüshasının honda servisinde bulunması.
[url=http://hizliresim.com/y4J9Aa][url]http://i.hizliresim.com/y4J9Aa.jpg[/url][/url]
[url=http://hizliresim.com/NE8Jq5][url]http://i.hizliresim.com/NE8Jq5.jpg[/url][/url]
Size bunu vermekle mükellefler hatta bunun yanında kullanım cd si, honda güvenli sürüş kitabı ve 1 poşet içinde türkçe bulunmayan 4-5 dilde kullanım klavuzu. Hatta şöyle bir durum var Honda Türkiyeden arayıp bu evrakların motoru satın alırken (tek tek sayıyor sana telefonun ucundaki kişi) bunlar verildimi size die.

Evet arkadaşlar aracıma ilk 1000 bakımı yapılmıştır. Bakım için servise giden arkadaşlara özellikle söylemek istiyorum. sizin servis randevunuzu alan kişiye sorun motora nasıl yağ konuyor die. Bana 3 çeşit yağ saydı shell-honda (kendi yağı)-bir marka daha söyledi ancak bizim buraların yağlarından değil. 3 çeşit yağı neye göre koyuyorsunuz dedim? Aynen şu cevabı aldım, müşteri fiyat olarak hangisini isterse onu koyuyoz dedi. Ve kesinlikle shell falan koydurmayın diğer 2 markaya göre fiyatı uygun olabilir ama atla deve yok arasında 10 lira felan oynuyor. imkanınız varsa kendi yağınızı götürün içiniz rahat etsin. Ben kendi yağımı gödürdüm hık pık yaptı ancak üsteleyince ve zorlayınca yağı koymayı kabul ettiler. Hatta servis kaytlarına yağ çıkışı yapmam lazım dedi yağ satmaya kalkt. yağ parasıda vermedim servise sadece yağ filtresi parası verdim. Ustası bile piyasada ki en kaliteli yağ markası derken içeride işlem kaydı yapan çok bilmiş arkadaş dünyada en iyisi shell diyoşaştım kaldım. bakalım birdahaki bakımda nelerle karşılaşacağım heyecanla bekliyorum.
Oooooo adam SHELL diyorsa SHELL dir aga. Onlar hep en doğrusunu bilir, bilmez misin sen? KODUMUN! ::144::::angry2::
Böylesi dangalak çok. Geçen de biri yanıma gelmiş Daelim 250 motoru var siyah. diyor ki yavrum;
- Kardeşim Daelimde kullandım Kawasaki 250R da. Benim motorun aynısını yapmış kawasaki, aynısı bak. Benimkinin frenleri daha iyi tutuyor, Aynalar daha iyi gösteriyor. Kawasakiyi beğenmedim ben. (BOKUM... Ettiği yoruma bak)
- Evet kardeşim Daelim her zaman iyisidir. Üretimi durdu zaten onların SL modelini çıkardılar dedim, savuşturdum.
Haa konu nereye gelecek. Bunlar çok bilir. Haaa öyle mii?? Eee sonra deyip verecen gazı verecen gazı...
Servise sadece ya ekipman bakmaya giderim yada yağ almaya, geri işimi kendim hallederim.
millet şu an yağ tapasını açacak aletim yok ve motorda 140-150 mililitre yağ fazlalığı var bunu fazlalığı nasıl geri alabilirim... nereye gitsem bişey olmaz diyip geçiştiriyor 3 gündür gitmediğim yer kalmadı. ben de bu fazlalığı almadan yola çıkmayacam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------
neyse millet yağ işini hallettik de... yaw ben yorulursam diye konyada tanıdığımın yanında kalacaktım. Tanıdıklar yan çizdi. şimdi yolum konya üstünden geçiyor acaba nerede kalabilirim