Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sorun değil bu forumun amacı birbirlerimize yardımcı olmak,motor gücünü kısaca belirtmek gerekirse:

YENİ KASA
Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 2 sübaplı SOHC tek silindirli
Motor hacmi (cc):124.7cm3
Silindir çapı x strok (mm):58 x 47.2mm
Sıkıştırma oranı :11:1
Yakıt sistemi:pGM-FI Elektronik Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Maks. Güç (kW@dev/dak):9.8/10,000(13.3 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak):10.41/8,000
Ateşleme:Bilgisayar kontrollü dijital transistörlü elektronik avanslı
Çalıştırma:Elektrik
Şanzıman:6 vites
Güç aktarımı:O-ring zincirli
Boyutlar (UxGxY) (mm):1,946 x 704 x 1,089mm
Tekerlekler arası mesafe (mm):1,310mm
Sele yüksekliği (mm):795mm
Yerden açıklık (mm):185mm
Yakıt kapasitesi (litre):13 lt. (yedek dahil)
Tekerlekler
Ön:100/80/17 5 kollu alüminyum döküm
Arka:130/70/17 5 kollu alüminyum döküm

ESKİ KASA:
Motor ve şanzıman
Silindir:124,70 ccm (7.61 kübik inç)
Motor tipi:Tek silindirli, dört zamanlı
Güç:13.00 HP (9.5 kW)) @ 10000 RPM
Tork:10.10 Nm (1.0 kgf-m veya 7.4 ft.lbs) @ 8000 RPM
Sıkıştırma:11.0:1
Çap x Stork:58.0 x 47.2 mm (2.3 x 1.9 inç)
Sübap sayısı:2
Yakıt sistemi:Karbüratör. 28mm VK-tip
Yakıt kontrolü:SOHC
Ateşleme:Kondansatör deşarj (CDI)
Soğutma sistemi:Sıvı
Şanzıman:6 vitesli
Güç aktarımı:zincirli
Ön lastik ölçüleri:80/90-ZR17
Arka lastik ölçüleri:100/80-ZR17
teşekkürler ayrıntılı aydınlatıcı bi paylaşım olmuş baya.özellikle max torkun dha düşük devirlerde kendni göstermesi ve biraz daha fazla olması motoru daha atik yapıyordur muhtemelen.peki hiç denedniz mi acaba 0-100 gibi değerleri veya ne biliyim tam depoyla toplam ne kadar gittiğni falan ? kaç kruş yakıyor km de 13 krş dolaylrında diye tahmin ediyorum ama? öğrenci olduğumdan ekonomik yönleri önemli.forumu baya inceledm ama çok uçuk değerler söyleyenler var açıkcası tam net bi değer oluşmuyor insanın kafasında

Allah Kaza Bela Vermesin Çok Güzel Duruyor Motor...

Elciklerin Dikkatımı Çekti markası Nedir Ve Fiyatı nedir ?

Elçikler Kırmızı Manet. Orjinal REDLİNE marka. Fiatı 150 tl . motora güzel görünüm kazandırıyor. + ayarlanabilir olması güzel. debriyajı istediğim ayarda kavratıyorum. frenlerde öle. kesınlikle tavsiye ederim ben cok memnun kaldım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
teşekkürler ayrıntılı aydınlatıcı bi paylaşım olmuş baya.özellikle max torkun dha düşük devirlerde kendni göstermesi ve biraz daha fazla olması motoru daha atik yapıyordur muhtemelen.peki hiç denedniz mi acaba 0-100 gibi değerleri veya ne biliyim tam depoyla toplam ne kadar gittiğni falan ? kaç kruş yakıyor km de 13 krş dolaylrında diye tahmin ediyorum ama? öğrenci olduğumdan ekonomik yönleri önemli.forumu baya inceledm ama çok uçuk değerler söyleyenler var açıkcası tam net bi değer oluşmuyor insanın kafasında

50 TL ye depo doluyor yaklaşık 400 km kadar yol gidiyor hatta daha fazlada olabilir ben motoru alalı 2 hafta oluyor daha Ankaradan gelmedi ilk defa vitesli motor kullanıcam açıkcası korkmuyor değilim hadi hayırlısı bakalım :) motoru iyce bir tanıyım 0 dan 100 km gördümmü haber veririm :mrgreen:

aldığım yer 97 oktan kullan dedi ama ben dalgınlıkla ilk depomu 95 ile fulledim. CBR 125 kullanıcıları genelde hangisini kullanıyor?
Teşekkürler

95 kullan,kitapçıkta bile 91 ve üstü yazıyor.Hiç gerek yok 97 ye...

50 tl ile 430 da gider yedek depoya düşene kadar ama çok sakin sürmek lazım

ben gibi 100-120-130 dip gaz gidersen 250 km zor görürsün :D :) sakin kullanım 400 km rahat.

50 TL ye depo doluyor yaklaşık 400 km kadar yol gidiyor hatta daha fazlada olabilir ben motoru alalı 2 hafta oluyor daha Ankaradan gelmedi ilk defa vitesli motor kullanıcam açıkcası korkmuyor değilim hadi hayırlısı bakalım :) motoru iyce bir tanıyım 0 dan 100 km gördümmü haber veririm :mrgreen:
ben 15 yaşımdan beri kullanıyorum vitesli motor.eğer araba kullanıyorsan çok sürmez alışman.vites olayı arabanınkine %100 benzemesede mantıken aynı biri ayaktan biri elden debriyaj sadece bu arada hayırlı olsun motorun allah kazasız belasız sürmeni nasip etsin :wiinkk: bende nasipse şubat ayı gibi yeni kasaya yöneldim fiyat düşmesini bekliyorum artık tabi o zaman kadarda biraz daha biriktrip alcam nasipse 2.el 2011 falan

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------

ben gibi 100-120-130 dip gaz gidersen 250 km zor görürsün :D :) sakin kullanım 400 km rahat.
peki motorun 6. viteste zorlanmadan akışkan bi şekilde gttiği hız nedir acaba ortalama?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

95 kullan,kitapçıkta bile 91 ve üstü yazıyor.Hiç gerek yok 97 ye...

50 tl ile 430 da gider yedek depoya düşene kadar ama çok sakin sürmek lazım
yedek depoyla ne kadar gidiliyor yaklaşık? nerdeyse 10 krşa yakın yakıyor yani doğru mu? :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Araba sürüyorum bide 1 kez yaklaşık 200 cc gücünde bi scooter sürmüşlüğüm var oldukça keyifliydi :) Amin cümlemize :)

Araba sürüyorum bide 1 kez yaklaşık 200 cc gücünde bi scooter sürmüşlüğüm var oldukça keyifliydi :) Amin cümlemize :)
Araba sürüyorsan zaten sıkıntı çekmezsin debriyaj elden bide vites ayaktan farkı o sadece tabi bide denge olayı var ama bisikletten daha kolay bence pedal cevirmiyosun çünkü onun dısında çok değil 15 dk da öğrenirsiniz araba tecrübeniz olduğu için . Bende motordan sonra arabayı öğrenmiştim tam tersi :)

slymn93;
Motoru normal şartlarda 7000 devirde kullanırsan sabit olarak 95-100 arası gidiyo. az daha gaza yüklen 100-110 arası seyir ediyor. diplersen dümdüz yolda 120ye cıkıyor. az rampayı görürse. 130-140 görürsün.Namussuz acaip ivmeleniyo ama :)

slymn93;
Motoru normal şartlarda 7000 devirde kullanırsan sabit olarak 95-100 arası gidiyo. az daha gaza yüklen 100-110 arası seyir ediyor. diplersen dümdüz yolda 120ye cıkıyor. az rampayı görürse. 130-140 görürsün.Namussuz acaip ivmeleniyo ama :)
en iyi 7000 dolaylarında gidio diosun yani rahat sekilde.peki titreşim durumu nasıl rahatsız edio mu 7000 dolaylarında.bzde kanuni var 125 lik 70-80 i geçmeye başlaynca motorda belirgin bi titreşim oluo rahat edici şekilde eğer 100 ü geçersen motor altında can çekişio gibi oluo parçalancak dağılcak gibi titrio

elcıkler harıcındekı tıtresım rahatsız etmıyor arkadasım
ellerım uyusuyordu benım malesef
7bın devırde 93 goruyordy benım motor

Titreşim İllaki var ama ben fazla hissetmıyorum. Hissiz adammıyımdır neyimdir :)125R bu Yapacağı belli edeceği belli Çin Çan Çon motorlarla Honda Asla Kıyaslanmaz. CBR 125 R bu !

o zaman sorun yok ya titreşim önemli değil elde falan bizim motorda oturduğum yerde çok net hissediodum sanki alttan masaj yapıyor:p

Yol tutuşu hakkndakiler yorumlarla nedir? Mesela yan yatarak viraj alma vs eskisine göre sha kalın lastiklerin olması farkettiriyormu baya?

http://www.youtube.com/watch?v=YAL4M8ZbMIs
Hocam verdiğim link Fethiyeden bir abimizin motoru. Stopie yapıyor, kaç metre gittiği bariz belli :)
Ayrıca bir diğer arkadaşım yeni kasa cbrla tam 3 kez egsoz kapağı değiştirdi virajlarda yatmaktan. Bilmem anlatabildim mi :)
Üzerinde ki İRC lastiklerle bile 10,000 kmye kadar çok güzel viraja giriyor, dengesi harika. Hele birde Michelin, bridgestone vs ön arka lastik takarsan ne demeyi çalıştığımı iyice anlarsın. Eski kasaya göre çok çok iyi viraj konusunda. Ayrıca DÜZ YOLDA kapanıpta bastığın zaman rahatlıkla 135-140 km arası bir hıza ulaşıyor(rüzgarsız)
Kısaca düşünmeden alınacak bir motor.

http://www.youtube.com/watch?v=YAL4M8ZbMIs
Hocam verdiğim link Fethiyeden bir abimizin motoru. Stopie yapıyor, kaç metre gittiği bariz belli :)
Ayrıca bir diğer arkadaşım yeni kasa cbrla tam 3 kez egsoz kapağı değiştirdi virajlarda yatmaktan. Bilmem anlatabildim mi :)
Üzerinde ki İRC lastiklerle bile 10,000 kmye kadar çok güzel viraja giriyor, dengesi harika. Hele birde Michelin, bridgestone vs ön arka lastik takarsan ne demeyi çalıştığımı iyice anlarsın. Eski kasaya göre çok çok iyi viraj konusunda. Ayrıca DÜZ YOLDA kapanıpta bastığın zaman rahatlıkla 135-140 km arası bir hıza ulaşıyor(rüzgarsız)
Kısaca düşünmeden alınacak bir motor.
teşekkürler gerçekten kafamdaki soru işareti kalktı komple hakikaten çok net ve açıklayıcı bi cevap olmuş tekrar tekrar teşekkürler :)

iii akşamlar arkadaşlar... geçen şu ampulden bahsettiniz sanırım ama ( ampul ) rengi sarıymış..bildiğiniz bunun rengi xenon kadar olmasa da beyazı var mı? :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar