Akün bitebilir... Şarjlı pil gibi... Onlar da şarj olabiliyor ama 10 sene kullanamıyorsun. Arabalarda da bu böyle. Hoş bizim motorların ıslak akü sanırım kuru akü değil. Bu arada geçmiş olsun çok.
Grenajlar kırıldıysa tamir edilebiliyor. Arkadan yapışıtıryorlar , önden de ufak bir macun , sonra aynı renk boya at üzerine... Bu kadar. Ama aynı yere tekrar düşersen aynı yerden kırılırlar.
Ben dün üstte yazılan şeyi yaptım acelem var diye.. jikleyle çalıştırdım, çıktım bir sokak sonra istop etti, çalıştırıp gittim bi sokak sonra tekrar istop etti,ben de 10 bine birkaç defa deviri çıkarıp devam ettim. sizce motor bloğuna birşey olmuş mudur? nasıl anlaşılır?
bir de debriyaj ayarım bozulmuş. kendim düzelttim ama yapabildim mi bilmiyorum. sıkınca motor boğulmuyor alet geriye rahat gidiyor bırakınca da çok az bi boşluk kalıyor debriyajda. olmuş mu?
cevaplar için şimdiden teşekkürler, birazdan bendeki resimleri gönderiyorum gezide çekilen(gezi topiğine)
Dediğim gibi kafamı çevirdiğim gibi eski halinde bulunca jikle mandalı(her neyse işteUlen iyi ki gündeme geldi bu sorun yoksa herkes jiglenin düşmesini doğal sanıyormuş :cherry:
Evet arkadaşlar, jigle'nin durup dururken düşmesi problemine çözüm... Çoğumuzda olan bu problemi servise gitmeye gerek kalmadan halletmeniz için sizlere resimlerle anlattım...
Öncelikle jigleye bakalım... Herkesin yapabilmesi için çok kolay anlattım... Resimlere tıkladığınızda büyüyeceklerdir:
![]()
Öncelikle alet çantamızda bulunan sanırım 17'lik bir anahtarla , somunu saat yönünün tersine çevirerek açın...
![]()
Somunu çözdükten sonra jigleyi yukarı doğru çekerek çıkartın...
Çıkardıktan sonra, plastiği tutan demir yayı çıkarıyoruz...
![]()
Sonra o plastiği de çıkartıyoruz... Biraz çekmeniz gerekiyor...
Son olarak ortaya çıkan dişli vidayı saat yönünde elimizle yeterince sıkıyoruz...
Eveeet. Jigle'miz sıkılmış oldu. Artık düşmeyecektir. Bir kontrol edin takmadan önce... Aynı işlemleri geri yaparak jigleyi yerine takınız... Benden söylemesi , çıkardığınız plastik biraz zor geri yerine takılıyor , uğraşmanız gerek...
İşte böyle arkadaşlar , bir sorunun da üstünden başarıyla geldik... :cat:
debriyaj hakkında uyarın için saol Görkem. peki dediklerime göre, olmuşmu yoksa gidiyim mi servise?
ya bu blok çatlaması olayını biri bana açıklasa. jikleyi kendim indirdim bi sokak sonra istop etti, bende 10 bin devire bikaç defa getirip gittim(acelem vardı). alete bişi olmuşmudur?...