Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yok mudur artık tamam model değiştireyim satayım motorumu diyen bizde başlasak bu sayfalarda bilgi paylaşımlarına artık başkaları okusa biz yazsak :)
İstanbul da ?

Arkadaşlar egzostun videosunu çektim fakat çektiğim teleon nokia 5800 olduğundan ses kaliteli değil.Videoda ki sesin iki katı çıkıyor diyebilirim.Kısacası söyleyecek olursak alt devirlerde çok tok bi ses,üst devirlerde de çıldırıyo.Özellikle 2. vites 6 bin devirden sonra çıkan ses en güzeli.Kaliteli bi makina bulursam tekrar çekerim video.

http://www.youtube.com/watch?v=2UJUlz0p3-s&feature=youtu.be

Özet olarak bu ses ile aynı

http://www.youtube.com/watch?v=jiis4HHDj00&feature=related

Arkadaşlar egzostun videosunu çektim fakat çektiğim teleon nokia 5800 olduğundan ses kaliteli değil.Videoda ki sesin iki katı çıkıyor diyebilirim.Kısacası söyleyecek olursak alt devirlerde çok tok bi ses,üst devirlerde de çıldırıyo.Özellikle 2. vites 6 bin devirden sonra çıkan ses en güzeli.Kaliteli bi makina bulursam tekrar çekerim video.

bence gayet güzel,eminim canlısı çok daha iyidir :queen: bu arada full karbonda ses farkı olması gerekmiyor mu ben pek alamadım farkı!

ses gayet tatmin edici...Ama yüksek olması biraz dezavantaj. insan bazı mekanlarda sessiz olmak isteyebilir. buna sesi yarı yarıya kesen db kiler olmalı

bence gayet güzel,eminim canlısı çok daha iyidir :queen: bu arada full karbonda ses farkı olması gerekmiyor mu ben pek alamadım farkı!

Hiçbir fark yok.Fark olsaydı bende karbon alacaktım ama firma ile bizzat konuştum ses farkı kesinlikle olmayacağını söyledi.Ona güvenerek aldım ve gerçekten ses farkı yok.Carbon sadece daha az ısınıyo başka ne farkı var bilmiyorum ama şahsen şuan orjinal egzosttan daha az ısınıyo bu.Dediğim gibi videodaki ses ile canlı duymak arasında 2 katı fark var.Yolda giderken gazı hafif sabit tuttuğunuzda çok tatlı 4 silindir homurlanması var :)

ses gayet tatmin edici...Ama yüksek olması biraz dezavantaj. insan bazı mekanlarda sessiz olmak isteyebilir. buna sesi yarı yarıya kesen db kiler olmalı

Kesinlikle db killer lazım.Ben almadan önce düşünmüyodum çünkü bu kadar çıkacağını beklemiyodum.Ama arabalara takılan abartlardan bi farkı olmadığı için ses konusunda db killer lazım.Oturduğum siteye filan gece girerken şimdiden sorun olmaya başladı.Gaza dokunduğum an çıldırıyo egzost:silent:

benım motordaki egzosla aynı sese sahip gibi geldi hoş bir ses çıkıyor

Hiçbir fark yok.Fark olsaydı bende karbon alacaktım ama firma ile bizzat konuştum ses farkı kesinlikle olmayacağını söyledi.Ona güvenerek aldım ve gerçekten ses farkı yok.Carbon sadece daha az ısınıyo başka ne farkı var bilmiyorum ama şahsen şuan orjinal egzosttan daha az ısınıyo bu.Dediğim gibi videodaki ses ile canlı duymak arasında 2 katı fark var.Yolda giderken gazı hafif sabit tuttuğunuzda çok tatlı 4 silindir homurlanması var :)

Kesinlikle db killer lazım.Ben almadan önce düşünmüyodum çünkü bu kadar çıkacağını beklemiyodum.Ama arabalara takılan abartlardan bi farkı olmadığı için ses konusunda db killer lazım.Oturduğum siteye filan gece girerken şimdiden sorun olmaya başladı.Gaza dokunduğum an çıldırıyo egzost:silent:

agırlık ve ısınma farkı var.ıcersındekı yapı aynı oldugu ıcın , ses aynı ;)

dbkıller sart evet.ben bugun yaptırdım.oldukca memnunum.daha tok ve kısık bır sesım oldu.rahatca basabılıyorum artık :) hem de rolantıdekı o cok hosuma gıden homurtu ve ara gazım hala duruyor.

arkadaşlar şu cbr ına 8 bin yazan arkadaşa 3500 önermiştim.ama daha çarpıcı bir teklifle bana döndü,sabah sabah iyi güldüm.
adszcff.jpg

Selam arkadaslar uzun süredír forma giremedím ama son yorumları okudumda, genelde konusmalar 2. el fırsatçıları ile ilgilí olmus. Allahtan bizim cbrlar köylü amcaların kullanım amacına uygun degil. Yoksa bu çakallar allayıp pullayıp 7-8 bine kakalarlardı köylü amcalara cbrı :)

Bu pahalı geldi ve zaten kendi yazmış,kazalıymış.Daha dikkatli inceleyip, arasından iyi olan 5-10 tane link gönderirseniz daha çabuk sonuca ulaşırsınız.Böyle gördüğünüzü kopyalamış oluyorsunuz.Yani grenajlar değişti ve çatlaklar var yazılan ilanın iyi olmadığını anlamak için motordan anlamaya gerek yok...
sıfır motor almadığımız için öyle ufak şeylerin pek sorun olmayacağını sanmıştım o yüzden o ilanı gösterdim.

Arkadaşlar daha önce eski kasalar pek hoşuma gitmiyordu bugün canlı canlı bir tane repsol kasa gördüm gerçekten süpermiş yani, resimlerde görüldüğü gibi falan değil artık eski kasa almak zorunda kalırsam içim rahat rahat alabilirim, tabi daha yeni kasayı da görmeye gideceğim honda bayisine belki fikrim tekrardan değişebilir.Arkadaşlar yeni kasalara şöyle temizinden olanlara 6000 ve üstü para vermek mantıklı mı acaba ? yani üstüne 1000 lira daha ekleyip 0 km 2012 almak varken 1000 lira için değer mi ?

Bugün gördüğüm Repsol

dsc0496y.jpg

sıfır motor almadığımız için öyle ufak şeylerin pek sorun olmayacağını sanmıştım o yüzden o ilanı gösterdim.

Arkadaşlar daha önce eski kasalar pek hoşuma gitmiyordu bugün canlı canlı bir tane repsol kasa gördüm gerçekten süpermiş yani, resimlerde görüldüğü gibi falan değil artık eski kasa almak zorunda kalırsam içim rahat rahat alabilirim, tabi daha yeni kasayı da görmeye gideceğim honda bayisine belki fikrim tekrardan değişebilir.Arkadaşlar yeni kasalara şöyle temizinden olanlara 6000 ve üstü para vermek mantıklı mı acaba ? yani üstüne 1000 lira daha ekleyip 0 km 2012 almak varken 1000 lira için değer mi ?

Bugün gördüğüm Repsol

http://img41.imageshack.us/img41/2048/dsc0496y.jpg

repsol rengini önceden beri beğenirdim, bildiğim kadarıyla yeni kasalarında repsol rengi var fakat Türkiye'ye gelmiyor, yurtdışı sitelerinde görmüştüm, 2. el konusuna gelince eğer üzerinde değerli aksesuarlar yoksa bence yeni kasaların 2.el piyasası 5.500 tl olmalı

Bugün gördüğüm Repsol

http://img41.imageshack.us/img41/2048/dsc0496y.jpg

Tabiki kusurlar olacak,ama olağan kusurlar olur yani;yan yatma sonucunda aynanın çizilmesi falan filan,ama birçok kusuru olan motorda kaza yapmış olma ihtimali yüksektir,iyiliğiniz için söyledim,sonuçta uğraşacak olan sizsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

arkadaşlar 2012 model cbr125ler full depo kaç km götürüyor ortalama?

Daha öncede söylendiği gibi:400 km civarı,sürüşe göre değişir...

Uzun yolda 90-100 km hızda kullanılırsa 2.7-2.8 yakıyor bu kullanımla 450 km mümükün benzin bitene kadar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar