merhbalar ben de uzun zamandır bu forumu takip ediyorum... (beni de listeye eklerseniz sevinirim

)
yaklaşık dört ay önce komşumuz almış zaten altı aydır yakından takip ediyordum cbr 125 r ı... ve aşkımdan emin olduğumu anladım... ve bir gün sahibinden.com da ilanı buldum bir cbr 125 r ve kırmızı hatta 550 km de... fiyatı da bana uygun geldi... ve ilk sahibini aradığımda babamın uzaktan tanıdığı bir adam çıkınca kaçınılmaz oldu ve aldım motorumu... şu an 1650 km yi devirdim ve motorumu aldığım günden beri bir defa bile pişman olmadım... (gerçi bazı salaklar dalga geçiyorlar benimle vicüt ölçülerim yüzünden ama olsun ben ona da razıyım yeter ki motorumdan ayırmasınlar beni)
neyse uzun lafın kısası benim sorum şu olacak: malum ben eskişehir de oturuyorum ve eskişehir in kışları gerçekten çok soğuk oluyor... (bunu bir çok insan bilir.) ve motorumun kullanma kılavuzunda kışlık bakım ve kışlama ile ilgili bir çok karışık bilgi yazıyor yok buji yi sök yok şurayı burayı yağla falan filan... hani üstünü örtmek falan (ki zaten motosikletim kapalı garajda kalıyor) onlar kolay lastiklerin altına tahta koymak bunlar kolay iş ama buji filan beni bozar.... bunu eskişehir honda servisine sorduğumda usta bana söyle bir cevap verdi: bunlara gerek yok motorun lastiklerinin beton zeminle temasını kes, üstünü ört, deponu full le ve motosikletini haftada en az bir kere 5-6 dakika süre ile çalıştır..
size asıl sorum bu noktada... bir tamirci yada bu işten anlayan birini bulup kullanma kılavuzunda yazanları mı yapmalıyım yoksa ustanın dedikleri yeterli olur mu?
(kusura bakmayın biraz uzun oldu, okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim)