Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

DAHON :cat:

Ayrıca bende bagaja atılabildiğinden, 5. kata elde çıkartılabildiğinden ve evde yer kaplamamasını istediğimden tercih ettim :)

hocam ben hastayım o bisiklete ya geçen arkadaşta gördüm sahilde oturuyoduk bagajdan bisiklet çıkarttı adam :) sahilde turladım çok beğendim çocukluğuma döndüm valla pinokyo vardı bizim zamanımızda ona gitti aklım valla. Link varmı pahalı bir aletmi?

orjınal kıtapcıgı olmayan var mı? (3 adet farklı dılde)

:)

kıme hedıye edeyım :D (vermeyı unutmusum.bavullardan cıktı sımdı.)

yanında isteyene bmc fıltre stıckerı da vereım hatta :cherry:

barıs abı gidon topuzlarına ben talıbım bılıosun ayrıca noldu bızım mangal ısı ??

DAHON :cat:

Ayrıca bende bagaja atılabildiğinden, 5. kata elde çıkartılabildiğinden ve evde yer kaplamamasını istediğimden tercih ettim :)

Senin bahsettiğin model şunlar tabi :)

[url]http://o1305.hizliresim.com/19/3/mqmnw.jpg[/url]

aynen bunlardan dı :) 1000 küsür lira yaw. kronunda var 702tl onlar nasıl? birde sirkecide bisikletçiler onlarda daha ucuz olma ihtimali varmı?
http://www.spordunyasi.com/urun/kron-fd-500-katlanabilir-bisiklet.aspx

saol abi. Motor 3000km ye geldi. bakım yapsammı diye düşünüyorum yağ filtrem ve yağım var:) kimi servis 3000de gel kimi 4000de gel diyor anlamadım bu işi. gerçi ara bakımlarını kendim yapıyorum 10000km bakımına servise giderim heralde.

1000 bakımında repsol yağ konmuştu motora yağ filitreside değişmişti.Servisteki usta bana 4000 de yağını değiştirirsen iyi olur demişti.Bakımada 12000 de gelirsin demişti.O motorun zor şartlar hariç gerçekten 12000 e kadar bakıma ihtiyacı olacağını sanmıyorum.Ama yağ değişimlerini 3000 de yada 4000 de yaparsanız motorun ömrü uzar.Yağ filitresi konusundada 2 yağ değişiminde bir değişmesi gerekir demişti.Kaliteli yağ kullanırsan filitre konusu mantıklı.

Hava filitresine gelince motor çok tozlu ortamda kullanılmadı.3000 km filitre değişimi için erken bence.

Her servistede söylenene inanma servislerin para için yapmıcakları iş yoktur.Sen motorunu iyi tanı onunla arkadaş ol yeter.O sana ihtiyacı olduğunda hissettirir.O zaman servise başvurursun.Zaten yasal bakım aralıklarına uydunmu kanunen bir hakkın var.Servis sana neden 3000 de 5000 de gelmedin diye dayatamaz.

ne kadar çok bisiklet sevdalısı varmış :) bisikletleriniz de ne güzel, inşallah birlikte pedallama fırsatı da olur :D

Şu hava filtresini çok dert etmeyin arkadaşlar nasıl yağ değiştirince yağ filtresinide değiştirmenizi öneriyoruz diyorsa kitapçık 30tl daha vererek hava filtrenizide değiştirin bu sizin yararınıza olur yakıtınızı bile etkiler. Yani 100-150 lira olsa tamam 10.000km de 1 değiştirelimde çok pahalı değil. Ben zaten 12000 de servise giderim onun haricinde bakımını kendim yapıyorum elimden geliyor servise vereceğim parçayı hava filtresine veririm. 15tl yağ filtresi, 37lira 1.5lt castrol power1 yağ, 30 tl hava filtresi = 82tl mis gibi bakım olur. 4000km de 82 lira hiç bir şey değil bence... cbf 150de bile 2000km de1 yağ, hava filtresi değiştiriyoruz ( 25tl 1lt yağ, 15tl hava filtresi 40 tl yapar 4000km de 80 tl yapar kafa kafaya geliyo daha ne olsun:) ) kitapçıkta zaten hava,yağ filtresi nasıl değişiceğini adam anlatmış bakarak çok kolay değiştirebilirsiniz.
Edit: hava filtresine hava tutmayın, temizlemeyin yenisini kullanın:cat:

peki parçaları nerden temin ediyosunuz?
honda servisinden mi?
benimki 7000km olmak üzere, tüm bakımları serviste yaptırdım başım ağrımasın diye
garanti bittikten sonra ara işleri kendim halledecem...
yav 1000 bakımı 70küsür tl, 4000 bakımı 130küsür tl tuttu, üstelik sadece yağ değişti

ha bi de tapa pulunun ne olduğunu çözemedim...

peki parçaları nerden temin ediyosunuz?
honda servisinden mi?
benimki 7000km olmak üzere, tüm bakımları serviste yaptırdım başım ağrımasın diye
garanti bittikten sonra ara işleri kendim halledecem...
yav 1000 bakımı 70küsür tl, 4000 bakımı 130küsür tl tuttu, üstelik sadece yağ değişti

ha bi de tapa pulunun ne olduğunu çözemedim...

parçaları yetkili honda servisinden alıyorum yani orijinal parçalar. Sizin bakımlar baya tuzlu tutmuş çözemedim belki servis saat ücretinden çok almışlardır. Tapa puluda yağ değişiminde motorun alt kısmında kartel civatısının altında olan pul. O civatayı söküp yağ boşaltılıyor söküncede yeniliyolar. Sanayide 5-10kuruş arası fiyatı değişir oda bakır olan yani daha kalitelisi:) Ara bakımları elinizden geliyosa yapın boşuna servise gerek yok. Sadece garanti için zorunlu bakımlara gidin 1000-12000 gibi:cat:

parçaları yetkili honda servisinden alıyorum yani orijinal parçalar. Sizin bakımlar baya tuzlu tutmuş çözemedim belki servis saat ücretinden çok almışlardır. Tapa puluda yağ değişiminde motorun alt kısmında kartel civatısının altında olan pul. O civatayı söküp yağ boşaltılıyor söküncede yeniliyolar. Sanayide 5-10kuruş arası fiyatı değişir oda bakır olan yani daha kalitelisi:) Ara bakımları elinizden geliyosa yapın boşuna servise gerek yok. Sadece garanti için zorunlu bakımlara gidin 1000-12000 gibi:cat:

daha önce burda yazmıştım 4000 fatura detaylarımı, şöyle:

eleman yağ filtresi 1adet 11,40
tapa pulu 1adet 1,24
motul 5000 mineral 4t 10w40 2lt 42,38
temizleme spreyi 1adet 8,00
peryodik bakım işçiliği 1,2saat 48,00

tabi bi de +kdv var

toplam 131TL

vala bu işler elimden geliyomu bilmiyorum da görecez bakalım :)

ne kadar cok bisikletci varmis :)

ben de motosiklete, bisikletten gecis yapanlardanim :) Stock halinin uzerine zamanla kendim gelistirdigim XT-SLX-LX duzende Rockshox Tora amortisorlu Michelin lastikli bir Sedona'm var :) CBR250r dolayisiyla yatiyor bisiklet :) Jantlarini bile kendim ormustum :)

Bisiklet alma fikri istanbul yokuşlarindan dolayi beni motosiklete yoneltmisti bundan 6 sene evvel. 10 ay once bisiklet de aldim. Kron xc500. Hatta Bugun besiktastan belgrat ormanlarina veya caddebostan tarafina bir rota belirleyecegim. Katilmak isteyen 250ciler varsa tanismis da olur.

Buda benden gelsin :) 3 yıllık Bisikletim Drag Flatbar, km saatini çaldılar 6 bin km deyken sanırım 9 km ye dayandı :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

Bisiklet alma fikri istanbul yokuşlarindan dolayi beni motosiklete yoneltmisti bundan 6 sene evvel. 10 ay once bisiklet de aldim. Kron xc500. Hatta Bugun besiktastan belgrat ormanlarina veya caddebostan tarafina bir rota belirleyecegim. Katilmak isteyen 250ciler varsa tanismis da olur.

bu gün zamanım kısıtlı sana katılmak isterdim ama yarına ertelersen öğleden sonra 4 gibi buluşuruz Beşiktaşta Belgrad yapabiliriz :cat:

963_10151480064873275_1166727812_n.jpg

Buda benden gelsin Kron xc250 (250 den devam :D ) Cumhuriyet Bisiklet Turu

istanbul tayfası son cagrım.

bugun aksam ya da yarın sabah bısey yapmak ısteyenler bı adım once cıksın pls :)

Ben bu akşam katılabilirim Barış, yarın da akşam işim var o yüzden 5'e kadar müsaitim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

11.30 da yazmissin dikkat etmemişim :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu bisiklet de benim. Alalı 12 gün oldu, gün aşırı 20-25 km sürmeye çalışıyorum.

Selam

Bende dün salcano mu satıp Cbr 250 R alarak aranıza katıldım. İlk motosikletim. Dün ve bugün toplamda 6-7 saat gezdim. Gayet memnunum.

Nereye

02honda-cbr250.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar