Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hocam zaman zaman rüzgara karşı gittim bir de giderken baya bastım ortalama 120 dedim de 40dk 130 la gittiysem 40dk 115 le filan gittim.ama yakıt olarak bence fazla değil.bir de tam ölçüm yapmadım.gittiğim yol 397 lerde ama benzin sarfiyatı kafadan hesaplama.toplamda 70 liralık benzin aldım.yola çıktığımda 1 diş vardı.eve vardığımda 2 diş,yani gerçekçi rakamlar değil :D

Anladım.Tabiki bu motorun her şekilde yakıt sarfiyatı iyi(iyinin kötüsünü yakalamaya çalıştım sadece:D),nazar değmesin:D Benim gibi gezmeyi seven biri için bu motor gerçekten ayrıcalık:D

arkadaşlar bugün 400 km lik bir yol yaptım heryerim ağrıyor.eve geçtin direkt uyumuşum yeni kalkabildim.ilk uzun yolumdu sırf otobandan gittiğim için fotoğraf filan çekmedim güzel yerde yoktu zaten.adana-maraş arası gidip geri geldim.yaklaşık 60 liralık benzin harcadım gayet iyi geldi.giderken tek gittim ortalama süratim 120 civarıydı.gelirken artçılıydım ve felaket rüzgar vardı,rüzgarla boğuştum bildiğiniz,hızımda 90 civarıydı gerçi yer yer 60 ı geçemedim minibüsler bile rüzgardan savrularak gidiyordu.bunun dışında son sürat olarak sonunda 145 leri gördüm,mutlu da oldum.bunun dışında prohel marka uyduruk montum rüzgara karşı fena değildi.ama en büyük hatam yazlık eldivenlerdi ellerimi hissedemiyorum.ayrıca ls2 mono kask şehir içinde hafifliği sayesinde çok hoşuma gidiyordu ama uzun yolda rüzgar sesi aşırı rahatsız ediciydi.dönüşte havalandırmaları kapalı olmasına rağmen hava almaya başladı.dizliklerin ve botumun çok faydasını gördüm bacaklarımda üşüme olmadı.
avuçlarım ağrıyor,belim ağrıyor,boynum ağrıyor,bacaklarım ağrıyor.yine de motor sürmek zevkli yahu.

400 km yol az değil en az 5 saat motor üstündesin. Uzun yola çıkarken motorcular için olan kulak tıkaçlarından kullanmalısın 120 km sabit hızla 30-40 dk dan sonra şiddetli rüzgar ugultusu kalıcı kulak hasarına davetiye. Uzun yolu değil ben 35 dakika otobanda süratli gittim bikere havada rüzgarlıydı 10 saaten fazla kulaklarım çınlamıştı

Forumda bu yüzden kalıcı duyu kaybı yaşıyan arkadaş vardı. Uzun yola çıkarken aklınızda bulunsun. 3-5 lira bişey:wiinkk: Sağlık sakaya gelmez..

400 km yol az değil en az 5 saat motor üstündesin. Uzun yola çıkarken motorcular için olan kulak tıkaçlarından kullanmalısın 120 km sabit hızla 30-40 dk dan sonra şiddetli rüzgar ugultusu kalıcı kulak hasarına davetiye. Uzun yolu değil ben 35 dakika otobanda süratli gittim bikere havada rüzgarlıydı 10 saaten fazla kulaklarım çınlamıştı

Forumda bu yüzden kalıcı duyu kaybı yaşıyan arkadaş vardı. Uzun yola çıkarken aklınızda bulunsun. 3-5 lira bişey:wiinkk: Sağlık sakaya gelmez..

Söylediğin için sağol,uyarmasan hiç bir şekilde bu olaydan haberim olmayacaktı herhalde.Sonuçta nerdeyse hergün 80km yol yapıyorum.Peki bu kulak tıkaçları sesi engelliyorsa onun yerine tıpa şeklinde müzik kulaklığı taksakta aynı işi görür herhalde.(tabi tıkaçlar sesi tamamen kesiyorsa diye soruyorum çünkü müzik dinlemememin tek sebebi çevredeki sesler duymak)

maske+atkı kullandığım için o kadar rahatsız etmiyordu.ama tıkaç almak önemli zaten kulaklarım problemli birde sakatlık çıkmasın.

muzık dınlemek ıcın napıyorsunuz klasık mp3 kulaklıklı mı kaskı takarken kulaklık nasıl cıkmıyor blutothlu kask ıcı bır sıstem olsa guzel olurdu:)

Söylediğin için sağol,uyarmasan hiç bir şekilde bu olaydan haberim olmayacaktı herhalde.Sonuçta nerdeyse hergün 80km yol yapıyorum.Peki bu kulak tıkaçları sesi engelliyorsa onun yerine tıpa şeklinde müzik kulaklığı taksakta aynı işi görür herhalde.(tabi tıkaçlar sesi tamamen kesiyorsa diye soruyorum çünkü müzik dinlemememin tek sebebi çevredeki sesler duymak)

Kulagın içine giren kulaklık uğultuyu azaltır ama kesmez. belki 50-60 dakika İstanbul otobanların işe yarar. Bu tıkaçlar büyük göznekleri olmayan süngerimsi yapıda ve havanın gireceği boşlukları tamamen kapatıyor.

Valla ben yarında çıkaramıcam motoru arkadaşlar :) Koyacak yerim yok çünkü.Babamla bi garaj yapmaya başladık motor için,onu bi yere sabitlicez sitede içine koyucaz artık motoru anca o zaman.

arkadaşlar bugün 400 km lik bir yol yaptım heryerim ağrıyor.eve geçtin direkt uyumuşum yeni kalkabildim.ilk uzun yolumdu sırf otobandan gittiğim için fotoğraf filan çekmedim güzel yerde yoktu zaten.adana-maraş arası gidip geri geldim.yaklaşık 60 liralık benzin harcadım gayet iyi geldi.giderken tek gittim ortalama süratim 120 civarıydı.gelirken artçılıydım ve felaket rüzgar vardı,rüzgarla boğuştum bildiğiniz,hızımda 90 civarıydı gerçi yer yer 60 ı geçemedim minibüsler bile rüzgardan savrularak gidiyordu.bunun dışında son sürat olarak sonunda 145 leri gördüm,mutlu da oldum.bunun dışında prohel marka uyduruk montum rüzgara karşı fena değildi.ama en büyük hatam yazlık eldivenlerdi ellerimi hissedemiyorum.ayrıca ls2 mono kask şehir içinde hafifliği sayesinde çok hoşuma gidiyordu ama uzun yolda rüzgar sesi aşırı rahatsız ediciydi.dönüşte havalandırmaları kapalı olmasına rağmen hava almaya başladı.dizliklerin ve botumun çok faydasını gördüm bacaklarımda üşüme olmadı.
avuçlarım ağrıyor,belim ağrıyor,boynum ağrıyor,bacaklarım ağrıyor.yine de motor sürmek zevkli yahu.
bügün bende adanadaydım motorla gidecektim hatta iyiki gitmemişim çok rüzgar vardı motorla birlikte atardı beni :)

Arkadaşlar motoru çıkardım.Zinciri temizledim yağladım 4-5 aydır yatıyodu motor.Gidip yağını değiştircem bugün.Traktör gibi çalışıyo motor :) Vitesler geçmiyo nerdeyse

yeni kasa bekleyen arkadaşlar adana sucularda bir tane var.yeni stickerlarıyla siyah renk,fiyat olarak 6500 istiyorlar.2. el honda veya yamaha marka motorları alıp sıfır motor satışı da yapıyorlar.
yanlış anlaşılmasın hiç bir bağım yoktur hatta sevmem bile sucuları yeni kasa bekleyenlere yardımcı olmak için söylüyorum.

ya arkadaslar yapmayın etmeyın:( hawalarda super acayıp ozendırıyorsunuz motorla gezmeyee... 1 ay daha bu ıskenceyı cekıcem herhalde neyse tadını cıkarın sızler...

ilk defa motor üzerinde resim çekildim bari paylaşayım.cihan canını sıkma bu bekleyişte tatlı bir heyecan verir.
cbr125.png

183 boyum motorda 1 lt yağ alıyor :D iltifatın içinde teşekkür ederim:D

ooo supermıs aynı boydayız demek kı kısmet olursa bende senın gıbı durcam ustunde ayrıca 1lt yag ıyımıs rodaj suresı ıcınde servısı beklemden 500 km yag degıstırım az once bır konuda paylasıldı castrol yag oldukca uygundu

Cihan valla çok istedin sen şu cbrı sırf bu yüzden senin kadar bende istiyorum motoruna kavuşmanı:) ama seni iyi anlıyorum çok zor oluyor beklemek:) bende 1000 bakımını 800 kmde yaptırmıştım

Cihan valla çok istedin sen şu cbrı sırf bu yüzden senin kadar bende istiyorum motoruna kavuşmanı:) ama seni iyi anlıyorum çok zor oluyor beklemek:) bende 1000 bakımını 800 kmde yaptırmıştım

farkındayım sureklı kafanızı utuluorum yıllardır ulasamadıgım benım ıcın ımkansızdı ehlıyet vs derken sona yaklastım ondan bu heyecan sızde kusura bakmayın artık :(

Arkadaşlar motorun yağını değiştirdim.Faturada castrol 10-40 scooter yağı yazıyo 1,4 litre :S

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

Arkadaşlar motorun yağını değiştirdim.Faturada castrol 10-40 scooter yağı yazıyo 1,4 litre :S

Fikri olan var mı arkadaşlar çok huzursuz oldum

---------- Post added at 16:43 ---------- Previous post was at 16:40 ----------

Resmen yanlış yağ koydular napıcam ben şimdi

Son düzenleme:
off off sımdı aradım bayıyı war mı dedım gelısme nısan ılk haftası beklıoduk 15 -20 sı dendı motoru almadn once arastır bekle ehlıyetı bekle para bırıktırırken bekle sımdıde motorun gelmesı bekle omrumu yedı sezon acıldı bız hala motor beklıyoruz....

Aynı durumdayım bende sparişi verdik nisan ortası dediler banada demekki sallamıyolarmış=)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar