Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Son düzenleme:
arkadaşlar bende bekliyorum 250r fakat gelmemiş aslında bugün yarın haftaya diyerek bu ayda çıkacak. sonra zammmm temmuz sonu (gelirse tabi) gemi gelcekmiş

:pr: bende vazgeçtim bugün almaktan temmuzda da gelmez o

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:52 ----------

sinir oldum artık gelmiyecek belliki ama bekleyenlere sabır dilerim

honda tr de yakını çalışan arkadaşımdan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 ----------

ama umarım bilgi yanlış çıkarda teslimat olur hafta içi. fakat ümidim yok artık

ben inanmadım bu duruma
beni arıyıp motorlar geldi diyor honda türkiye
e birdaha mail attımmı..motorlar gelmedi demeye cesaret edebilirmi..
yada gelmiyen motora neden geldi diyor
işinden ederim onu valla..

izmire teslimat 2-3 gün gecikebilir sadece

acun diye bir adam var hondayi karalaya karalaya bitiremiyor hangi foruma girersen gir. cbr250r arkadasim yanlis anlamakta ozgursun ama lafim sana degil :)

forumda gordugun birinin yazisina aldanip iptal etme siparisini derim ben. geldi diyolarsa gelmistir. :cat:

umarım gelir pazartesi iptal edecektim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

ya şaştık kaldık artık yok şugün yok bugün diye diye kaç ay geçti dme

Ben bugun bayi ile gorustum bana bu hafta gelmicek haftaya dediler hadi dedim bayi bilgilendirilmemistir belki filan ama hayırlısı otoseverden motor bekleyen baska kimse varmı arayıpta konuşan?

Acun'un adı geçmiş de, özledim yahu acunu :rendeer:

Bekleyenler umarım kavuşurlar motosikletlerine :)

bugünde pazar hiç bir işlem yapmıyorlardır..
umarım yarın faturalar kesilip bayilerimize dağıtırlar..

2011 model sıfır km CBR250R alsam, rödajını teorik olarak aşağıdaki şekilde yapardım:

(not: aşağıda verdiğim sayılar direk matematiksel değerleri ifade eder, belgisiz zamir niteliğinde '5 dk işte ya, azdan çok çoktan az' niteliğinde değildir!)
- motoru ilk olarak çalıştırır, bayiden çıkartmadan önce çalıştırdıktan sonra 5 dk rölantide bekletirim
-motoru hareket ettirmeden yerinde hafif gaz vererekten 3bin devire kadar in-çık yaparak 5 dk daha motorun iyice ısınmasını sağlarım
- yola çıkar (artçısız), 4000 deviri ve %30 gaz açıklığını geçmeden güvendiğim ilk benzinliğe gidip depoyu 95 oktan benzin doldururum (kapağın ağzına kadar değil, maksimum'a kadar)
- motoru tekrardan çalıştırır, belirlediğim güzergaha yola çıkarım (100 km yapıcak şekilde). Burada mümkün olduğunca motoru düşük tork üreteceği bölgede çalıştırmak gerekli. Düz yolda son vites ve 3500-4000 devir arası, minimum gaz açıklığıyla gidecek şekilde.
- rödajın ön safhası bitti, metal-metal'e alışmasının önemli kısmı tamamlandı sayılır.
- sonraki 400 km (100 ila 500. km arası) 4500-5000 devir ve %40 gaz açıklığını pek geçmeden tek kişi yol yaparım
- rödajın 2. önemli safhası bitti, metal-metal'e iyice alıştı.
- sonraki 500 km (500 ila 1000. km arası) 6500-7000 devir ve %50 gaz açıklığını pek geçmeden tercihen 4000-5000 devirlerde ağırlıklı kullanmak kaydıyla yol yaparım. Değişken vitesler kullanılmasını ve her 100 km'de bir 10 sn civarında bir gaz açma yapılmasını tavsiye ederim.
- sonraki 500 km (1000 ila 1500. km arası) standart kullanıma geçerim, maksimum devir 8000 olacak şekilde farklı vites aralıklarını tarayacak şekilde kullanım profili sergilerim. Sürekli olmamak kaydıyla ara ara gaz açılmalı.
-sonraki 500 km (1500-2000. km arası) belirlediğim bir güzergahta maksimum hız denemesi yapıp farklı vites aralıklarının tümünü devir saatindeki kırmızı bölgeye girmeden tarayarak motoru zorlarım, burası 'motor açma safhası'. Sadece 1. viteste dipgaz yapılmamalı ki bu her zaman geçerli bir kuraldır, maksimum tork dönüşümü olduğundan tüm aktarma organlarını maksimum zorlayan vites olduğu için.
- motosikletin km'si 2000 olunca tedbiren yağ değiştirip istediğim şekilde kullanmakta özgürüm

Önemli Not1: Rödaj sonrası sanırım 1000km'de yağ değişmeli, kullanma klavuzuna bakın, yağ mühendisleri ne derse kesinlikle uyulmalı.
Önemli Not2: Özellikle ilk 1000 km'de motoru ısıtmadan yola çıkmayın, 1 dk rölanti yapın, 1 dk hafif gaz açıp devirde in-çık yapın, hararet ibresi yerinden kımıldadıktan sonra hareket edin. Bunu normalde de uygulayan faydasını görür.
Önemli Not3: Özellikle ilk 1000 km'de artçı almayın, tercihen ilk 2000 km'de artçı almayın.

Önemsiz bir not, bu tavsiyeleri Motor Test Mühendisi olarak veriyorum.

eyvallah sağolasın ancak şu % ile verdiğini 3/1 falan dediğini gaz açıklığını anlayamadım. gaz kolunun turu ile mi ilgili gaz vermemiz ile mi ilgili yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar