Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar benzin deposunu tam doldurtamıyorum galiba :silent: Dün eve dönerken depoyu fulledim, 10km sonra 6. diş söndü :farao: geçen sefer de böyle olmuştu, neden böyle yapıyor?

motoru yan sehpada doldurduktan sonra dik konuma getir doldur sonra depoyu çalkala biraz tekrar doldur:cat: hava yapabiliyor depolar. Birde bu diş olayına takılmayın doğru göstermiyor mesela 4. dişteydi kullandım 3e düştü biraz daha gittim tekrar 4. dişe geldi:) ortalama km yi bilip öyle doldurmak lazım depoyu yoksa yanılıyo insan göstergeden.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yapmıyor, 500 km son sürat git, yol sonunda bir 500 km daha giderim, sen rahat ol diyor. :queen:

motoru yan sehpada doldurduktan sonra dik konuma getir doldur sonra depoyu çalkala biraz tekrar doldur:cat: hava yapabiliyor depolar. Birde bu diş olayına takılmayın doğru göstermiyor mesela 4. dişteydi kullandım 3e düştü biraz daha gittim tekrar 4. dişe geldi:) ortalama km yi bilip öyle doldurmak lazım depoyu yoksa yanılıyo insan göstergeden.

hareketli depolarda sıvının seviyesinin ölçümü çok hassas olamaz.çünkü depo oynadıkça içindeki sıvı (benzin) da çalkalanacaktır.o çalkalanma neticesinde şamandırada anlık seviye farklarını göstergeye yansıtacaktır.Kaldıki dijital olan göstergelerde çubuklar anlık değişim gösterecektir.Tam sağlıklı ölçüm motor dik ve içindeki benzin oturmuş vaziyetteyken sistemde teknik bir arıza yada fabrikasyon bir hata yoksa net gösterecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Arkadaslar cbr 250r sahibiyim bir sorum var bu motor sisme yaparmi

su soğutmalı olduğundan şişmez.ama,su ve yağ seviyesi tam olmak şartıyla.rahat ol ver kırbacı:flower:

Arkadaslar cbr 250r sahibiyim bir sorum var bu motor sisme yaparmi
ben bi günde antalyadan istanbula 850 km yolu 3 molada geldim aralık ayıydı ve motorumda motul 7100 yağ vardı gerçekten on numara testi geçmişti sıkıntısız bi yolculuktu çoğu zaman yağmurdan ve doludan kaçtık üç motor dip gaz gitmek zorunda kaldık ve hiç bir sorun olmadı benim motorda ama şu varki aynı motor yani benim motor 5 bin km deyken servisin koyduğu dandik mobil yağ vardı ve çanakkaleye giderken kabatepe ye 50 km kala motor kitledi neden yağ yaktı motor bu şişmenin farklı bi tepkisi bizimkisi su soğutmalı olduğu için şişmiyor ama yağ yakıyor ve benim motordan toplamda 400 ml yağ çıktı bu konuyu burada çok anlattım ben ve motor garantiden yapıldı şuan bi sorun yok ama artık servis yağı kullanmıyorum shell x7, motul 7100 ve şuanda ilk defa castrol 10/50 power1 koydum bakalım nasıl çıkacak merak ediyorum umarım anlamışsındır :king:

tuc

Bugün 4000 bakımını yaptırdım.116 tl tuttu işçilik (35tl)+yağ filtresi (12tl)+ipone 10w40 motor yağı 2 lt (50 tl) geriye kalanıda 17 tlde kdv parası vermişiz.Sucuları(adana honda bayiisi) bu sefer beğenmedim biraz baştan sağma gibi yaptılar zinciri temizlemeyeceklerdi az daha temizlemiyeceniz mi demesem.Ön lastiğe hava vurdu elemanada arka lastiğide 33 yap dedi bende dedim 29 olması gerekmiyor mu dedim çocuk şimdi 30psi napalım dedi bende usta ne diyorsa yap dedim arka lastiğe hava vurdu mu vurmadı mı bilmiyorum ama motorun gidişi değişti daha tatlı gitmeye başladı daha önceleri 152-155'e kadar düştüğüm rampada bu sefer 158'den aşağı inmedi hem tamamen yatmadan ön cam hizasındaydı kafamda lastiğin havasını normalden fazla vurmuşlar sanırım motorun top speedde değişiklik oldu.Bu arada mersinden 600rr almak için gelen 3 motorun içindeki cbrci burdaysa tanışalım onunlada :)

Yapmıyor, 500 km son sürat git, yol sonunda bir 500 km daha giderim, sen rahat ol diyor. :queen:
hem zaten tek depo ile 500 km gitmesi icin cok sakin gitmesi gerek o zamanda hayatta şişmez
aksi durumda da 350 km sonra benzin için durması gerekecek o zamanda
motor dogal olarak dinlencek :cat:

Bugün 4000 bakımını yaptırdım.116 tl tuttu işçilik (35tl)+yağ filtresi (12tl)+ipone 10w40 motor yağı 2 lt (50 tl) geriye kalanıda 17 tlde kdv parası vermişiz.Sucuları(adana honda bayiisi) bu sefer beğenmedim biraz baştan sağma gibi yaptılar zinciri temizlemeyeceklerdi az daha temizlemiyeceniz mi demesem.Ön lastiğe hava vurdu elemanada arka lastiğide 33 yap dedi bende dedim 29 olması gerekmiyor mu dedim çocuk şimdi 30psi napalım dedi bende usta ne diyorsa yap dedim arka lastiğe hava vurdu mu vurmadı mı bilmiyorum ama motorun gidişi değişti daha tatlı gitmeye başladı daha önceleri 152-155'e kadar düştüğüm rampada bu sefer 158'den aşağı inmedi hem tamamen yatmadan ön cam hizasındaydı kafamda lastiğin havasını normalden fazla vurmuşlar sanırım motorun top speedde değişiklik oldu.Bu arada mersinden 600rr almak için gelen 3 motorun içindeki cbrci burdaysa tanışalım onunlada :)
İpone 2lt yagi 50 tl ye nerden aldiniz ??

Benimde içi buhu yapan farım değişecekti 3 gün içinde yeni far geldi şaşırdım valla :)

ısmını vermeyecegım.baska bır japon markası baslıgında aylarca beklenen parcalardan bahsedılıyordu-ve hala gelmedıgınden.tanrı honda'yı korusun hehea :)

bu arada motorunuza ıyı bakın.kotu nıyetlı hayvanlar .okunu cıkardı artık :(

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151465627548509

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar