Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

http://ipone.fr/en/product/r4000-rs-10w30/
2-Synthetic Plus API SM - JASO MA2

http://ipone.fr/en/product/10-3-10w30/
3-Synthetic API SL - JASO MA2

Bu yağların ikisi de semi-synthetic yani yarı sentetik; tam sentetik değil.

RS4000 olan API SM yani 2010 ve daha eski motorlar için. 10.3 olan API SL yani 2004 ve daha eski motorlar için.

En son yağ standartı API SN; ancak henüz bu standarta sahip motosiklet yağı var mı bilmiyorum.

Bu da merak edenler için viskozite ve sıcaklık değerleri:
Yaşadığınız yerdeki en düşük sıcaklık
0°C (32°F) 0W-20, 0W-30, 5W-20, 5W-30, 10W-30, 10W-40, 20W-50
–18°C (0°F) 0W-20, 0W-30, 5W-20, 5W-30, 10W-30, 10W-40
–18°C aşağısı (0°F) 0W-20, 0W-30, 5W-20, 5W-30

Ben ikinci linkteki yagi kullandim enfazla 2000 2500 km dayanabildim inanilmaz titresim artti aynalarim gevsiyodu surekli ondan sonra ayni yagin 10 / 40 olanini kullaniyorum memnunum ama dogrusu rs serisi olarak gozukuyo ozaman... yada bir cilginlik yapip motul 7100 deniycem

Merhabalar.. baya dır giremiyorum foruma malum askerlik fazla vaktimiz olmuyor :) ufak bi sorum var ben Ankara ya motorumu getirmek istiyorum işte hafta sonu binerim falan diye düşünüyorum acaba nasıl olur ? Bir de Ankara da olan var ise bana kapalı otopark konusunda yardımcı olabilir mi ?

İşte gerçek motor aşkı :) Devreleri karı-kız peşinde koşarken, çarşı izninde motor üstünde geçirmek isteyen koca yürekli asker :)

Hayırlı tezkereler :)

Ben ikinci linkteki yagi kullandim enfazla 2000 2500 km dayanabildim inanilmaz titresim artti aynalarim gevsiyodu surekli ondan sonra ayni yagin 10 / 40 olanini kullaniyorum memnunum ama dogrusu rs serisi olarak gozukuyo ozaman... yada bir cilginlik yapip motul 7100 deniycem

Yağ konusunda daha bir şey demiyorum aralarında çooook büyük bir fark yok, performans farkı da yok. Titreşimi bende en çok Castrol yapmıştı eski motorumda, Eneos da çok az ön paneli titretiyor ama motor sesi, vites geçişi olarak istikrarlı bulduğumdan ve Ipone'a gore daha ucuz olduğundan Eneos devam etmeyi düşünüyorum 10-40. Servise ne RS serisi ne de 10-30 yağ koydurmamaya çalışacağım.

Merhabalar.. baya dır giremiyorum foruma malum askerlik fazla vaktimiz olmuyor :) ufak bi sorum var ben Ankara ya motorumu getirmek istiyorum işte hafta sonu binerim falan diye düşünüyorum acaba nasıl olur ? Bir de Ankara da olan var ise bana kapalı otopark konusunda yardımcı olabilir mi ?

Kardeşim hayırlı olsun Ankara. Soğuktur falan ama iyidir.

Havacıydın sanırsam.

Bu arada motosikletle gitmek güzel fikir. Nizamiyede otopark varsa oraya koyabilirsin.

Ya da senin sevdiğin veya seni seven komutanından lojmanında tutmasını rica edebilirsin.

Vardır öyle baba insanlar. Bilgin olsun. :)

arkadaşlar 2012 cbr 250 motorumun gösterge ışığı bozuldu.Servise sordum 650 lira dediler.Sanayi de daha ucuza yaptırırsın dediler.Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı?Yardımcı olursanız, yol gösterirseniz çok sevineceğim

Bildiri ;

Bu sehire kar yagar ve ben motorumu sarmalar paketler akbilimi aramaya koyulurum :) sanirim son iyi havayi gordu Pazar sabahi istanbul.

Bu hafta kullanmayacagim, geceleri yine feci ciy kesiyor ortalik.

Sunu farkettim, ilk aldigimda 7bin kusur kmde olan motorum 3.7 - 3.6 gibi yakiyordu. Su an 11bin kusur kmdeyim hava bu kadar soguk olmasina ragmen 3.6`a kadar indi sarfiyat. Demek ki hakikaten 10binden sonra yakit oturmaya basliyor, yazin 3.5 gorurum sanirim. Cabuk bitsin su kar kis valla motoru yikamaya useniyorum :)

arkadaşlar 2012 cbr 250 motorumun gösterge ışığı bozuldu.Servise sordum 650 lira dediler.Sanayi de daha ucuza yaptırırsın dediler.Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı?Yardımcı olursanız, yol gösterirseniz çok sevineceğim

Gosterge komple mi calismiyor ? Tazyikli su ile yikandigi icin hafif su alan ve icerden bugu yapan bir iki motor duymustum ama komple neden bozulur hic fikrim yok. Sanayide ucuza yaptirirsin dedikleri ne ? Tamirat mumkun ise kendileri neden yapmamis anlamadim.

@sokullu Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Servis yapmıyor mmalesef sadece tak çıkar yapıyor.Gösterge çalışıyor ama ışık yanmıyor maalesef.Gece kullanımında sıkıntı oluyor.

Kardeşim hayırlı olsun Ankara. Soğuktur falan ama iyidir.

Havacıydın sanırsam.

Bu arada motosikletle gitmek güzel fikir. Nizamiyede otopark varsa oraya koyabilirsin.

Ya da senin sevdiğin veya seni seven komutanından lojmanında tutmasını rica edebilirsin.

Vardır öyle baba insanlar. Bilgin olsun. :)

Aynen abi havacıyım :) Bizim kademedi ki komutanlarla konuştum da hepsi dışarıda oturuyor bakalım sağlam bi otopark bulabilirsem getirecem. Ha bu arada havavı olmakda sıkıntı abi her dakka uçak geçip duruyor kafa falan kalmıyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

İşte gerçek motor aşkı :) Devreleri karı-kız peşinde koşarken, çarşı izninde motor üstünde geçirmek isteyen koca yürekli asker :)

Hayırlı tezkereler

Aynen öyle abi motor ayrı bişey benim için ;) askerlik bile aramıza giremeyecek ;)

Aynen abi havacıyım :) Bizim kademedi ki komutanlarla konuştum da hepsi dışarıda oturuyor bakalım sağlam bi otopark bulabilirsem getirecem. Ha bu arada havavı olmakda sıkıntı abi her dakka uçak geçip duruyor kafa falan kalmıyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Aynen öyle abi motor ayrı bişey benim için ;) askerlik bile aramıza giremeyecek ;)

Simdiden hayirli tezkereler ankarada nerde askersin ? Bende orda yaptim askerligi jandarmaydim esenboga havalimani koruma komutanliginda :) havalimaninin dis guvenligi bizdeydi ucak diyince aklima geldi birden

2 senedir kullandigim ve ilk motorum ilk gözagrim olan cbr250'yi bugun satmis bulunuyorum. Ölü sezonda 1 haftada satildi :) Harika bir baslangic motoru ve acemi dostu. Alan kisi de insallah kazasiz belasiz kullansin.

Simdiden hayirli tezkereler ankarada nerde askersin ? Bende orda yaptim askerligi jandarmaydim esenboga havalimani koruma komutanliginda :) havalimaninin dis guvenligi bizdeydi ucak diyince aklima geldi birden

Saolsın abim :) ben 4. Ana jet üstünde yapıyorm abi akıncılar kazan diye geciyor :)

Boşver havacılar hep anlatırdı şöyle rahatız böyle rahatız diye.

Ulan ne zaman geçmiş üzerinden. Şu an olsa aynı insanlar yeniden yaparım yani.

Bu klişeyi ne zaman kullanırım diyordum demek kısmet bugüneymiş. :mrgreen:

Son düzenleme:
Boşver havacılar hep anlatırdı şöyle rahatız böyle rahatız diye.

Ulan ne zaman geçmiş üzerinden. Şu an olsa aynı insanlar yeniden yaparım yani.

Bu klişeyi ne zaman kullanırım diyordum demek kısmet bugüneymiş. :mrgreen:

Evet bana nasip oldu :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Esenboga ya yakin sayilirsin kardesim :)

Galiba abi bilmiyorum :)

hem motoruna yazık hem çevrendeki insanlara yazık hemde kendine yazık ya :)
Bende bi kamyon para verip Tiger aldım neye yaradı kuru gurultu ve harbidende hiç hoş bi ses değilmiş :) Birgün arkadaşıma verdim motoru yanımdan gazı cekerek gectı ulan dedım bu berbat sesi mi çekiorum ben diyip söktüm :)

Orijinal egzozunu bozma bence.Egzoz taktım biri olarak söylüyorum :)

Hocam ben bu egzozdan çok memnunum motordan soğumuşken yeniden aşık oldum. Bana göre efsane bir egzoz ve düşük devirlerde daha yüksek güç üretiyor yakıt tüketimine çok etki ediyor haliyle. 4-5 bin devir arası kullanıyorsun motoru ve zırt pırt vites düşürme derdinde kurtarıyor. Ayrıca fark edilirlik üst safhada seste apaçi sesi değil.

Merhaba arkadaşlar malum havalar soğudu kar kış geldi motorumu yıkayıp yağladım depoyu fulledim ve çardak altında branda ile üzerini örttüm haftada 1 şöyle 10 15 dk çalıştıracağım bundan sonra bi kaç yerden duydum da böyle yapmak motora zarar verebilirmiş ne kadar doğrudur. Son olarak kış boyunca motorumu kullanmayacağım ona iyi bakmak için en garanti yol nasıl olur tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar malum havalar soğudu kar kış geldi motorumu yıkayıp yağladım depoyu fulledim ve çardak altında branda ile üzerini örttüm haftada 1 şöyle 10 15 dk çalıştıracağım bundan sonra bi kaç yerden duydum da böyle yapmak motora zarar verebilirmiş ne kadar doğrudur. Son olarak kış boyunca motorumu kullanmayacağım ona iyi bakmak için en garanti yol nasıl olur tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

hocam kapalı garaja koyamıyorsan en mantıklısı yaptığın zaten. belki kutup başını sökmekte iyi bir fikir olabilir. Zaten çok kolay 250 de bu işlem hemen koltuğun altın.da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar