Biraz uzun sorduğum halde zahmet edip cevapladığınız için teşekkür ederim.

Evet lastik, elcik-manet ve egzozla beraber ortalama dediğiniz rakamlara geliyormuş. Diablo Rosso (2'nin özellikle) 125R tarzı ufak motorlar için iyi bir lastik olduğunu bir çok yerde okudum; forumda denk gelince bir de sizden duymak istedim. Bu arada 160 taban lastik güzel görünebilir ama yavaşlatır gibi geliyor ve sürüşü etkilemesin? Egzoz ise daha kolay farkedilmek için önemli ve Tiger kaliteli görünüyor. Manet ve plakalık da ayrıca yakışmış; Maşallah diyelim. :cat: Katlanır plakayı ben uygulamadım ama gördüğüm kadarıyla, orijinale göre daha kibar duruyor. Piyasada universal diye geçen plakalıklar cbr'ye uyabilir ama yine de bir bilenden dinlersek daha iyi olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:49 ----------
125'lik olarak cbr 125 ile yzf 125'i kastediyorsanız, göreceli olarak, sanki biraz daha iyi kalite, özellikle karenajların birbirine daha iyi oturuşu, plastik yerine metal pegler kullanılması, hele yeni kasasındaki eskisine göre daha iyi sürüş sağladığı söylenen ters çatallar ile ben Yzf R125 alırdım. Yine de fiyat olarak 15hp'lik bir motora bence değmez. Yakıt konusunun pek fark edeceğini sanmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------
Ek olarak ben de cbr 125'i neredeyse 2 yıllık sıkı bir birikimle aldım. Öğrenciyim diyorsun, eğer kendini çok zorlayacaksa ister 125 ister 1000cc olsun almanı tavsiye etmem. Onun yerine alternatif olarak cbf 150, rtr 150, ybr 125 gibi araçları düşünebilirsiniz. En önemlisi de, kask, mont, eldiven, bot, pantolon ve aklıma gelmeyen varsa da bütün motor kıyafetleri önemli. Motora binecek olursanız kıyafetlerinizi hiç ihmal etmeyin.