S.A. arkadaşlar..2.el cbr 125 almayı düşünüyorum, sizce kilometresi en fazla kaç olmalı ve km-fiyat oranı sizce ne olmalı? ayrıca 1.80 boyum var motorun üstünde çok sırıtmam dimi ? :silent:
Teşekkürler santo![]()
Defalarca izledim videolarını barkının ama onu boş yerde pratikle yapmam daha iyi olur sanırım bazen dengeyi kaybediyorum motord bişey yapmaya çalışırken, tehlikeli olur benim için trafikte ama boş alan bulduğumda bunun çalışmasını yapıcam . Ilk kez çıktım trafiğe , o arada heyacanda var tabi kaçıncı viteste olduğumu hiç hatırlamadım onu saymam gerek arada alışana kadar birde herhalde![]()
Devir 6-7 binde değiştirdim hep hatta arada daha erken değiştirmiş bile olabilirimo zaman 5. Viteste mi kalıcaz? Hız istiyorumda hani trafiğe uyum sağlayacak kadar . Ama o hız için devir yükselecekse istemem . Merak ettiğim birsey de sağlamak için desem olur herhalde
geçiş yok yollar virajlı olduğu için bu durumda kenara nasıl çekilicem? Tehlikeli olmaz mı geçiş için yer olana kadar? Ister istemez heyecan yapıyorum
zaten heyecanlıyım arabada da aynı şeyi yaşıyorum , arkamda araba varken rahatsız oluyorum
![]()
Vites geçmediğinde yaptım onu ama olmadı , hatta hoca oldu deyip verdi üç kere stop ettirdim kalkışta( yokuş yukarıydı ikisindede ) diğer arkadaş denedi birde o yaptı. Debriyaj çekip geri bıraksak o zamanda hareket ettirebilirmiyiz vitesi?yoksa ileri yapmakta gerekir mi?
Kusura bakmayın çok soru oldu gene![]()
Baya zor bir gün geçirmişim ben , o zaman eğlenceli gelmişti nedense![]()
Ben de çoğunlukla henüz durmadan ara gazı ile vitesi boşa düşürmüş oluyorum ancak bu vites geçirme problemini bazen ben de yaşıyorum. Vites geçmeyecek olduğunda debriyajı hafifçe bırakıp (kavramayacak kadar) tak diye bir ses alıyorum, motor vites geçirmeye uygun hale gelmiş oluyor. Sonra bire takıp devam ediyorum.
Dişliler ömrünü tamamlamış olmasın kaç binde ve zincir bakımları nasıl aralıklarla yapıldı,nasıl temizlendi,neyle yağlandı ?
Çokda iyi bakmışsınız aslında,fazla sıkmayın yağı bu arada,1 tur yeterde artar bile diyor servis,gerginlikle alakalı olabilir sanırım gene.birde servisler artık bayağı hasarlı motorlara alışıyorlar,böyle hadiseleri ufak sorun olarak görüyorlar,bişeyi yok diyorlar,bana bu kadar inceleme demişlerdi mesela :mrgreen:
Zinciri degistirip yeniden bir dene derim.
Benim motordan zincir dişli sesi geliyor ama motorla giderken belli olmuyor elimle yütürken arka taraftan tak tak diye bir ses geliyor nedir bu yav servise gitdim adamlar anlamadı bi ustaya götürdüm evet problem var dedi zinciri gevşetti bu seferde zincir acayip bol oldu tekrardan sıktık temizledik ses kesildi,yağladım 1 saat sonra yola çıktım geldim yine aynı ses varmı bi çaresi bi yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada iphone yağ kullanıyorum ve uzun süredir kullanıyorum yani daha önce olmamıştı (yağla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.)