Çok teşekkür ederim arkadaşlar cidden ucuz atlatılmış bir kaza motorumu seviyorum ancak lastik konusu sanırım o kadar da sevlcek birşey deil lastiklerim duro deil. . KadZe ye
Ön lastik orjinal arka lastikte bridgestone 120lik ancak genede kaydı verilmiş sadakamız varmış oldu en kötü kazam böyle olsun daha doorusu düşmem

. sonuçta kız arkadaşımızın hayatı bize baglı motoru kullanan biz oldugumuzdan ben düşer düşmez ilk ona baktım baktm benm ustuem düşmüş sorun yok bnde düşünce kafayı vurdum arkadaşlar kaskınızı ihmal etmeyin aksk olmasaydı smdi belkide bunları yazıyor olmazdım ufak bir hzıda bile kafayı yere vurmak kötü bir olay.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:16 PM ----------
Geçmiş olsun dynner dostum benim de en çok korktuğum şey kız arkadaşım arkamdayken düşmek hadi biz herşeyi göze almışız ama ne bileyim onlar biraz daha değerli oluyo sanki böyle durumlarda Allah hepimizi kazalardan korusun

Bu arada o sorduğum lastik tekti demek ki alsaymışım fena kazık yicekmişim :cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:30 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:19 AM ----------
Arkadaşlar uyumadım, düşündüm yağımı kendim değiştirmeye karar verdim :mrgreen: Çok zor bi işlem olmadığını biliyorum forumda biraz araştırdım da ama iş cbr olunca en çok cbrcının olduğu yerden başka bi yere bakmak doğru olmaz sanırım

Biriniz bana yağ değişimi için yapmam gerekenleri, iyi performansı hangi yağdan alabileceğimi ve dikkat etmem gereken hususları anlatırsa çok sevinirim yarın halletmek istiyorum bu işi
Dostum bak şimdi ilk önce alt sakal grenajını söküyorsun, bu cok kolay 2 taraftan 6 vida var bunları söktügünde sakal grenajı cıkıyor ve karşımıza bizim minik motorumuz cıkıyor :cherry:
ardından motorun altına baktıgında bir vida görüceksin geniş bir vida oldugundan motorun yagı burda boşalacak.Eger motor daha çalışmamısa bi 2-3 dakka çalışki yag daılsın öyle aksın. altına bir legen koy ve motor dik konumda olsun onda sana 1 kişinin daha yaak işlerne yardım etmesi lazım :cat:
vidayı gevsettgn an yag akmaya baslıayacak ve yagın ne kadar kirlendngni göreceksin
bizim mtoorlar 1 litre yag alıyor ondan dolayı sonuna kadar akmasnı bekle saga sola salla hepsi aksın yagın ardından legenin içnden vidayı cıkar ancak dikkat et yag sıcak olacaktır ondan dolayı boş bir topraga falan boşaltki vida kaybolmasın
benim kullandııgm yag Shell Advance 15-50 mineral motosikelt yagı ancak benim kullandıgımın yeni teknolojileri cıktı sen bulamassan castrola ait olan dan da alabilirisn herkes castrolü önerdi aldıktan sonra :cat:
aşagıyada resimleri ekliyorum umarım yardımcı olur :rendeer: