Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

jr.

ahmet ben karıştırdım biraz ortalıı ondan bulandı su =). Görkem gelsin kararımı verdirir o halde..ben de bu arada geçen cbf 150 başlıında onun cbf kullandığı zamanki yazıları wardı onu bulayım. Hadi ya yok mu bi fikri olan rampa konusunda? mesela bi arkadasım "2 kişi rampa çıkısını sewmiyorum" demiş war mı başka sewmeyen. yani kimko ck 125 icin soyledikleri "duzlukte 130, rampada mahfoluyo" gorusleri gibi rampada sadede geliyo mu makineniz?

Son düzenleme:
arkadaşlar inanın tartışmak için yazmıyorum fakat
bir araca yük yüklemekle rampa çıkması aynı yola çıkar
rampa çıkmakta bir nevi fazla yükle uğraşmaktır
ve vites küçültmek yada dişli değiştirmek bu konuda iyi bir çözümdür
ford cargo da 7700cc 300 hp 1200nm tork ama ağırlık olunca gitmiyor
veya ağırlığını atsın arkasından rampaya çıksın cargo aynı hesaba gelir gitmez
demi arkadaşlar cargo gitsin diye 8 vites ayrıca
cbr 6 vites ve yüksek devrini rampa kullanırken kullanacaktır
cbfnin de 140 kg olduğunu unutmayın
ama yinede istiyorsan cbf al arkadaşım kötü motor değil
tekrar koydum bak ben sana bi cbr aldırtacağımmmm:p

jr.

bi arkadas satıyo 6000 km 2006 model 3700 lira normal mi bu fiyat..war mı ürküten bi yanı (burdan biri çıkıyo mu bi de :))

osmaniyeli kardeşim teşekkür ederim önerini yazdım. başka böyle düşünen war mı diye merak ediyorum. kargo orneğini annamadım ya yüksüzken de mi gitmiyomus kargo?

rakır oyle olsa ck 125 ten kanuni enduroya her topiğe dalmışlığım war yaw =) ne zor işmiş ya..bi aliym dokene kadar biniym diyorum 4000 gaymeyi gecmesin diyorum. uzun yol şimdilik uzak nasılsa

Son düzenleme:
Görkem her ikisini de kullandı.Cbr 125 15.000+, cbf 150'de 3000+ kullanmış olsa gerek.En sağlıklı yorumu o yapar.Ama ben ne diyeceğini üç aşağı beş yukarı biliyorum zaten:)

20.000 cbr , 5.000 cbf :p

Başlayayım...

Öncelikle , bu seçim biraz kişiye göre değişir. Bu yorumu aslında onlarca kez yaptım forumda, tekrar yapayım.

Cbf , cbr'a göre biraz daha iş motoru , cbr , daha çok zevk motoru.
Cbr'ın oturuşu biraz daha rahatsızdır. Çanta takamazsınız. Cbf'den daha fazla devir çevirir , bunun sonucunda daha daha performanslıdır. Parçaları pahalıdır , ama kalitelidir.
Cbf , daha rahat bir motor , çanta takar içine eşyalarınızı koyarsınız. Parçaları cbr'dan daha ucuzdur , ama kalitesizdir. Cbr'dan daha performanssızdır , fakat şanzuman oranları nedeniyle daha torkludur.

Cbf ile 5.000 kmnin sonunda , cbf 'i cbr gibi kullandığımda , 3. vites dişlisini kırıp göstergeyi yerinden söktüm :p
Cbr ile 20.000 km boyunca banamısın demedi. Fakat bu biraz benim sürüşümden kaynaklanıyor...

Cbf'i kışın çalıştırmak biraz zordur. Cbr tek marşta çalışır.
Cbf'in farı bisiklet gibi dinamodan beslenir , cbr'ın farında kontağı açtığınızdan itibaren hiç kırpma yapmaksızın emrinizdedir.
Ayrıca cbr'ın motoru saat gibi çalışır. Cbf'de bu hissi pek yaşayamazsınız.

Fakat parça fiyatları olsun satış fiyatı olsun , cbf , cbr'dan daha avantajıdır.

Şimdi gelelim senin soruna ve benim tavsiyeme...

Eğer , artçımı alır , tıngır mıngır gezerim , artçım olsun ben olayım rahat edeyim , eşşalarımı yükleyeyim rahat rahat gezeyim dersen CBF...

Ama , altıma motorumu çekerim , gaza basar , virajlara yatar , motorun her bağırışında kalbimin daha hızlı çarptığını hissederim. Motor benim için gereklilikten öte zevk. Artçı'nın rahatlığı da umrumda değil dersen CBR...

Yokuş çıkma konusunda , 2 motor da 2 kişi aynı performansları verecektir. Belki düşük devirde cbf biraz daha avantajlı olabilir.
Yan yatırma konusunda ise , cbr garip bir motor. Yan yattığında kafa grenajının yanları dışında hiçbiryeri çizilmiyor , sinyalleri kırmak imkansız gibi birşey. Büyük kaza geçirmedikçe masrafın olmaz.

bi arkadas satıyo 6000 km 2006 model 3700 lira normal mi bu fiyat..war mı ürküten bi yanı (burdan biri çıkıyo mu bi de :))

http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/56548-honda-cbr-125r-14-000km-de-satilik.html

Son düzenleme:

jr.

Görkem harika teşekkür ederim. Daha önce yazdıklarından birkaçını okumuştum da yürüye yürüye ayrım noktasına kadar gelince "ya ben ne okumuştum?" dedim. Fiyat normal sanırım. İlgilenen bütün arkadaşa bolca teşekkürler. Dediğin kullanım amaçlarından "tıngır mıngır" olanı daha çok hoşuma gitti :mrgreen: ne de olsa beat pilotuyuz felsefe bu!

Son düzenleme:
Bir ara ben korlas'a sormuştum. Onlar malossi kit getiriyordu. Toplam 500 euro bir fiyat çekmişlerdi sanırım. Düşünmedim de değil :p
Getirtirsen elbet takacak bir usta bulursun... Fakat motor garanti dışı kalır benden söylemesi.

teşekkürler görkem...ben 270 euro ya halledrim...ve motor zaten garanti dışında artık...166 cc motora bineriz ya en azından .... :D

86121843.jpg

görkem usta işte bende yaklasık 1 ay önce snn yukarıda yazdıklarını düşünüp cbf e karar verdim alıp ta işimi görmedikten sonra ne yapayım yani alıcak arkadaşlarada iyice düşünmelerini öenirirm

Görkem ben senin kadar cbr yakışanı görmedim hondaya soleyimlimde reklam filan ayarlasınlar bişiler :p

canercamalan
Usta mı :p Motor seçimi tabiki çok önemli. Motosikletler ne kadar aklımızı başımızdan alsa da , iyi düşünüp doğru kararı vermemiz gerekiyor. :)

ruckerpark
Menejerime sormam gerek :p

iste ya usta dedigin boyle olur ya..
cozdu hemen:)
servise gitsem 250 euro + kdv alirlardi:p

skyteam skyteam skyteam skyteam skyteam krom jantli skyteam sm200
hem kroma hem viraja hem caddeye alayina gider sm200..
krom jantli sm 200 ailenizin motosikleti..

Olm bu Skyteam SM200 olayı beni de acayip dürtüyo yaa:p Hem dişli değişimiyle karbüratör değişimi fln da yapılıyormuş bunlara galiba. Yağmur çamur deme, giy yağmurluk tulumla balıkçı çizmelerini, vur kendini yollara, dağa bayıra:queen:

ahaha ver zehri damardan ver zehri..
alin alin bi tane skyteam sm200,sora onu cross yapin..
sm jantlarini ben aliyim:D

(cikarci insan modeli)

yazı bekleyin... coming soon :p

[not]Konu dışına çıkmayalım lütfen :wiinkk:[/not]

ahaha ver zehri damardan ver zehri..
alin alin bi tane skyteam sm200,sora onu cross yapin..
sm jantlarini ben aliyim:D

(cikarci insan modeli)

pintiliğin de bu kadarı:p
pes yani:queen:

Bu arada,
Dün gece iş çıkışı, 1. köprüden geçip fener stadına doğru inen çevreyolunda, motora iyice yatıp 6.vitesde gazı kökledim ve ilk defa 140'ı gördüm ibrede.
Düz yolda da en fazla 5.viteste 120 ile kesintisiz gidebiliyorum rüzgarsız havada. Motor standart ve bakımlarını yeni yaptım. Sizce bu değerler normal mi yoksa performansta biraz daha artış sağlamak mümkün mü?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar