Ön freni sıkınca diskten bir cızırtı sesi geliyor. Hergangi bir tozlanma ya da pislik olabilir düşüncesiyle fren balata temizleme spreyi kullandım fakat değişen bir şey olmadı. Frenin tutunma konusunda bir fark hissetmedim ama dediğim gibi 50km üzerindeki hızlarda ön frene basınca çıkan ses beni tedirgin ediyor.
Bunu daha önce yaşayan varsa tecrübelerinizi ya da yorumlarınızı öğrenmek isterim.
Yarın Bursa Honda servisine götürmeyi düşünüyorum.
Umarım ciddi bir şey değildir.
arkadaşlar ön freni sıktığımda arka stop lambası yanarken arka frene bastığımda stop lambası yanmıyor. sizde de böyle midir?
Merhaba bugün motor durduğu yerde sağ tarafa yattı fren maneti yamuldu düzeltme sansimiz varmı veya da yenisi kaç paradır ?
Hocam fren pedalinin tam topuk kisminin orda bir zimbirtisi var onun böyle boru gibi ve onu pedala baglayan sibop kapagina benzer birsey. Onu biraz sikilastirirsan pedala dokunduğun gibi yanar.arkadaşlar ön freni sıktığımda arka stop lambası yanarken arka frene bastığımda stop lambası yanmıyor. sizde de böyle midir?
arkadaşlar ön freni sıktığımda arka stop lambası yanarken arka frene bastığımda stop lambası yanmıyor. sizde de böyle midir?
Arkadaşlar sormak istediğim birşey var..
Bugün motorla giderken farkettim..
3. Viteste 6000-6500 devirde elimle gazı sabit turtuğumda motordan "vun vun vun vun" diye bir ses geliyor..
Sanki motor daha fazla devir istermiş gibi oluyo.. Sizinde dikkatinizi çektimi..
Bunu deneyebilecek olan arkadaşlar var mı ?
Merhaba bugün motor durduğu yerde sağ tarafa yattı fren maneti yamuldu düzeltme sansimiz varmı veya da yenisi kaç paradır ?
Ayrıca söylemeyi unuttum lastiklere badem yağı sürdüm.. Oldukça iyi görünüyorlar.. Günlerce temiz kalabiliyor bilginize..
Direk ağır kaza sebebidir, bırakın sürmeyi ; galeriden aldıktan sonra güzel görünmesi için sürelen yağın kullanıma başlamadan detarjanlı su ile lastikten çıkarılması lazım...
Bir kaza yaşamamanız mucize o kısmı sevindirici , demek ki yatırmıyosunuz daha motoru kontra ile yoksa mümkün değil badem yağlı bir lastik ile 10-15 derece bile yatırsanız yol tutması lastiğin...
Olmassa bi boy abdestti aldircamşaka bi yana neden böyle oluyo anlamadm abi nazarmı değdi nolduysa artik ayaklık sağlam gibi gördüm arkama döndüm motor yere yapismis..
cbr250 nin ayaklık konumu cok dik olunca esen rüzgardan bile motor yan yatabiliyor.düzeltilir merak etme yenisde sanırım 35-40 tl gibi bir şey olabilir tam emin değilim.Kardeşim nedir bu başına gelen seninde hayırdır.. Geçmiş olsun öncelikle.. Nasıl oldu ayaklık düzgün bi yerde değilmiydi ?
Benimde zincir problemliydi aynı sesi duyuyordum,zincir dişli komple değişince hiçbirşey kalmadı,motorun kaç km de bilmiyorum ama zincirini kontrol ettir istersen
http://i.hizliresim.com/on93y9.jpg
Arkadaşlar korktuğum başına geldi ve eksoza poşet yapıştı.. Yani farketmedim ama giderken yapışmış.. Bunu ne ile temizleyebilirim.. ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
Hocam araştırdım dediğin gibi zincirle alakalı veya gerginliği olabilir deniliyor.. Sanırım biraz fazla boşluk var.. Germeyi tam bilmiyorum yanlış yaparım diye.. Motor 700 km de şu an 1000 bakımında gösteririm artık.. Teşekkürler cevap için..![]()
Bayram tatili için yarın akşam üstü 5 gibi çanakkaleye doğru yola çıkmayı düşünüyorum,o taraflara gidecek başka arkadaş varsa beraber gideriz güzel olur
Gaz Yağı ile Egzozu silersen Çıkacagını Düşünüyorum benimde Başıma gelmişti Sildikten sonra iyice Durulamayı unutma yanlız![]()