bugun yurtdisina motor satisi yapan bir arkadasim ile gorustum, avrupaya asya ulkelerine honda motor gonderiyor buradan, yapilan prosedurleri arastirdim biraz netten, cok sayida motor gondermis ama turkiyeden hic alicisi olmadigini gordum, honda cbrlari en cok talep eden ulke ise vietnam ve vergi olarak urun bedelinin %103 u kadar vergi oluyormus, turkiye icin sordum, eger turkiyede satisi olan bir urun ise sorunsuz olur dedi, 250cc ve altina vergi dusuk oldugu icin gumrukten gecisi ucuz ve kolay oluyormus, turkiyede olmayan bir marka ise veya ikinci el ise( 3yasa kadar) veya 250cc uzeri ise gumruk vergileri islemleri ile ortalama iki katini buluyor ama HONDA CBR 250 icin ornek, modelin Tr satis fiyatini kiyas aliyorlar ama KDV ve OTV olmadan, ornegin CBR250 icin 7000TL gibi bir rakam, bu fiyat uzerinden gumrukte KDV ve OTV oduyorsunuz, o da yaklasik 1800TL civari, damga vergisi diger ucretler v.s. duz 2000TL, Gümrüğe servis listesi ve turkçe kullanım klavuzunu beyan etmeniz gerekiyor bunlari yaninizda getiriyorsunuz, turkiyede bulunmayan marka icin bu belgeleri temin etmek imkansiz oldugu icin cok zor, daha once bu sekil almis getirmis arkadaslar var mi?