Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar şimdi bana kaliteden bahsediyorsunuz dün akşam üstü arkadaşımın turuncu jantlı yeni cbr ina bindim motor 2 bin civarındaydı en son gördüğüm hız 149 km oldu oda motor titremekten farları dökülecek sandım hemen 120 lere düştüm yani burada 125 lik motorlara sanırsam 6 binlara veriyosunuz ve kaliteden bahsediyorsunuz Apache ile karsılasktrınca sadece arasında 2 milyar fark var...

Sonuc : Apache daha az yakar
Yedek parçası Hondaya Göre çook ucuz
Sizin çin malı sandığınız Motorun yeni cbr ekranından daha kaliteli dijital ekranı var
Hondanın üstün olduğu yerler : Ülkemizdeki arkadaşlarımın , abilerimin Motorun üstünde sadece HONDA Yazdığı için 2 milyar daha fazla vermesi , Kaza yapınca SIFIR motor fiyatına Parça almaları Ki en son duyduğuma göre yeni cbr parçaları eskiden daha pahalı olcakmış Jant Sadece 1 Milyar Aman haa Çukura felan düşmeyin ...

Ben Hondayı kötülemiyorum Kendi motorumada Süper demiyorum ama Şunuda göstermeden gitmek istemiyorum Konusan arkadaşlar iyi izleyin ..

http://www.youtube.com/watch?v=Jp6oj1nJjtQ

Eski kasa motorla 15 saniyede 100km yapıyor Ben video çekmedim ama 0-100KM Yi tam 10 saniyede çıkıyorum yeni kasamla ..

Arkadaşlar şimdi bana kaliteden bahsediyorsunuz dün akşam üstü arkadaşımın turuncu jantlı yeni cbr ina bindim motor 2 bin civarındaydı en son gördüğüm hız 149 km oldu oda motor titremekten farları dökülecek sandım hemen 120 lere düştüm yani burada 125 lik motorlara sanırsam 6 binlara veriyosunuz ve kaliteden bahsediyorsunuz Apache ile karsılasktrınca sadece arasında 2 milyar fark var...

Sizin çin malı sandığınız Motorun yeni cbr ekranından daha kaliteli dijital ekranı var
Hondanın üstün olduğu yerler : Ülkemizdeki arkadaşlarımın , abilerimin Motorun üstünde sadece HONDA Yazdığı için 2 milyar daha fazla vermesi , Kaza yapınca SIFIR motor fiyatına Parça almaları Ki en son duyduğuma göre yeni cbr parçaları eskiden daha pahalı olcakmış Jant Sadece 1 Milyar Aman haa Çukura felan düşmeyin ...

Ben Hondayı kötülemiyorum Kendi motorumada Süper demiyorum ama Şunuda göstermeden gitmek istemiyorum Konusan arkadaşlar iyi izleyin ..

Eski kasa motorla 15 saniyede 100km yapıyor Ben video çekmedim ama 0-100KM Yi tam 10 saniyede çıkıyorum yeni kasamla ..

apache nin parçaları zor bulunuyor diye duymuştum doğrumudur

ankara bölümünü buldum ama orda uzun zamandır pek etkinlik olmamış.birde benim asıl istediğim cbr 125 kullanıcılarıyla buluşmak.herkesde aynı motor olursa çok keyifli olur diye düşünüyorum.aşağı yukarı 125 kullanıcılarının yaşları aynıdr hani ama bir endurocu 35-40 filandır genelde.

biz ufaktan buluma ayarlıyalım,omadı hafta sonu uzun yol filan yapak istiyorum.istersen sende gelirsin,beraber takılırız.uzun yol derken çokda abartı olmayacak bir yer.ben ankarayı pek bilmiyorum zaten göl,möl bir yerlere gideriz.

bu arada sende 2011 kasası mı var hocam?

cumartesi 4 e kadar çalışıyorum, pazar da 4 e kadar dersanem var.Akşam saatlerim boş şuan için ama ayak uydurmaya çalışırım :mrgreen:
Umarım yakın zamanda (havalar düzelirse bi:salut:) buluşabiliriz :cat:

125cc 4 zamanlı bir motosiklet için bahsettiğin 149 km/h fazlasıyla yüksek bir sürat aslında. Senin Apache de dahil bu segmentteki makinaların ortalama ideal son sürati 120 km/h'den fazla zorlanmamalıdır.

Aradaki fiyat farkına gelince, bir defa ikisi farklı sınıftaki makinalar. Biri sportbike, diğeri commuter tarzında bir makina. Haliyle insanların bu motosikletlerden beklentileri farklı ve buna bağlı arz talep dengesiyle doğru orantılı bir fiyat politikası söz konusu.

Commuter uygun fiyatlı olacak, az yakacak, parçası ucuz olacak, işletim giderleri düşük olacak ki, ticaret amaçlı bir iş aracı olarak kullanılabilsin.

CBR125R ise spor motosiklet sınıfına giriş seviyesinde piyasaya sürülmüş, grenajları vb. kullanılan malzeme kalitesinde çıtayı daha üste taşıyan, keyif amaçlı bir motosiklet.

Teknik detaylara gelirsek,

CBR125'de 125cc su soğutma, PGM-FI yakıt enjeksiyonu, 10,000 d/d 13.3 HP güç, monoshock amortisör, 6 vitesli şanzuman, önde ve arkada disk fren, 130'luk arka lastik bulunmaktadır.

TVS'de 150cc hava soğutma, enjeksiyon, 8,500 d/d 13.5 HP güç, gazlı çift amortisör, 5 vitesli şanzuman, ön disk arka kampana fren, 110'luk arka lastik bulunmaktadır.

Karşılaştırma yapmak gerekirse:

Honda'nın ıslak ağırlığı Apache'den 6 kg. hafiftir, çevirdiği devir daha yüksek, vites geçiş oranları daha kısa, dolaylı olarak hızlanması daha iyi olacaktır.
Ayrıca monoshock amortisör ve 130'luk arka lastik yol tutuşu ve viraj kabiliyeti yönünden, kullanılan kombine disk frenler ve yine 130'luk arka lastik sayesinde frenaj yönünden Honda'ya üstünlük sağlıyor.

Bir de yeni kasalarda sorun giderildi mi bilmiyorum ama, eski Apache'de ön taraf çok hafif olduğu için özellikle de artçılı sürüşlerde ani gaz açışlarda motorda istemdışı tekere gelme durumu söz konusuydu, bu da trafikte büyük bir tehlike arz ediyordu. Ayrıca üst kapak contasından yağ kaçırma da zorlanan motorlarda kronik olarak ortaya çıkan bir problemdi.

Benim ağırlık merkezi dengesiz, motoru zorlamaya gelmeyen ve arka freni yetersiz bu motosiklete hiçbir zaman kanım ısınmadı kısaca. Neyse..

Sonuç olarak:
Performans olarak Apache daha iyi değildir. Hem gidiş, hem duruş, hem de viraj olarak.
5,400 TL verdiğin zaman sadece Honda yazısına değil, teknolojiye, ince detaylara, yıllardır geliştirilen bir AR-GE'ye yani kaliteye yatırım yapıyorsun.
Sadece detayları görebilmek, nasıl ve nereye bakacağını bilmek, birşeyleri de görebilmek önemli olan.

Elmayla armutu karıştırmayalım lütfen. :)

125cc 4 zamanlı bir motosiklet için bahsettiğin 149 km/h fazlasıyla yüksek bir sürat aslında. Senin Apache de dahil bu segmentteki makinaların ortalama ideal son sürati 120 km/h'den fazla zorlanmamalıdır.

Aradaki fiyat farkına gelince, bir defa ikisi farklı sınıftaki makinalar. Biri sportbike, diğeri commuter tarzında bir makina. Haliyle insanların bu motosikletlerden beklentileri farklı ve buna bağlı arz talep dengesiyle doğru orantılı bir fiyat politikası söz konusu.

Commuter uygun fiyatlı olacak, az yakacak, parçası ucuz olacak, işletim giderleri düşük olacak ki, ticaret amaçlı bir iş aracı olarak kullanılabilsin.

CBR125R ise spor motosiklet sınıfına giriş seviyesinde piyasaya sürülmüş, grenajları vb. kullanılan malzeme kalitesinde çıtayı daha üste taşıyan, keyif amaçlı bir motosiklet.

Teknik detaylara gelirsek,

CBR125'de 125cc su soğutma, PGM-FI yakıt enjeksiyonu, 10,000 d/d 13.3 HP güç, monoshock amortisör, 6 vitesli şanzuman, önde ve arkada disk fren, 130'luk arka lastik bulunmaktadır.

TVS'de 150cc hava soğutma, enjeksiyon, 8,500 d/d 13.5 HP güç, gazlı çift amortisör, 5 vitesli şanzuman, ön disk arka kampana fren, 110'luk arka lastik bulunmaktadır.

Karşılaştırma yapmak gerekirse:

Honda'nın ıslak ağırlığı Apache'den 6 kg. hafiftir, çevirdiği devir daha yüksek, vites geçiş oranları daha kısa, dolaylı olarak hızlanması daha iyi olacaktır.
Ayrıca monoshock amortisör ve 130'luk arka lastik yol tutuşu ve viraj kabiliyeti yönünden, kullanılan kombine disk frenler ve yine 130'luk arka lastik sayesinde frenaj yönünden Honda'ya üstünlük sağlıyor.

Bir de yeni kasalarda sorun giderildi mi bilmiyorum ama, eski Apache'de ön taraf çok hafif olduğu için özellikle de artçılı sürüşlerde ani gaz açışlarda motorda istemdışı tekere gelme durumu söz konusuydu, bu da trafikte büyük bir tehlike arz ediyordu. Ayrıca üst kapak contasından yağ kaçırma da zorlanan motorlarda kronik olarak ortaya çıkan bir problemdi.

Benim ağırlık merkezi dengesiz, motoru zorlamaya gelmeyen ve arka freni yetersiz bu motosiklete hiçbir zaman kanım ısınmadı kısaca. Neyse..

Sonuç olarak:
Performans olarak Apache daha iyi değildir. Hem gidiş, hem duruş, hem de viraj olarak.
5,400 TL verdiğin zaman sadece Honda yazısına değil, teknolojiye, ince detaylara, yıllardır geliştirilen bir AR-GE'ye yani kaliteye yatırım yapıyorsun.
Sadece detayları görebilmek, nasıl ve nereye bakacağını bilmek, birşeyleri de görebilmek önemli olan.

Elmayla armutu karıştırmayalım lütfen. :)

Çoğu arkadaşa bu olayı anlatamıyoruz.
Daha ucuz aynı performans neden honda diyorlar :silent:
"Biz"ce bir nedeni var.Kullananlar da neden honda yı tercih ettiğini gayet iyi biliyor.
Herkezin isteği farklıdır.Honda seçim meselesidir :bounce:
Saygılar.

Zaman geçmiyor arkadaş. Benimkide taaaa Haziran da gelecek..

harbiden geçmiyor. mayıs 15 dediler ama insallah aksama olmaz.

Eyw saolasın..Çok bişey yok aslında..
Sadece neden olsun diyorum.
Motorun sağ tarafında ilk resimde azda olsa görünüyo depoda ufak bi ezik.
Bide egzoz korumasındaki ufak çizik var..
Şahısı bulamazsam bi işlem yaptırıcam ezilen yere:pr:

hocam kaskın üzerinde ne yazıyor acaba ?

Motosikleti
Hornet

Neden sattığını bilemiyicemde.Ön camı siyah yapmış güzel olmuş:)
Egzoz'a dikkat edemedim.
600 rr yazıları için güzel motor :mrgreen:

Fiyata gelince millet kendini akıllımı sanıyo ya:mrgreen:

hocam kaskın üzerinde ne yazıyor acaba ?

Arka tarafta İsmim ve kan grubum sol yanda ise "Kaskımı Doktor Çıkarsın" yazıyo:p

Neden sattığını bilemiyicemde.Ön camı siyah yapmış güzel olmuş:)
Egzoz'a dikkat edemedim.
600 rr yazıları için güzel motor :mrgreen:

Fiyata gelince millet kendini akıllımı sanıyo ya:mrgreen:

Arka tarafta İsmim ve kan grubum sol yanda ise "Kaskımı Doktor Çıkarsın" yazıyo:p

doktor çıkarsın çok hoş olmuş. umarım hiç çıkarmaya gerek duymaz doktor.

ayrıca üstte bahsettiğiniz motor ise sanırım muğla - köyceğiz'den. üzerinde king performans egzozu var. araba almak istediğini söylemiş arkadaş. facebook üzerinde de ekli. motor bayağı güzel :)

apache nin parçaları zor bulunuyor diye duymuştum doğrumudur

Hayır apache motor şuan türkiyenin 50 den fazla ilinde bulunuyor örnek olarak istanbulda 4 antalyada 4 burdurda 2 muğla 1 vsvs Parçaları hem ucuz Hemde kolay bulunuyor Haa eğer giderde Megelli alırsan ömür boyu parça bulamazsın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------

Kedi et misali hala yok 125ccye 6milyar veriyosunuz muhabbeti.

Ben size alternatif öneriyorum En kötü şey bir markaya Körü körü ne bağlanmaktır hatta Bu dinimizde bile yasak ...

Ben size alternatif öneriyorum En kötü şey bir markaya Körü körü ne bağlanmaktır hatta Bu dinimizde bile yasak ...
Alternatif için çok farklı klasmanlar değil mi?
her 2 motorun kullanıcı profili ve amacı farklı.

Bir markaya körü körüne bağlandığım yok hondaya bindım ST Kanuniye bindim şuan yamaha kullanıyorum.
ST'ye bindigimde anladımki Japondan şaşmıycaksın.
ona bakarsan ; adamlar 125 cc ye 9 milyar veriyorlar :bounce:
yzf 125 ? :silent:

zevk meselesidir bir yıl önce o kadar param olsaydı cbr yerine onu tercıh ederdim.:)

funky'nin motoru bitirdik. çok hoş oldu yakında resimleri çekip atmayı düşünüyoruz. :)

bu gün yağımı değiştirdim, rodajdan resmen kurtulduk.biraz test sürüşüne çıktım akşam 8 binleri 9 binleri hissettim.yok öyle bir heyecan, çekiş, güçç :) motordan zevkimi asıl şimdi almaya başladım.2 yılda 2 motorun rodajını yaptım ankarada dolaşacak yer kalmadı yaw.
kawa 250 yi alırsam 2 seneye direk uzun yola vurcam namıssızım :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar