Herkese merhabalar. 20 yaşıma gireceğim şu günlerde cbr250 alabilmek için hard core çalışıyor, para biriktiriyor ve gün sayıyorum. 2 senelik bir scooter tecrübesinden sonra ( kazasız - cezasız ) vitesli motora geçişimi cbr250 ile yapmaya karar verdim. Buna etken olarak kendisinin görünüşü, yüksek ccli olmayışı, başlangıçta yapacağım hataları telafi edecek olmasını gösterebilirim. Motosiklet konusunda emeklenmeden kosulmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz çok örnek var etrafımızda. Ve motoru mağazadan belli miktar peşin verip kalanını taksit yapıp 0 km almak istiyorum. Çünkü en az 3-4 yıl kullanacağım ve kullandığım süre zarfında parasını da öder bitiririm. Düşüncelerim ve 0 alma konusundaki fikrim hakkındaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.
NOT: Çok yakında aranızdayım
Dostum, gençsin henüz. Gel bu yola bulaşma demeyeceğim tabi ki
Ama bence temiz, düşük km'li, iyi bakıldığını düşündüğün bir ikinciel motor ile başlamanı tavsiye ederim.
Eğer motora başkası dokunmamış olsun mantığında değilsen sana şöyle açıklayayım; Eğer öyleysen devamını okuma.
Öncelikle motosiklet zaman geçtikçe değerlenen bir şey değil, yani bir yatırım değil. Sürekli eskiyen ve ilk aldığın andan itibaren değer kaybeden bir makine. O yüzden sıfır almanın avantajlarını düşük km'li ama ortalama 1 2 yıl eskisi 2 3 bin aşağısına almak daha mantıklı.
Bunun mantıklı olma sebeplerinden biri, 3 4yıl kullanacağım diyorsun, ilk aldığında, allah korusun düşebilirsin yada motor durduğu yerde yatarr.. Granaja paran olur. Üst baş scooterdan sonra daha hıza dayanıklı olsun, onlara paran olur.
Daha önemlisi belki lastikleri değiştirmek isteyeceksin, 800 - 850 lira ona paran olur.
Yani anlayacağın sıfır fiyatını harcayacaksan, sıfırdan daha iyisini yapabilirsin.
Ben de 3000km'de bir motor alıp dediklerimi yapıyorum.
Benden sana abi tavsiyesi, motosiklet akıllı olma sanatının bir parçasıdır. Para harcarken de akıllı olmak bence insanın hayatını kurtarabilir