Km önemli tabi ki fakat km'si az motorun derdi az olur daha temiz olur demek çok genel bir ifade olur. Bakımı zamanında yapılmış yağı suyu bujisi debriyaj baltası zinciri dişlisi zamanında değişmiş fazla kmli bi motor hor kullanılmış ilk 10bindeki bir motordan daha az masraflı olacağını düşünüyorum. Fazla km dediğim de 80bin 100bin değil tabii ki. 20Li en fazla 30lu rakamlar. Dediğiniz gibi başlangıç motoru olmasi hasebiyle kimlerin eline geçtiğini de bilemeyiz. Ama ikinci el motor alırken mutlaka en az bir ustaya baktırmak gerek. 50 TL filan neyse ücretini bi kenara onu da ayırın derim ben. Ne kadar okusak ne kadar araştırsak da bir ustanın gördüğünü göremeyiz. Saygılar.
bakımı yapılmamışsa 1000 kmdeki motorda masraf açar size 50 bindekide. Zaten bakımsız makına öyle bir zarar açarki daha fazla km yapamaz. Ondan bakımları yapılmış temiz motora bakın. 7500 km altı diye kısıtlamayın kendinizi. Nice 20 bin kmlerdeki motorlar 5-10 bindeki motorlardan daha temizdir, özellikle cbr lara bakarsanız yüksek kmde çok temiz motorlar vardır
Dediklerinize aynen katiliyorum, bakimsiz motor km 1000 bile olsa sorun verecektir. Km takintisi olan insan degilimdir, keske cevremde CBR satan bir tanidigim olsa, bildigim bakimlari yapilmis tek elden titiz kullanilmista km'si 30k bile olsa gozum kapali alirim. 1 haftadir sahibinden bazi saticilari ariyorum, kimse motoruna toz kondurmuyor bakimiydi, yagiydi, cilasiydi yapildi diyor ama gel gelelim 2. Elde oyle seyler yasaniyor ki insan guvenemez hale geliyor. Benim dusuk km istegimin tek sebebi de saticilari daha onceden taniyip bilmedigim icin, kimseyi de itham altinda birakmadan dusuk km alarak riskleri bir nebze dusurmek. Alirken mutlaka bir ustaya gosterecegim zaten, insallah o asamaya geldigimde sizlerden usta tavsiyesi de isteyecegim. Gorusleriniz icin cok tesekkur ederim.
Not: Kuzenimin Fazer 1000 motoru yanlis bilmiyorsam su an 47k km'de. Eger almayi dusunuyor olsam hicbisey umurumda olmaz direk alirim; cunku bujileri,yagi,suyu, hidroligi vs herseyini eksiksiz yaptigini daha zamank gelmeden degistigini biliyorum.