eskı motorumda orta sepha vardı sorunsuz zıncır temızleme yaglama yapıyordum bunda ne yazıkkı yok extra sephada almadım sızce en kolay nasıl temızler yaglarım...
eskı motorumda orta sepha vardı sorunsuz zıncır temızleme yaglama yapıyordum bunda ne yazıkkı yok extra sephada almadım sızce en kolay nasıl temızler yaglarım...
izmirian da aynı seyi soyluyor her depoda yakıt düşmüş birazda rodajla alakalı anladığım kadarıyla.Mecburen izlicez gorcez bakalım.saolasın bu arada yardımcı olduğun içinKardeşim merak etme yakıtlar normal bende ilk aldığımda şehiriçinde 18 kuruş civarlarında yakmıştım.Asıl işin garip tarafı benim rodaj bittikten sonra yakıtım arttı takma bence yakıtı yoksa 2000-3000 km'ye kadar sürekli kafanı kurcalıyor bu yakıt meselesi bkz. ben![]()
Ben bucada bi yerden aldım tank padi max 15 tl ye kadar birsuru cesit var istersen yerini tarif edebilirim.hayirli olsun bu aradaArkdaslar herkese merhaba oncelikle
Motorumuzu aldik brandamizida
Simdi bi tank pad almayi dusunuyorum
Motorum 2012 full siyah cbr 250 r
Pad olarak ne alabilirim sahibinden.com da baktim ama guze
Bisey bulamadim
Onerisi olan var mi aceba
Yukselis 60-80 lira tutar max dedi. Pazartesi gidecegim 1000 bakimina ya da yarin. Daha saglikli bilgiyi veririm.
Yakit mevzusu 3 kez fulledim her depoda bir oncekinden daha az yakti.
Kasko mevzusu : 3 sigortadan fiyat aldim en ucuz 1700 tl verebildiler o kisim biraz fena
Lastik mevzusu: rodajda oldugumdan fazla zorlamadim ama yagmur da da kullandim islak zemin irc lastik birbirini hic sevmiyor . Deniz kenarindan yogun su birikintilerinden aman temkinli gecelim.
Vitesin bostan 1 e gecis mevzusu: baslarda biraz takiliyor ya hafir ileri geri yapin ya da debriyaji tamamen sıkıp biraz bırakin geciyor
Gidis: 110 kiloyum kiyafetlerle 7000 devirde 117-120 yapiyor ki kesinlikle yeterli ama hadi desen 150 yapar ben demedim henuz
Durus: on fren biraz sert geldi bana zamanla yumusatacaktir. Arkalar cok tatli virajda insani strese sokmayacak kadar munis.
900 km geride kaldi urla seferihisara gidilip gelindi otoban , sehir ici , sehirler arasi turlu yollar da denedim cok memnunum suspansiyon sert sizi hoplatiyor ama lastikler yerde.
Sesini boyle seviyorum hic egzost taktirmaya gerek yok.
niye anlaşamadınız ?
Arkadaşlar zincir yağı/temizleyici sprey ararken nette bir ürüne denk geldim fiyatı uygun geldi ikili set için.Gözümden kaçırdığım bişey mi var acaba :silent:

Yanıma birini alıyorum zinciri yağlarken zincirin bir tarafını yağlıyorum, sonra biraz ileri gidiyoruz gene yağla, biraz daha git gene yağla felan.temizleme işi çok zor oluyor inanın onda da aynı taktiği yapıyoruz ama tam olarak temizleme elde edemiyorum açıkçası.Bir süreden sonra öyle kaba pisliğini alıyorum zincirin sonra yağlama işine devam serviste detaylıca temizliyorlar bakımlarda.Yağını ihmal etmiyorum ama zinciri 0 zincir gibi temizleme şansı olmuyor

WURTH HHS DRY LUBE motosiklet zinciri için üretilmiş olan, yani şu linktekihttp://www.sahibinden.com/ilan/yede...leme-yaglama-ikili-bakim-seti-114960190/detay
Diğeri standart zincir yağı olabilir fabrikada bant yürüten falan, yada forklift gibi bişeyler için... yani motosiklet devirlerinde bi işe yararmı bilemiyorum ama HHS DRY LUBE enfes![]()
Aşınmasını geçtim, bu yağ ile zincir dişli ısınmıyor bileAkşam sık sabahı bekle falan da yok, bikaç dk da kuruyor tamamen ve sıfır sıçrama...
Üstelik zinciri pis sakızımsı veya beyaz mavi gibi renkler sarmıyor, bu yüzden toz kir de yapışamıyor kolay kolay. Bildiğin zincirin tertemiz metali görünüyor, güzelde temizlemişsen ilk günki halini alıyor![]()
Motosiklet ile ilgili sınıf gözetmeksizin kullandığım tüm ürünlerin içinde en iyi ürün diyebilirim şiddetle tavsiye
http://www.motosiklet.net/forum/mot...2012-yeni-model-commuter-113.html#post2742699
[url]http://a1303.hizliresim.com/17/j/l47np.jpg[/url]
Bence orta sehpa yoksa modumuz Olcay Avsarın yöntemi sağlıklı sonuç verir, çok rahat temizlersinKlipsliyse sökedebilirsin tık diye çıkıyor zaten ama takarken ön dişliye kolay ulaşılıyormu ona bi bak kılavuzdan
[url]http://a1303.hizliresim.com/17/j/l47b0.jpg[/url]
izmirian da aynı seyi soyluyor her depoda yakıt düşmüş birazda rodajla alakalı anladığım kadarıyla.Mecburen izlicez gorcez bakalım.saolasın bu arada yardımcı olduğun için
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
Ben bucada bi yerden aldım tank padi max 15 tl ye kadar birsuru cesit var istersen yerini tarif edebilirim.hayirli olsun bu arada
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:16 ----------
Yakit konusunda daha tek depodayim senin ne olculerde dusus oldu?
Fren konusunda da ayar yaptilar bana teslim etmeden once benimde arka fren sert biraz 1000 bakiminda soylersen yardimci olurlar kesin.selcuk bey var orda ona soyle yardimci oluyor sagolsun.
Lastikler cok yatmaya gelmiyor ama hizini bildikten sonra sinirini zorlamadiktan sonra sıkınti olmuyor sert kullanima gelmez ama.bide virajlarda vites buyuturken dahi bir miktar kıcini atabiliyor motor o yuzden viraj alirken orjinal lastikteyken motoru tam diklestirmeden viraji tam bitirmeden vites degistirmemekte fayda var diye dusunuyorum.onun disinda dedigin gibi 6 vites 7000 devir 117 ypiyor ve tam akiskan gidiyor bence cok iyi
Motul 7100 MA2 10W-40 iyidirArkadaslar yagi MOTUL mu alayim yoksa İPONE mu ikisi arasinda kararsiz kaldim
cbr 250 kaç binde bakımları benimki 8500 de kaçta giricem bakıma bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
motorun yanında bu kıtabı verdıler 6 dılde masallah ama bır turkce yok turkcesını nasıl bulabılırızCBR250R'ın service manual'ı sonunda internete düşmüş.
http://dl.dropbox.com/u/62673960/CBR250_New.pdf
Garanti bitimine (30bin km) birkaç ay kaldı, sonrasında servise 12 binde bir giderim, bütün diğer bakımları kendim yapmayı planlıyordum, bunu bulmam iyi oldu. Sizin de işinize yarar.
Motul 7100 MA2 10W-40 iyidir.