valla dostum içine sinmemesi tabiki kötü sinmeyen motoru almayacaksın ama 2012 model 6000 kmde motoru 6500e satamazsan alacağın hiçbir motoru satamazsın daha geçen gün 7200 e 22000 kmdeki motoru acaba çalıntımı bu motor neden bu kadar ucuz diye gömdük bence çok iyi fiyatmış neyse sağlık olsun birde motoru tabiki ustaya göstericeksin ama ustanın alma pahalı dediği motorun daha iyisini bul desen bulamaz çünkü piyasa belli..
birde vites geçme sıkıntısı genelde bütün cıbırlarda var yani öyle yağ gibi akmıyor şimdi denemediğim için net bir şey söyliyemiyorum ama bi katırtı genelde bütün makinalarda oluyor,(1 den 2 ye ve 2den 1e geçişlerde) altın elbiseli adamda denemesinde bu konuya değinmişti diye hatırlıyorum .
hakkında hayırlısı.
hocam şimdi bahsedilen konu hakkında şöyle bir kaçşey söyleyeyim geçen yıl benim arkadaşım cbr125ni 5300e sattı, bahsetmiştim ilk motorum cbr250ydi bunu almadan önce Hatayda 2013 model cbr125 daha 2-3bin km de motor için 6000tl'ye anlaşmıştım bu arkadaşıma danıştığımda cbr 250 dediği için cbr125 almamıştım bak hem geçen sene bir yaş daha küçük ve km'si daha az ve daha uygun fiyattı. hatta sabah bir ilan sahibini aradım cbr250 için dedi ki biri motora bakacak alırsa kaça sattığımı haber veririm almazsa seninle pazarlık yaparız dedi 2012 model 7200km'de siyah cbr250 8500TL ye satmış ilk sahibiydi bu satan arkadaş ama şimdi maalesef motor piyasası yükseldi diye 2012de sıfır aldıkları paraları 8-10bin km binip satmaya çalışıyorlar maalesef. tabi ki arz talep meselesi yapacak onlar satmaya çalışacak biz almaya anlaşamazsak almicaz zorlama yok ama bana çok ters geliyor. adama binlerce km binip sıfır aldığı paralara satmaya çalışacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------
senin usta motor piyasasını takip etmiyor anlaşılan. bence de motorun bir kazası-kusuru yoksa iyi bir fiyatmış.
piyasayı takip etmemek değil adam piyasayı bizden daha iyi biliyor emin ol ama şunu dersen anlarım şimdi o adamlar hyabusalara işte 700-1300cc motorları alıp satıyorlar tamir ediyorlar bu motorları neden aldığını bile anlamıyor tabi burası başka bakış açısı. geçen hafta müşterisi cbr125 satmış hatta benim için aradı satmadıysa onu alalım tertemiz motoru var lastikleride 140lık lastikde takmazsın dedi maalesef çocuk satmış geçen hafta fiyatını söylesem inanmazsınız veya bitik motor dersiniz

5200TLye satmış o da hepsi nakit değil bi kısmı nakit alıp bir kısmını bilgisayar tablet felan almış böyle örnekler çıkınca adam da 6500e pahalı diyor benimde içime sinmiyor bu örnekleri görünce. Dediğim gibi arz talep meselesi ben almam başkası alır bir şey diyemem.