Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/535432_10151240705150536_544719261_n.jpg
Buda Benim Yeni Black Monster 6900 TL Aldim Bugun daha anca 55 Km Yapabildim. Sizler Rodajlarınızı Nasıl Yaptınız Honda 6000-7000 Devir Arası 1000 Km Kullan Dedi Bana Pek Mantıklı Gelmedi Sizce nasıl yapayım rodajı.
Güle güle kullan kazasiz belasiz inanir misin ilk 0 hondami(honda hazz) aldigim gunu hatirlattin bana cok guzeldi su an senin mutlulugunu yasadim resmen . Motorunuzun kiymetini bilin onunla guzel gunleriniz olur uzun uzun gezersiniz insallah. Uzmeyin onu ne gerekiyorsa yapin .pain arkadasimizin uyarisini da dikkate alin. Nice guzel kilometreler dilerim.

Ben eski cbr ımı yağlarken yerden spreyi alayım diye eyilip motoru devirmiştim, egzoz ve far cizilmişti. imkansız degil yani :)

1511121247.jpg

1511121247004.jpg

herkese iyi forumlar bende ankaradan 2 aydır aranızdayım bu siyah oğlumla birlikte..çok paylaşım yapamıyorum ancak takipteyim herkesi..iyi forumlar kazasız sürüşler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------

http://imageshack.us/photo/my-images/600/1511121247004.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/823/1511121247.jpg/

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Uploaded with ImageShack.us

Merhaba. Ben bu alemde yeniyim. Fazla bir tecrübem yok. Bilgi edinmeye çalışıyorum ve sıfır CBR 125 almayı planlıyorum (Güvenli sürüş eğitimi, ehliyet, kask ve ekipman önceliğim)
Motor ilk alındığında belirli km'de rodaj olayı varmış. Bu Rodaj nedir? Nasıl yapılır? Bilgilendirir misiniz? (Km bakımları kitapçığında yazıyor mu?)

Teşekkür ederim.

Merhaba. Ben bu alemde yeniyim. Fazla bir tecrübem yok. Bilgi edinmeye çalışıyorum ve sıfır CBR 125 almayı planlıyorum (Güvenli sürüş eğitimi, ehliyet, kask ve ekipman önceliğim)
Motor ilk alındığında belirli km'de rodaj olayı varmış. Bu Rodaj nedir? Nasıl yapılır? Bilgilendirir misiniz? (Km bakımları kitapçığında yazıyor mu?)

Teşekkür ederim.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/24573-sifir-motorda-rodaj.html

bakım olayını servis söyler sana zaten..

hayırlı olsun kujumax , mnr den mi aldın :)
Teşekkür Ederim Evet Mnr Honda Kuşadası Bayisinden Aldım :)
Güle güle kullan kazasiz belasiz inanir misin ilk 0 hondami(honda hazz) aldigim gunu hatirlattin bana cok guzeldi su an senin mutlulugunu yasadim resmen . Motorunuzun kiymetini bilin onunla guzel gunleriniz olur uzun uzun gezersiniz insallah. Uzmeyin onu ne gerekiyorsa yapin .pain arkadasimizin uyarisini da dikkate alin. Nice guzel kilometreler dilerim.

Sağollasın Honda Bir Başka Tutku Başka Markaya Benzemiyor :)
Mantıklı gelmemiş olabilir ama doğru:D Ayrıca ani hızlanma ve fren den kaçın.
Dedikleri Gibi Max 7 Devirde Kullanıyorum Bakalim Daha 80 Km Oldu :)

Yeirm ben Bunu yerrrrrrrrrrr. Honda siyah bambaska!
Siyah Gerçekten Bir Başka Asaleti Var :=)

cıbırı otoparka cektim kapadım kilitledim gózlerim doldu resmen ya 6 ay binemiycem... aileden ayrılmak bu kadar koymıycak....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2013 renklerinde pek bir değişiklik olucağını sanmıyorum ama kasa değişmeyecekmiş 2013 cbr 250r ile renkler aynı olucaktır :)

Redline Kırmızı Manetlerım geldi Motora Taktık. Çok hasta olmama rağmen 1 tur atmadan duramadım.Motordan daha ayrı bi zevk aldım arkadaşlar. Manetler kesın değişmeli.. Kavrama filan ayarları yapılıyor deli bişeymiş. Yarında Plakalıqı takacam bakalım o nasıl olacak.

Arkadaşlar ben motorumu aldım fakat daha önce hiç vitesli motor sürmedim bu durumdan dolayı korku içerisindeyim motorumu trafiğe kapalı alanda süreceğim fakat düşmekten korkuyorum :( eğitim almak şartmı yoksa her motorcu başlarken düşermi.

Trafiğe kapalı alanda kullan,motor sürmeyi bilen birinden yardım al.Ben düşmedim,hala düşmedim,hiç düşmedim çok şükür:D ama şöyle de bir laf vardır düşmeyen motorcu yoktur;düşmüş ya da düşecek motorcu vardır:D Demekki düşeceğim,inşallah olacaksa basit birşey olsun:D:D

Trafiğe kapalı alanda kullan,motor sürmeyi bilen birinden yardım al.Ben düşmedim,hala düşmedim,hiç düşmedim çok şükür:D ama şöyle de bir laf vardır düşmeyen motorcu
yoktur;düşmüş ya da düşecek motorcu vardır:D Demekki düşeceğim,inşallah olacaksa basit birşey olsun:D:D

Bence psikolojik bir düşünce o :) Ben pek inanmıyorum öyle şeylere. En basiti bir haslık yoluyla örnek veriyim. Kanser hastalarına moral verilmesi gerektiği söylenir. Bir insan bizim değimimizle turp gibi olsada ben hasta olucam diye düşündüğü an hasta oluyor bu bir gerçek :) Ben kara kışta kısa kollu t-shirt'lerle geziyorum. Kimi zaman atlet bile giymiyorum. Millet belki deli gözüyle bakıyor ama hasta olmicam diye düşündüğüm için çok şükür bu yaşıma kadar 1-2 günden fazla bir hasta olmadım. En fazla nezle olurum burnum akar oda 1-2 güne geçiyor. :) İlle bir gün düşeceğim diye düşünmeyin bu kendinizi tedirgin etmek olur ve sakınılan göze çöp batar diye bir değim vardır :)

Arkadaşlar ben motorumu aldım fakat daha önce hiç vitesli motor sürmedim bu durumdan dolayı korku içerisindeyim motorumu trafiğe kapalı alanda süreceğim fakat düşmekten korkuyorum :( eğitim almak şartmı yoksa her motorcu başlarken düşermi.

Bana sorarsan hele de istanbuldaysan honda guvenli surus egitimlerine git inan en temizi o olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

Trafiğe kapalı alanda kullan,motor sürmeyi bilen birinden yardım al.Ben düşmedim,hala düşmedim,hiç düşmedim çok şükür:D ama şöyle de bir laf vardır düşmeyen motorcu yoktur;düşmüş ya da düşecek motorcu vardır:D Demekki düşeceğim,inşallah olacaksa basit birşey olsun:D:D

Ya bana da herkes ayni seyi soyluyor bazen lan acaba mi demiyor degilim.

Bence psikolojik bir düşünce o :) Ben pek inanmıyorum öyle şeylere. En basiti bir haslık yoluyla örnek veriyim. Kanser hastalarına moral verilmesi gerektiği söylenir. Bir insan bizim değimimizle turp gibi olsada ben hasta olucam diye düşündüğü an hasta oluyor bu bir gerçek :) Ben kara kışta kısa kollu t-shirt'lerle geziyorum. Kimi zaman atlet bile giymiyorum. Millet belki deli gözüyle bakıyor ama hasta olmicam diye düşündüğüm için çok şükür bu yaşıma kadar 1-2 günden fazla bir hasta olmadım. En fazla nezle olurum burnum akar oda 1-2 güne geçiyor. :) İlle bir gün düşeceğim diye düşünmeyin bu kendinizi tedirgin etmek olur ve sakınılan göze çöp batar diye bir değim vardır :)

Ben kafama takmıyorum ki,hiç düşmeyecekmiş gibi sürüyorum ama bazen acaba ne zaman diyorum:D. Bu sözü motora binip te söylemeyen yok, bir gerçekliği vardır demekki:D

Honda eğitim merkezine gideceğim karar verdim 4 seanstan oluşuyormuş 1 ve 2 de cbf 150 3 ve 4 te cbf 1000 sürüyormuşuz fakat sadece 1. seans a giricem sizce yararı olurmu yani cbr 125 mi rahat sürebilecek kadar birde koruma takozu takıcam motor bu sonuçta her şekilde düşme ihtimali var nekadar yararı olur ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar