Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kapalı kasklarda uğultu olmaz.Markaya göre açılır kasklar da uğultu rüzgar azalır.Pahalı olunca uğultu olmayacağı kesin olmadığı gibi ucuz diyede illa uğultu olacak değildir?
Çeneden açılır istiyorsan bütçe belirtmen burada tavsiyede bulunacak arkadaşlar için faydalı olacaktır:cat:

Arainin tasarımcılarının bir videosunu izledim youtubedan işin gerçeği şu dedi boynunuzla kask arasında boşluk bırakmazsanız ses kesilir, biz ne yaparsak yapalım sesi kesemeyiz siz boynunuzu kapatmadığınız sürece gibi bir tabir kullandı.

Fuarda aklımda kalan 2 motor Ducati Monster 696, Honda CBR600F ama gönlüm monsterda. Param vardı dur alma 600 lük dediler ama monsterı 21000tlden bıraktılar aklım gitti.

Arainin tasarımcılarının bir videosunu izledim youtubedan işin gerçeği şu dedi boynunuzla kask arasında boşluk bırakmazsanız ses kesilir, biz ne yaparsak yapalım sesi kesemeyiz siz boynunuzu kapatmadığınız sürece gibi bir tabir kullandı.

Fuarda aklımda kalan 2 motor Ducati Monster 696, Honda CBR600F ama gönlüm monsterda. Param vardı dur alma 600 lük dediler ama monsterı 21000tlden bıraktılar aklım gitti.

hocam neden 600 lük alma dediler acaba ? zamanı geldiğinde bizde büyük motosikletlere geçeceğimiz için bilgim olsun diye soruyorum yanlış anlamayın :)

Doğru.Ama o şekil kullanılmıyor kasklar.Hiç yoktan yaygın değil.En fazla bu modeller var.10 tl satılıyorlar

Uploaded with ImageShack.us

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kask tabiiki sesi alacak içeriye makül seviyelerde.motor sesini duymanız lazım ayrıca iyi ses veren bir eksoz da kesin duyulması gerekir.))

Tayfunbora o kadar değildi adamın bahsettiği. Bezden boyunluğu kaskın altına yaslanacak kadar koysan yeter.

s.c.e. ben yeni başlıyordum paramda vardı ama alma diye baya öğüt aldım. Gerçi doğrumuşta o öğütler. Bende başka bir arkadaşıma aldırmadım.

Pardon ben yanlış anlamışım. Siz Monster falan deyince yeni başlayan biri gelmedi aklıma. O yüzden 600 lüğü boşver 1000 lik al falan dediklerini sandığım için sordum :)

O işin kullanırlığı yok.Kaska rüzgar çarpan yerler asıl sesi çıkartan.Bir çeşit uğultu.Yoksa boyun kısmından gelen ses sadece dış ortam olur.

Tayfunbora o kadar değildi adamın bahsettiği. Bezden boyunluğu kaskın altına yaslanacak kadar koysan yeter.

s.c.e. ben yeni başlıyordum paramda vardı ama alma diye baya öğüt aldım. Gerçi doğrumuşta o öğütler. Bende başka bir arkadaşıma aldırmadım.

bugun olan caddebostan bulusmasina gelen arkadaslara tesekkur ediyorum her ne kadar az kisi olsakta keyifli bol sohbetli gecti arasira yapalim boyle seyler hikayeler ile zaman nasil geciyor anlamiyor insan :D egzoz sesi icinde ben hic uzaktan sesini duymadim gelen arkadaslar duydu onlar online olunca yorum yaparlar artik :D

eee birkaç foto atalım ortalık şenlensin.
Ya ben bu akşam orda buluşulcağını unuttum :)

Egzozu karbon kapladım güzel oldu foto çekmeyi unuttum yarın atarım ;)

418994_344688372240853_100000990794106_975037_1430302901_n.jpg

418469_344687128907644_100000990794106_975022_265336016_n.jpg

422977_344687245574299_100000990794106_975023_381112828_n.jpg

bugun olan caddebostan bulusmasina gelen arkadaslara tesekkur ediyorum her ne kadar az kisi olsakta keyifli bol sohbetli gecti arasira yapalim boyle seyler hikayeler ile zaman nasil geciyor anlamiyor insan :D egzoz sesi icinde ben hic uzaktan sesini duymadim gelen arkadaslar duydu onlar online olunca yorum yaparlar artik :D

Aynen çok güzel bir gece oldu.Egzosunun seside gayet hoş ve toktu...

2 adet CBR 250 1 adet CBR 125 buluşmamız çok güzeldi, inşallah ay sonuna doğru bende motorumu alınca arabayla katılmak zorunda kalmam aranıza=)
sonradanda aklıma birşey geldi caddede turlarken keşke telefon ile arkanızdan video nuzu cekseydim egzozun gerçekten yüksek devirlerde güzel bir sesi var ve çok yüksek=)

@snake_cbr dün konustugumuz arkadaşı aradım ve motorun satılmadığını öğrendim=) ama fiyatta herhangi birşey yapamayacağını söyledi, konusuruz demiştin yanlış anlama seni sıkboğaz etmek değil amacım=) sadece eğer bir konusma sansın varsa sevinirim...
o motor çünkü içime sindi onu almak istiyorum
şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar yeni ölçtüğüm yakıt değerleri merak edenler için;
uzun yolda hakkaten bizim aletler az yakıyo 80-100 km aralığında gittim (uzun yol dediğimde antep çevresinde dolaştım birazda şehir içine girdim)
25 tl benzin aldım 127 km yol aldım depoyu fulledim 10.76 lt aldı yani 2 litre daha vardı içinde onunlada 50 km gitsem = 177 km yapar
25 tl benzin = 5.60 lt yapsa = 177 / 5,60 = 31 km 1 litre ile gittiğim yol

şimdi aklıma takılan şehir içinde 1 litre ile 25 km felan giden alet uzun yolda nasıl 31 km gider benmi yanlış hesaplıyorum acaba bi yanlışım varsa düzeltin
daha öncede 1 depo benzin ile şehir içinde 315 km yol yaptım ama rodajda iken motor 315 km gittim
şimdi 1800 km de motor rodajda çok yakar diye biliyorum ama bu kadar çok yakarmı?

En basit ve yanılma ihtimali en düşük yakıt sarfiyatı ölçme yöntemi:
Önce benzinciye gidiyoruz depoyu fulluyoruz.
Km sayacındaki Trip i sıfırlıyoruz.
100km kadar dolaşıyoruz.
Tekrar benzinciye geliyoruz depoyu dolduruyoruz.
Diyelimki 100km dolaştınız ve tekrar depoyu doldurduğunuzda 3.5litre benzin aldı depo.
o zaman 100kmde 3.5litre yakmış oluyorsunuz.
150km gittiniz tekrar doldurdunuz 4.5litre aldı diyelim
150km de 4.5 Litre yakıyorsa,
100km de x Litre yakar?
adszru.jpg

20liralık aldım 2çizgi vardı 4 oldu dolaştım 3çizgi kaldı yöntemleri feci şekilde yanıltır insanı :)
Bu şekilde yakıt sarfiyatı ölçümleri yaparak kullanım still inizide belirtirseniz motorun ortalama yakıt verisi hakkında doğru bir bilgi aktarmış oluruz.
Ben 2008model enjeksiyonlu GT250R ile şehir içinde (işe git gelde) minimum 3.4litre yakmıştım.Tamamen sakin kullanımla.
Max. sarfiyatımıda ölçmüştüm ama aklıma gelmiyo şuanda yalan söylemeyeyim.

En basit ve yanılma ihtimali en düşük yakıt sarfiyatı ölçme yöntemi:
Önce benzinciye gidiyoruz depoyu fulluyoruz.
Km sayacındaki Trip i sıfırlıyoruz.
100km kadar dolaşıyoruz.
Tekrar benzinciye geliyoruz depoyu dolduruyoruz.
Diyelimki 100km dolaştınız ve tekrar depoyu doldurduğunuzda 3.5litre benzin aldı depo.
o zaman 100kmde 3.5litre yakmış oluyorsunuz.
150km gittiniz tekrar doldurdunuz 4.5litre aldı diyelim
150km de 4.5 Litre yakıyorsa,
100km de x Litre yakar?
http://img542.imageshack.us/img542/5913/adszru.jpg
20liralık aldım 2çizgi vardı 4 oldu dolaştım 3çizgi kaldı yöntemleri feci şekilde yanıltır insanı :)
Bu şekilde yakıt sarfiyatı ölçümleri yaparak kullanım still inizide belirtirseniz motorun ortalama yakıt verisi hakkında doğru bir bilgi aktarmış oluruz.
Ben 2008model enjeksiyonlu GT250R ile şehir içinde (işe git gelde) minimum 3.4litre yakmıştım.Tamamen sakin kullanımla.
Max. sarfiyatımıda ölçmüştüm ama aklıma gelmiyo şuanda yalan söylemeyeyim.
dediğin gibi de yapmıştım ama bu seferde 100 km de yaklaşık 5 litre gibi bişey çıkmıştı benden kaynaklanıyo 93 kg birazda agresif kullanınca

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar