Görkem her ikisini de kullandı.Cbr 125 15.000+, cbf 150'de 3000+ kullanmış olsa gerek.En sağlıklı yorumu o yapar.Ama ben ne diyeceğini üç aşağı beş yukarı biliyorum zaten
20.000 cbr , 5.000 cbf
Başlayayım...
Öncelikle , bu seçim biraz kişiye göre değişir. Bu yorumu aslında onlarca kez yaptım forumda, tekrar yapayım.
Cbf , cbr'a göre biraz daha iş motoru , cbr , daha çok zevk motoru.
Cbr'ın oturuşu biraz daha rahatsızdır. Çanta takamazsınız. Cbf'den daha fazla devir çevirir , bunun sonucunda daha daha performanslıdır. Parçaları pahalıdır , ama kalitelidir.
Cbf , daha rahat bir motor , çanta takar içine eşyalarınızı koyarsınız. Parçaları cbr'dan daha ucuzdur , ama kalitesizdir. Cbr'dan daha performanssızdır , fakat şanzuman oranları nedeniyle daha torkludur.
Cbf ile 5.000 kmnin sonunda , cbf 'i cbr gibi kullandığımda , 3. vites dişlisini kırıp göstergeyi yerinden söktüm
Cbr ile 20.000 km boyunca banamısın demedi. Fakat bu biraz benim sürüşümden kaynaklanıyor...
Cbf'i kışın çalıştırmak biraz zordur. Cbr tek marşta çalışır.
Cbf'in farı bisiklet gibi dinamodan beslenir , cbr'ın farında kontağı açtığınızdan itibaren hiç kırpma yapmaksızın emrinizdedir.
Ayrıca cbr'ın motoru saat gibi çalışır. Cbf'de bu hissi pek yaşayamazsınız.
Fakat parça fiyatları olsun satış fiyatı olsun , cbf , cbr'dan daha avantajıdır.
Şimdi gelelim senin soruna ve benim tavsiyeme...
Eğer , artçımı alır , tıngır mıngır gezerim , artçım olsun ben olayım rahat edeyim , eşşalarımı yükleyeyim rahat rahat gezeyim dersen CBF...
Ama , altıma motorumu çekerim , gaza basar , virajlara yatar , motorun her bağırışında kalbimin daha hızlı çarptığını hissederim. Motor benim için gereklilikten öte zevk. Artçı'nın rahatlığı da umrumda değil dersen CBR...
Yokuş çıkma konusunda , 2 motor da 2 kişi aynı performansları verecektir. Belki düşük devirde cbf biraz daha avantajlı olabilir.
Yan yatırma konusunda ise , cbr garip bir motor. Yan yattığında kafa grenajının yanları dışında hiçbiryeri çizilmiyor , sinyalleri kırmak imkansız gibi birşey. Büyük kaza geçirmedikçe masrafın olmaz.
bi arkadas satıyo 6000 km 2006 model 3700 lira normal mi bu fiyat..war mı ürküten bi yanı (burdan biri çıkıyo mu bi de

)
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/56548-honda-cbr-125r-14-000km-de-satilik.html