Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bazı yerlerde yazan bayilere motor siparişi almayın denmesi ve 125lik modelin üretimden kalakacağına dair söylenti hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı? Safsatadan öte bir şley olduğunu düşünmüyorum ama...

Bir de yeni kullanıcılara hayırlı olsun bayadır giremedim. Özellikle yakıt performansına dair bilgiler paylaşılırsa iyi olur o da tam bir muamma.

Honda CBR 125 Hondanın dinamosu..amiral gemisi,,Hondanın en çok satan motorlarından biri..Hiç honda bu modeli üretimden kaldırırda kendini hançerlermi...Mal yok satıyor..hemde Dünyada..

arkadaşlar selam..

bugün motorumu teslim aldım bayiden evime yaklaşık bir 5 km kadar sürüş yaptım ilk izlenimlerim ;

motor tahminimden tatmin edici güçlü ara vites geçişlerinde hızlanmalar olsun motorum sesi olsun benim beklentilerimi karşıladı diyebilirim..

daha bayiden aldım 500 mt gitmeden ışıklarda bir araç içinden iki arkadaş güzel motoru ne kadar ustam bu diye laf attılar :) bazı arkadaşların bahsettiği üzere çevrenin ilgisini çekiyor..

alan ve test eden diğer arkadaşlar bilgilerini aktarabilirler mi , bu arada benim vites geçişlerim wolky kardeşimin dediği gibi sert değil... normal yumuşaklıkta...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben hızlanmayı sormak isitoyrum,100 km den sonra zorlanma oluyormu ? ninja 250 ile rahat gidiliyordu ama cbr tek silindirli bir problem yaratıyormu ?

Ben hızlanmayı sormak isitoyrum,100 km den sonra zorlanma oluyormu ? ninja 250 ile rahat gidiliyordu ama cbr tek silindirli bir problem yaratıyormu ?

çok fazla zorlamadım 6. vites de 5000 devirde 98 km/h kadar çıktım onu üstüne çıkmadım biraz zaman geçtikten sonra hızlanma ve yavaşlama testlerini yapacağım benden önce alan ve kullanan arkadaşlar bu konuda sanırım benden daha iyi bilgi aktaracaklardır..

önce rodaj

çok fazla zorlamadım 6. vites de 5000 devirde 98 km/h kadar çıktım onu üstüne çıkmadım biraz zaman geçtikten sonra hızlanma ve yavaşlama testlerini yapacağım benden önce alan ve kullanan arkadaşlar bu konuda sanırım benden daha iyi bilgi aktaracaklardır..

Fazla acele etmeden rodajı tamamlayın ondan sonra hız testleri kolay.. Yeni alan arkadaşlardan yakıt tüketim sonuçlarını bekliyoruz.

E_N

Bu radyatöre kafayı taktım. Önünde hiç koruma yok. Bi taş gelse kesin yara alır. Gelmesede içine sinek kaçar. Bi çözüm bulmak gerek

hakkatten?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:54 ----------

Bu radyatöre kafayı taktım. Önünde hiç koruma yok. Bi taş gelse kesin yara alır. Gelmesede içine sinek kaçar. Bi çözüm bulmak gerek

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/newreply.php?do=newreply&p=2394142#ixzz1Qkwv7Rab
hakkatten?

Sanmıyorum bi sorun olacağını adamlar onca motoru radyatörle lekelemez heralde.marka söz konusu . etiket meselesi yani.

Arkadaşlar bende cbr 125mi aldım bugün.Aynı sorun 250lerde de varmış zincirden çok ses geliyor ve vites geçişlerindede öyle.zamanla düzelir mi

Fakat motoru teslim alırken servise almışlardı neden yapmamışlar ki.Peki vites geçişleri ?

vites geçişi dediğin 1-boş-2 2-boş-1 aralığı ise evet boşa almak istediğinde kronik bir sıkıntı var özellikle ışıklarda dururken kavrama noktasını getirin tekrar debriyajı sıkın tekrar vitesi değiştirin. Bunun çözümü budur. Bu sıkıntı (sorun demiyorum) küçük ccli motorların çoğunda bulunuyor sanırım. Şu an ki motorumda da var böyle bir sıkıntı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende cbr 125mi aldım bugün.Aynı sorun 250lerde de varmış zincirden çok ses geliyor ve vites geçişlerindede öyle.zamanla düzelir mi

tuzladaki cbr 250 si olan arkadaştada aynı problem vardı, zinciri gevşekti biraz, pazar sokağının ordaki Hadi ustaya gelmişti orda hallettik, sanırım lastiği biraz geri çekmişti zincir gerginleşti. Ama servis harici başka motorcuya elletmem dersen güngör motora bi götür derim.

Bu arada arkadaşlar bugün pendik güngör motordaydım 4-5 tane tri-color cbr 250r(2 tanesi carbon kaplamaydı), 2-3 tanede siyah renginden gördüm. Belki içlerinden sahipsiz olanları vardır, motor bekleyen arkadaşlarım yarın bi arayıp sorun derim.

arkadaşlar

akşam moturu demek için üsküdar maltepe arası 45 km kadar ufak bir gezinti yaptım genel olarak motora alışmaya çalışıyorum.. motosiklet vites geçişlerinde gaz kolunun anahtar gibi kademeli olması biraz canımı sıktı motor ani tepki veriyo gaz açmayınca da burun vuruyor genelde herkeste aynı sorun varmıdır bilmiyorum kullanan arkadaşlar bilgi aktarabilir mi? birde dönüşte ufak bir kaza geçirdim kadın şöförler için ayrımcılık yapmak istemiyorum yanlız gün içinde sürekli araç kullanan ve trafikte olan birisi olduğum için gündüzleri yaşadığım sıkıntıyı akşam da motor üzerinde yaşadam önü boş iken sinyal vermeden birden frene basan ve sola girmek isteyen bir bayan sürücü yüzünden ani fren yapmak zorunda kaldım ne yazık ki motorum ile beraber yan yattım.. egsoz koruması biraz çizildi ama daha büyük birşey olmadı için seviniyorum..

arkadaşlar

akşam moturu demek için üsküdar maltepe arası 45 km kadar ufak bir gezinti yaptım genel olarak motora alışmaya çalışıyorum.. motosiklet vites geçişlerinde gaz kolunun anahtar gibi kademeli olması biraz canımı sıktı motor ani tepki veriyo gaz açmayınca da burun vuruyor genelde herkeste aynı sorun varmıdır bilmiyorum kullanan arkadaşlar bilgi aktarabilir mi? birde dönüşte ufak bir kaza geçirdim kadın şöförler için ayrımcılık yapmak istemiyorum yanlız gün içinde sürekli araç kullanan ve trafikte olan birisi olduğum için gündüzleri yaşadığım sıkıntıyı akşam da motor üzerinde yaşadam önü boş iken sinyal vermeden birden frene basan ve sola girmek isteyen bir bayan sürücü yüzünden ani fren yapmak zorunda kaldım ne yazık ki motorum ile beraber yan yattım.. egsoz koruması biraz çizildi ama daha büyük birşey olmadı için seviniyorum..

Geçmiş olsun nazarlık olsun, Büyük kazalardan ALLAH korusun...

Geçmiş olsun. Motora alışma döneminde yoğun trafiğe çıkmamakta fayda var.

honda cbr 250 ye yine inceden bi zam yapmış bugün itibarı ile 8950 lira olmuş liste fiatı. hayırlı olsun ne diyelim allahtan sabah 8 de gittikte faturmaızı alıp plakamızı çıkarttık kurtulduk.

Ruhsat + plaka + sigorta toplam 190 TL'ye mal oldu.
Kasko konusunda fiyat alan varmı?

Ninja 250R kaskosu 2000'in üzerindeydi. CBR da buna yakın olur diye tahmin ediyorum. Yaptıran olur mu diye de merak ediyorum... :)

dostlar selam otosever 4 tane cbr 250 7 tane cbr125 gelmiş sahipleri burdanmı acaba???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar