Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yahu aynı olay bende de zincir sesi hep vardı.enjeksiyon 2binden sonra başladı.zincir sesi için servis fabrika zinciri uzun yapmış bir diş eksilttik artık yapmaz diyip yollamışlardı ama hala şangırtılı gidiyorum.çok uyuz oluyorum bir yerlerinden ses gelen motorları kullanmaktan.

zincir uzunluk muhabbetini bana da yapmışlardı :)

egzosun motordan çıkan altta kalan kısmını pastan kurtarabılmek ıcın yapabıleceğımız bırsey var mı ? tavsıyelere acıgım

arka tekerı temızleım az once kapkara olmustu zıncırden gazyagı ıle sıldım mıs gıbı oldu :)

Honda yı her geçen gün daha çok seviyorum,wurth zincir yağı alacaktım,dün gece netten baktım en ucuz 40 liraya buldum,bugün honda servise gidince sorayım dedim 35 tl idi bende hemen aldım:D(400ml)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------

Bu arada bugün suadiyede benim motorun aynından gördüm,hemen yanına "La Pain Qu...."diye bir cafe vardı,motorun sahibi buradanmı?

Sinyalleri ve ledli aynlaları taktım arkadaşlar.Çok güzel oldu ama aynaların görüş açısı zayıf.Ve talihsizlik matkapla kablo bağlantısı açmak için matkapla delerken usta kaçırdı ve derin bi çizik oldu kafa grenajında.Artık bi şekilde yaptırıcaz.Önerisi olan varsa çok güzel olur.

mhucf9.jpg

1551nw8.jpg

1zmnjnm.jpg

1zmnjnm.jpg

ixcyn4.jpg

1zq4u2w.jpg

260ag3k.jpg

260ag3k.jpg

zohzlv.jpg

aynalara bayıldım:cat:
yalnız ustanın ....neyse küfür etmeyeceğim.
orantılı bir çizik olmuş oraya güzel bir sticker çok hoş durur.kendinle alakalı veya ilgilendiğin bir şeyle ilgili ince bir sticker bastır veya 2 tane bastır onun simetrisinde yapıştırırsın.boyayla kapatınca her türlü belli olur, komple grenajı da boyama sakın.

Bence usta bu işi yapma mesuliyetini aldıysa zararı da karşılaması gerekir çünkü bir işe ya hiç kalkışmayacaksın yada sorumluluğunun farkında olacaksın fakat birşey diyemiyorsun malesef.
Bu arada telden fotoları açamadım ama eminim güzel olmuştur ekrem hayırlı olsun :)

aynalara bayıldım:cat:
yalnız ustanın ....neyse küfür etmeyeceğim.
orantılı bir çizik olmuş oraya güzel bir sticker çok hoş durur.kendinle alakalı veya ilgilendiğin bir şeyle ilgili ince bir sticker bastır veya 2 tane bastır onun simetrisinde yapıştırırsın.boyayla kapatınca her türlü belli olur, komple grenajı da boyama sakın.

Sticker yapıştırmaktan nefret ediyorum.Sticker yapıştırmam asla.Ama şimdi bunu nasıl yapıcam bilmiyorum boyatmam lazım.O grenajıda çıkaramam bidaha.Çok mu u belli olur ki ?

@semih,sağolasın.Şu çiziği halletmem lazım bi şekilde...

sticker sevmiyorsan yapacak bir şey yok boyatma bence.ama apaçi işi olmayan güzel bir sticker bence hoş olur bir düşün.öyle abartılı bir sticker olmayacak sonuçta 4*10 cm boyutlarında bir sticker kapatmaya yeter.başka da kapatacak bir şey aklıma gelmiyor.yani bir işlem uygulama grenaja.

sticker sevmiyorsan yapacak bir şey yok boyatma bence.ama apaçi işi olmayan güzel bir sticker bence hoş olur bir düşün.öyle abartılı bir sticker olmayacak sonuçta 4*10 cm boyutlarında bir sticker kapatmaya yeter.başka da kapatacak bir şey aklıma gelmiyor.yani bir işlem uygulama grenaja.

uygulasam ne gibi bi sakıncası olur ki ?

grenaja atacağın boya aynı kod lu aynı marka boyayı bulsan bile senin orjinal boyan daha eski olduğundan renk farkı yaratır bu da daha kötü bir görüntü oluşturur.komple boyama yapsan bu sefer satacağın zaman niye boyattın kazalımıydı tarzı sorularla karşılaşacaksın hatta bir çok insan boyalı diye hiç ilgilenmeyecek motorla.ayrıca otomatikman fiyatı düşecek.bunun dışında çizik giderici kalemler hiçbir işe yaramıyor.küçük bir çizik için boyatmaya hiç değmez.

grenaja atacağın boya aynı kod lu aynı marka boyayı bulsan bile senin orjinal boyan daha eski olduğundan renk farkı yaratır bu da daha kötü bir görüntü oluşturur.komple boyama yapsan bu sefer satacağın zaman niye boyattın kazalımıydı tarzı sorularla karşılaşacaksın hatta bir çok insan boyalı diye hiç ilgilenmeyecek motorla.ayrıca otomatikman fiyatı düşecek.bunun dışında çizik giderici kalemler hiçbir işe yaramıyor.küçük bir çizik için boyatmaya hiç değmez.

O kadar sırıtır mı ya ? :silent:
Asıl soru şu zaten.O grenajı sökmeden boyatılabilir mi ? Bide sadece boya ile olacağını sanmıyorum,çünkü çizik değil.Matkap darbeleri göçük yaptı.

Aynalar ve sinyaller cok guzel olmus matkap kayması kotu olmus bende oraya bır stıcker yazı carbon kaplamadan yanayım boya ıyı sonuc vermez, bıde keske butun bır resım cekseydınız uzaktan komple motor nasıl gorunuyor aynalarla fırsat bulunca cekermisiniz?

Aynalar ve sinyaller cok guzel olmus matkap kayması kotu olmus bende oraya bır stıcker yazı carbon kaplamadan yanayım boya ıyı sonuc vermez, bıde keske butun bır resım cekseydınız uzaktan komple motor nasıl gorunuyor aynalarla fırsat bulunca cekermisiniz?

Çekerim tabi en kısa zamanda :cat:

karbon kaplama yapabilirsin...satarken de çıkarıp satarsın...ama kaplama için de grenajın sökülmesi gerekir...

4000 bakımında neler yapılacak
kac para tutuluyor bilen var mı arkadaslar ? carsamba konsuka gıtmeyı dusunuyorum

4000 bakımında neler yapılacak
kac para tutuluyor bilen var mı arkadaslar ? carsamba konsuka gıtmeyı dusunuyorum

Sadece yağ değişimi:) 57 alınmıştı benden.. Motorun deposunun altındaki hava filtresine basınçlı hava tutup geri takıldı. Bunu yapmak için 15 dakika grenaj açıp kapamaya uğraşmıştı.

Yağ filtresi yok zaten. cbr 250 lerde var. işlem bukadar

Benimkide 4000 e yaklaşıyor hava filtresini temizlemek için grenajı söküp takarken inşallah sağını solunu çizmezler ustalar.
Ekrem bence senin çizikler bir şekilde hallolur. Telden fotoları açamadım ama yardımcı olayım; önce çizik olan kısmın etrafını koli bandıyla kaplıyorsun ve sadece çizik kısım açıkta kalıyor ( tabi çalışma alanı bırakabilmemiz için çiziğin etrafında 0.5 cm fazladan bantsız alan bırakacak şekilde bantlamak iyi olur ) daha sonra çiziğin durumuna göre, eğer derinse önce macun doldurup kuruduktan sonra zımpara yapılır, derin değilse direkt zımpara yapılır ve yüzeyi iyice temizledikten sonra aynı kodda boya ile boyarsın. Emin ol daha motorlar yeni olduğu için renk ayırıp sırıtmaz. Renk ayırsa bile çok çok az ayırır zaten işlem bittikten sonra boyanan ve diger kısımlara pasta cila uygulanacagı için fark iyice kapanır. Bir kaç ay sonra ise yeni boya eski boya farkı hiç kalmaz. Ama işlemi çok titiz yapmak gerekir, genelde boyacılar bu kadar uğraşmıyorlar.
Bu arada lazım olan zımpara 1600 numaraydı diye hatırlıyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya şöyle yeni yoğun beyaz veya siyah sticker lı modelini alan yokmu resim koysada baksak :mrgreen: kıyaslama yapıyorum çünkü hadi hadi durmayın :queen:

gelse alcazda yok :( sahıbındene dogu batı ılan acmıs aradım stokta war mı dıye ılan koymusunuz dedım nısanda 2 adet gelcek dedı onlarda sahıplı ıyı dedım kapadım sacmalık... Bıde 6900 yazmıs fıyatıda zam gelmez ıns.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar