Merhaba arkadaşlar
2 gün önce 2010 model KLX250 28500 km de olan motorumla 2012 model 6900 kmde siyah CBR250R'ı takas ettim Hataydan aldım geldim
1080 sayfadan bir kısmını okudum fakat motorumda cevabını aradığım bir kaç sıkıntım var
1- 2. vitese azıcık yüksek devirde geçtiğim zaman sert geçiyor ve sanki dişli kırılacakmış gibi oluyor zaman zaman bende düşük devirde atıyorum 2. vitese. bu sorun yağdanda olabilir diye düşünüyorum bu arada yağ markasını ve numarasınıda yazarsanız çoook memnun olurum
2- süspansiyonlar baya sert geldi bana bir önceki eski kasa CBR125 in süspansiyonları mükemmeldi ama bu kütük ön ve arka bu arada lastik havaları ön 32 arka 35 psi
bu sorunların haricinde motorum mükemmel diyebilirim dün akşamda ön camın önüne eğilerek 160 km hızı gördüm otobanda hiç eğilmedende 140 km hızı her şartta görüyor diyebilirim
Adanada oturan arkadaşlar bana ulaşabilirmi acaba 0542 638 11 00 Hakan ÖCAL çağrı atsanızda olur ararım
Hocam hayırlı olsun.. Allah kaza bela vermesin tekerin yere düz bassın..
Hocam 2.vitesin sesli geçmesi normal bi durum o herkeste öyle diye biliyorum.. Ama bende düşük devirde geçtiğim zaman sesli yüksek devirlerde daha yumuşak geçiyor.. Motul 10/40 5100 serisi yağı kullanıyorum.. Sıkıntısı yok güzel.. Bundan sonra dediğim gibi ipone'yi deneyeceğim.. İkiside fransız malı kaliteli yağlar..
Arka süspansiyonu ayarlayabilirsin hocam.. Bak bakalım kaçıncı kademede duruyor.. 3 veya daha fazla ise gayet sert durumdadır.. Fabrikanın orjinal ayarladığı 2. kademe gayet ideal..
Düz yolda 165 km hız gördüm.. Hafif meğilde 169 km yi gördüm yolda viraj olduğu için saldım.. Eğimli yolda 170-175 sınırlarını zorlar gibi geldi banada.. Gören arkadaşlarda var zaten..
Ama bu top speed'de bu kadar da takılmamak lazım.. Motorun ciğerini sökmek gibi geliyor bana o süratler.. Zaten uzun süre o hızlarda gitmek hem güvensiz hemde zor açıkcası..
140-150 km düz yolda bu motorla seyir etmek için oldukça ideal..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
Hondanın kendi servisi kendi yağını koymuşdu 10/30 du 2 lt almıştım 600ml si duruyor yanılmıyorsam. yağın üstünde honda yazıyor yani. ama çok da memnunum sayılmaz viteşler dişli geçiyor. ve yağ değerleri bu sıcaklar için çok düşük sanırım. fazla ısınıyo bunu hissediyorsun. Castrol 10/40 ı hiç denemedi monu denicem bu sefer.
Hocam bildiğim kadarıyla 10w -Dereceleri anlatıyor 40'da +Dereceleri anlatıyor..
10 -15 derecelere kadar 40 +90 derecelere kadar dayanıklı olcağını gösteriyor diye biliyorum..
Sonuçta hava -'leri ve +90 ları görmüyor.. Mevsimlere göre yağı ayarlamak en güzeli deniyor ama nasıl ayar vericez.. ? Yani hepsini kullanabiliriz aslında zararı olmaz ama yararı olanı nasıl çözücez.. ?
10/30 vs kullanmak bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum.. Bu değerlere göre motor yağının kıvamı aynımıdır.. ? Yani incelik vs olarak..
Tamamen mantık yürüterek yazdım, yanlış konuşmuş hatalı şeyler söylemiş olabilirim.. Kusura bakmayın..