Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Şu cbr 125 ile 165 Km yapan Arkadaş vardı siteyi verdim burda gelip 165 nasıl yaptınızı bir zahmet acıklar mısınız dedim cevap göndermiş saolsun :)
arkadaşım forumU İNCELEDİM.bu motorla 165 km yapmam sana pek inandırıcı gelmedi galiba ama ne zaman istersen gelirsin beraber deneriz sende görürsün inanırsın.ayrıca orda bi anket dikkatimi çekti.ybr mi cbr mi bi bi motor daha koyup kıyaslama yapmışsınız.fakat bi motoru unutmuşsunuz 125 liklerin padişahı aprilla rs 125 dir buda benim görüşüm bence bunuda formunuza koyup değerlendire bilirsiniz.iyi günle saygılar
Copy/Paste Aynen budur :silent:
Bu Dehşet motora sahip olmak isteyenler için Link :cherry:
http://www.sahibinden.com/fiyati_dusurdum-02WQQaXQQ19528090WQQpXQQdisplayitem

ilk defa vitesli motor alıyorum scooter olsa anlarım.
bir de cbr ın huyunu suyunu bilmiyorum :(

o zaman biraz karalayayım aklında olsun.

motor diyelim 2006 model demiş amaa 10 bin de yazmış.belki de 40bin di fakat geri sardırdı. bu durumu nasıl anlarız. 40 bin tabiki çok değil ama kaza yapma riski 10 bin e göre çok fazla. hele bir de bakımlara gitmediyse motor hasar da almış olabilir. belki her kış yağmurun altında kaldı akşamları ve paslandı bir çok yeri(mesela benim ki öyle kontak,zincir,dişli,lastik aksam feci:mrgreen:

1. ayaklarını koyduğu lastik ne kadar aşınmış
2.acaba ilk lastikleri eskidi de yenisini ondan mı aldı
3.disk balatası ne seviye de 10bindeyse sıfırdır. 20bin geçtiyse değişmiştir ve yine sıfırdır tam anlaşılmaz. ama yan sanayi balata takmışsa diskler aşınmıştır yine anlaşılır.
4. zincire bakılır.hatta baklası sayılır.:pacaba zincir çok kmden dolayı sündü sonuna dayandı veya baklası mı çıkarıldı
5.manetler orjinal mi..
6. gidon topuzları orjinal mi. orjinall se çok çizilmişmi düşmekten. yok orjinal değilse ve eskileri durmuyorsa şaibeli
7.arka takoz lastiği boşluk yapmışmı. bu da km yi belirtir. boşluk yapmışsa kalkışta tak diye bir ses vede izliyorsanız bir vurma yapar
8.debriyaj kaçırıyor mu.
9.yağ yakıyor mu
10.üst kapak contası değişmişmi(bazen bakıp anlayabilirsiniz
11.motorun sesini dinlemek veya dinletmek
12.elinizi bırakarak sürdüğünüzde çekme yapıyorsa anında uzaklaş o motordan:mrgreen:(çekiyorsa hemen gidona yapışıyoruz zaten eller gidona yakın vaziyette bekler)

Geçmiş olsun abi full koruma lütfen bizim buraya yolun düşerse ugrada bana 2 tur attır şu olayı ögreneyim yaw merak etme cukura düşmem :p:p

ehliyet olsa gelecem de ehliyet yok.bende boş yolda gezip duruom pratik ve tecrübe kazanmak için :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:48 ----------

Şu cbr 125 ile 165 Km yapan Arkadaş vardı siteyi verdim burda gelip 165 nasıl yaptınızı bir zahmet acıklar mısınız dedim cevap göndermiş saolsun :)

Copy/Paste Aynen budur :silent:
Bu Dehşet motora sahip olmak isteyenler için Link :cherry:
http://www.sahibinden.com/fiyati_dusurdum-02WQQaXQQ19528090WQQpXQQdisplayitem

dur dur ehliyeti alayım da bende bi 165 basayım benim neyim eksik beee :p egzozum bilem var hıııhhhh :queen:

o zaman biraz karalayayım aklında olsun.

motor diyelim 2006 model demiş amaa 10 bin de yazmış.belki de 40bin di fakat geri sardırdı. bu durumu nasıl anlarız. 40 bin tabiki çok değil ama kaza yapma riski 10 bin e göre çok fazla. hele bir de bakımlara gitmediyse motor hasar da almış olabilir. belki her kış yağmurun altında kaldı akşamları ve paslandı bir çok yeri(mesela benim ki öyle kontak,zincir,dişli,lastik aksam feci:mrgreen:

1. ayaklarını koyduğu lastik ne kadar aşınmış
2.acaba ilk lastikleri eskidi de yenisini ondan mı aldı
3.disk balatası ne seviye de 10bindeyse sıfırdır. 20bin geçtiyse değişmiştir ve yine sıfırdır tam anlaşılmaz. ama yan sanayi balata takmışsa diskler aşınmıştır yine anlaşılır.
4. zincire bakılır.hatta baklası sayılır.:pacaba zincir çok kmden dolayı sündü sonuna dayandı veya baklası mı çıkarıldı
5.manetler orjinal mi..
6. gidon topuzları orjinal mi. orjinall se çok çizilmişmi düşmekten. yok orjinal değilse ve eskileri durmuyorsa şaibeli
7.arka takoz lastiği boşluk yapmışmı. bu da km yi belirtir. boşluk yapmışsa kalkışta tak diye bir ses vede izliyorsanız bir vurma yapar
8.debriyaj kaçırıyor mu.
9.yağ yakıyor mu
10.üst kapak contası değişmişmi(bazen bakıp anlayabilirsiniz
11.motorun sesini dinlemek veya dinletmek
12.elinizi bırakarak sürdüğünüzde çekme yapıyorsa anında uzaklaş o motordan:mrgreen:(çekiyorsa hemen gidona yapışıyoruz zaten eller gidona yakın vaziyette bekler)

paylaşım için teşekkürler.şöyle bilgileri teknik bilgi diye bir yere taşıma imkanımız olsa iyi olur.sayfalar arası saklı kalmış o kadar bilgi var ki

ehliyet olsa gelecem de ehliyet yok.bende boş yolda gezip duruom pratik ve tecrübe kazanmak için :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:48 ----------

dur dur ehliyeti alayım da bende bi 165 basayım benim neyim eksik beee :p egzozum bilem var hıııhhhh :queen:
Burak abi dikkat et 165le cukura girersen ucuz atlatamazsın cıbırı üzme :p:p

ilk linkte ki motor hani ilanı açınca insana bi garip gelir bi soğukluk verir ya aynen onu hissettim.motorla oynanmış biraz gördüğüm kadarıyla.ön amortisörler alçaltılmış arka biraz daha havaya kalksın diye.motoru yarış motoru gibi kullanmaya çalışmış yani sahibi sanki.o hava yaratılmış.hor kullanılmış izlenimi uyandırdı.sadece benim fikrim bu.yanlış anlaşılmasın arkadaşlar

bende böyle hissettim motorun sahibi tam bir apaçi izlenimi verdi:queen:

ben bunu anlamadım:silent:
rear_sprocket_cush_drive.jpg

cush_drive_rubbers_mounted.jpg

arka dişli taşıyıcısı denen kaplinin lastikleri var. takoz lastiği deniliyor. o lastikler kmler ilerledikçe eskiyip boşluk yapıyor. gaza bastığında bir anda, ttak diye oturma sesi yapıyor sürekli. km çok ilerlemişse geliyor yani.

sağolasın osman :p :)

hazırladığın listeye göre kendi motoruma bi alıcı gözüyle bakıcam simdi :D

burası bin oldu benım motor oldu on bin vardır bundada bir hayır :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 ----------

DSC06909.jpg

Arkadaşlar cbr 125 r nin 250 cc likleri var mi? you tubede gördümde ben sadece 125cc olarak biliyordum. Kullanan varsa şehir içinde ve uzun yoldaki performansını yazabilir mi? pm dende yazabilir şimdiden tşkler...

sahibinden cm da da buldum satan ama çok az... fiyatida uygun geldi acaba bi sorunmu varki üretilmiyor? Kullanan biri olsada aydınlatsa bizi :)

arkadaşlar siyah ön cam en ucuz nerden bulabilirim.yada bana temin edebilcek(ücreti karşılığı) var mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar