LÜTFEN OKUYUNUZ. Merhaba arkadaşlar. Ben de CBR 250R kullanıcısıyım. Bir sorum olacak size. Bu rodaj konusunu tam anlamadım ben. Kılavuzu okudum ılımlı kullanın falan diyor. Şu an 700 km.de motorum. Kaç km.ye kadar tam gaz yapmayacağım ya da hep uzun yola mı gideceğim? RODAJ'da önemli olan unsur ne yani?
Unutmadan! Motor sağır olur basın! Gibi geri zekalı yorumlara da sakın itimat etmeyin! Dediğim rodajı 2.000 Km'ye kadar devam ettirenler görecekler ki, ondan sonra yanyana gittikleri aynı tipteki herkesin motorunu rahatlıkla elerler. Ayrıca mükemmel bir uzun rektifiye aralığına sahip olacaklar. Yani emsallerinden en az 3'te 1 oranında daha uzun motor ömrüne sahip olacaklar.
merhaba ;
bende bu motoru almak ıstıyorumda motoru kullanan arkadaşlara bi sorum olucak motorla uzun yol yapılabılırmı sıkıntısız bi şekilde 2500 km mesela ??
bu sabah iki motor sapancaya kahvalti yapmaya gittik. bugun toplamda 391km yol yaptim, benzine verdigim para 83 tl. kabacana 4.9litre/100km ediyor yanlisim yok ise. nasil bukadar cok harcadigimi soracak olursaniz6. vites dip gaz surekli. motorun son hizi 160km/s arkadaslar, artik %100 eminim. geri donus yolunda 172km/s gordum fakat yokus asagiydi. zorlarsaniz benzini iciyor, helal olsun ama
motorum 9000km oldu bu arada.. :cat:
yolda arkadasin 600f ini deneme sansimda oldu, 220km/s gordum tamam dedim motoru saticam sanirsam
:queen:
Teknika cbr250r'in oturuş pozisyonunu gt250r gibi düşünme. gidonu dik olduğu için touring gibi oturuyorsun ve gayet rahat.
2500km yapılabilir ama bunu 3 - 4 günde yaparsın.
---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:26 ----------
9bin km iyi rakam, güzel gezmişsin
ninja'nın da tüketimi 160 - 185km arası 4.8lt/100km şeklinde. motorlar aşağı yukar aynı yakıyor. cbr 90km sabit hızla gidildiğinde ninja'dan daha az tüketiyor olabilir. 90 - 100km hızda hiç ölçüm yaptın mı?
90 - 100 ile gidersen insan gibi kullanir isen 3.7-4 litre arasi.![]()