lastik konusunda çok farklı görüşler var. irc lastiklerin nasıl davranacağını artık öğrendim. sınırlarını bilip ona göre kullanıyorum. kuru havada temiz asfaltta bir sorun çıkarmadı. ama zemin ıslandığında sınırlarını bilmek gerekiyor. pilot active ler belki daha iyi tutunma sağlar, denemedim ama sınırlarını bildikten sonra irc lastiklerle de idare edilebiliyor. önümüz yaz olduğu için yıpranmamış lastikleri değiştirmeye gerek yok bence. Frenleme konusu ise tecrübe ve lastik sınırlarıyla ilgili olduğu için hangi mesafede duracağını bildikten sonra hızını ve öndeki araçla mesafeni ona göre ayarlıyorsun.
tamamen katılıyorum. Bende 1.5 aydır kullanıyorum ve lastiklerin davranışı asfaltın yapısı, havanın durumuna, nemine, tüyüne, kılına herşeyine göre değişiyor. Frenleme konusunda daha 1.5 saat önce 50km hızla giderken önüme teyzenin tekinin atlamasıyla ani fren yapmak zorunda kaldım ve teyzeye çarpmadan 2 metre gibi bi mesafede zınk diye durdu. ama daha sonrasında yenibosnadan e5 e bağlanan yan yolda viraj sonunda araçların kırmızıda durmasıyla hafif dokunmama rağmen tahminen 30-40 km hızda arka teker kitledi ve balık kuyruğu yaptı ki allahtan ön fren durdurdu. Ayrıca logar kapakları tramvay demirleri üzerinden geçerkende çok dikkat etmek gerekiyor. Bir kere tramvay rayında bir kerede logar kapağında motorun arkası kaydı. allahtan yavaş sürüyorum bişi gelmedi başıma. Belkide o zamanlar lastiklerin rötajı bitmediğindendir bilemem. o yüzden ıslak zeminde ve virajlarda 50 nin üzerine çıkmıyorum. Ama dikkatli kullanılıp sınırlarımızı bildikten sonra allahın izniyle başımıza bişi gelmez. =) herkese kazasız belasız sürüşler.