Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

peki bişi merak ettim orjinalin aynı boyutunda kaliteli bi lastik de kayarmı yani kalını kadar olurmu ?

aga senin orjinal lastikler nerde lırken ilk sahibi vermedimi birde onları takta dene bi son hızı valla iiiice kafayı yedim ha

Melo ; Lastikler cidden cok kayıyor.. Biliyorsun Lastiklerin üzerindeki desenler kaymayı önlüyor.. Ebat değil ama ebat ve desen bir arada oLunca daha bir güvenli oLuyor..

Benim motorla gayet güzel bir sekilde yatabiliyorum ; Hiç kayma olmadı su ana kadar ( ISLAK YOLLAR HARİÇ ) ...
Yani diyeceğim orjinal lastiği ile istesen de yatamıyorsun ; Kayıyor ; Ysadım biliyorum :cherry:

O konuda benden tecrübeliniz var mı?1 ayda 4 kere yatırdım motoru kaydığı için:silent::sunny:Orjinal lastik kayıyor demek ki bunda herkes hem fikir mi?Görkeeem çıkıp ordan kaymıyo diyip moralimi bozma lütfen:salut:

Görkem Gelince ona da sorarız :) Ama o da onaylayacaktır.. Cünkü aynı durumu hem orj lastikte hem de şimdiki lastiklerle yapıp farkı gördm ben :)

Acaba Duro kullanan var mı ya onu çok övüyolar harika yol tutuyo falan diyolar:silent:

VaLLa Duro ların Çin malı olanlar da varmıs... Giresun da Çelik Marka bi motora takmıslar ; Çin li oLanı iyi değil demişlerdi bana..

Ama Korea Malı olanını cok öven arkadaşlarımız oLDu...Yani Duro alacaksan Korea Yazanı alacaksın :) :cherry:

Görkeeem çıkıp ordan kaymıyo diyip moralimi bozma lütfen:salut:

Uzgunum :pale:
Tabi sadece ben kaymiyor dedigim icin kaymadıgı sonucuna varamayız.
Fakat ben de bırkac ornek vereyım.
Benim on orjinal (irc) arka duroydu. 2 marka ile de hic sorun yasamadim.
Ozgur (praetorian) orjinal lastik kullanıyordu. Birlikte gittigimiz gezilerde
virajlı yollarda hicbir sorun yasamadı.
Shrieker ın motorun yalovada test ettım. Orjinal lastiklerle virajların keyfini cıkardık.

Ben orjinal lastikerin iyi oldugunu dusunuyorum.
Hatta akın (ultraukala) hatırlar. Bende cbf150 test motoru varken birlikte
yagmura yakalandik. Cbfin lastikleri 3. viteste bile patinaj cekerken orjinal
lastikli cbr gayet guzel yol tutuyordu.

Fakat virajda en onemli seylerden biri lastik ne kadar iyi veya ne kadar kotu olursa olsun sizin ona guvenmenızdir.
Eger viraja yatarken surekli ya kayarsa! diye dusunuyorsanız saglıklı vıraj alamazsınız.
Orjinal lastiklere guvenmiyorsaniz cbrcup ta kullanılan mt75 leri deneyebilirsiniz.
En azindan mt75ler ile nasil yatirdiklarini gordunuz. :)

Bu arada Görkem de buralarda hee :cherry:

Görkem MT75 Pirelli miydi ?

Son düzenleme:
Uzgunum :pale:
Tabi sadece ben kaymiyor dedigim icin kaymadıgı sonucuna varamayız.
Fakat ben de bırkac ornek vereyım.
Benim on orjinal (irc) arka duroydu. 2 marka ile de hic sorun yasamadim.
Ozgur (praetorian) orjinal lastik kullanıyordu. Birlikte gittigimiz gezilerde
virajlı yollarda hicbir sorun yasamadı.
Shrieker ın motorun yalovada test ettım. Orjinal lastiklerle virajların keyfini cıkardık.

Ben orjinal lastikerin iyi oldugunu dusunuyorum.
Hatta akın (ultraukala) hatırlar. Bende cbf150 test motoru varken birlikte
yagmura yakalandik. Cbfin lastikleri 3. viteste bile patinaj cekerken orjinal
lastikli cbr gayet guzel yol tutuyordu.

Fakat virajda en onemli seylerden biri lastik ne kadar iyi veya ne kadar kotu olursa olsun sizin ona guvenmenızdir.
Eger viraja yatarken surekli ya kayarsa! diye dusunuyorsanız saglıklı vıraj alamazsınız.
Orjinal lastiklere guvenmiyorsaniz cbrcup ta kullanılan mt75 leri deneyebilirsiniz.
En azindan mt75ler ile nasil yatirdiklarini gordunuz. :)

Ve eveeeeeeet beklenen ateşleyici cevap yarın patlarsam Görkem i alın içeri:mrgreen:Bu mt75 in 130 lukları var mı ve fiyat acaba nedir sayın modum?

Evet Mt75 pirelli...
Cbf250 ile bir kere yan yattigimdan dolayı mt75lere kisisel olarak pek ısınamadım.
Ben taktıracak olsam Michelin Sporty taktırırdım. Zamanında aramıs ama bulamamıstım. Sanırım su an yine getirtiyormus buz motor.

Duroya gelecek olursak. Lastigi parcalayana kadar kullanmam goz onunde bulundurulursa fiyatına gore gayet guzel bir lastikti diyebilirim.

Juba
Cupta 110luk Mt75 kullanılırdı. Eger 130 istiyorum dersen Mt75 tavsiye etmem. Yanak kalınlıgı dolayısıyla motorda igreti duruyor. 130 dersen Michelin sporty bulmanı siddetle tavsiye ederim. Buz motora bir sor getiriyorlarmıymıs.

Eger viraj egitimi yapacaksan lastigi dusunme. Oncelikle sunlari hatırla.
-Limitlerini bil. Her seferinde biraz daha gelistir kendini.
-Lastikler sogukken yatırma.
-Yatma tekniklerini iyi kapmadan motoru cok yatırma.
-Viraj hızına cok dikkat et. Dogru hızda dogru viteste viraja gir.
-Viraj cizgisini iyi ogren. Sonrasında motoru yatırmayı ogren.

Evet Mt75 pirelli...
Cbf250 ile bir kere yan yattigimdan dolayı mt75lere kisisel olarak pek ısınamadım.
Ben taktıracak olsam Michelin Sporty taktırırdım. Zamanında aramıs ama bulamamıstım. Sanırım su an yine getirtiyormus buz motor.

Duroya gelecek olursak. Lastigi parcalayana kadar kullanmam goz onunde bulundurulursa fiyatına gore gayet guzel bir lastikti diyebilirim.

Juba
Cupta 110luk Mt75 kullanılırdı. Eger 130 istiyorum dersen Mt75 tavsiye etmem. Yanak kalınlıgı dolayısıyla motorda igreti duruyor. 130 dersen Michelin sporty bulmanı siddetle tavsiye ederim. Buz motora bir sor getiriyorlarmıymıs.

Ok teşekkürler Görkem bu sporty i hiç denedin mi sen?Acaba nasıldır yatarsak kalkar mıyız:silent:Ben lastikleri değiştircem çünkü böyle olmıcak yani korkudan yatamıyorum artık virajlara,arka teker hep kaycakmış gibi geliyo bide 4 kere sola düştüm artık sola dönerken dizimdeki yara yeri sızlıyo yeter artık gibisinden:mrgreen:

Sportyi deneyemedim. Fakat iyi oldugu duyumunu aldım.
Birkac kez cbr uzerinde gordum. Cbra en cok yakısan lastik diyebilirim.
Ince yanaklı ve kucuk motosikletler icin uretilmis bir lastik. Bu yuzden cbr ile tam uyum gosteriyor.
Artık testını de sen yaparsın bizim icin :p

Sporty NiN CBR 125 'e en cok yakısan lastik olduğunu bir kaç arkadas daha söylemişti.. :bounce: CBR da en iyi bu lastik duruyormus..

Kendime alayım da once :mrgreen:
Maketini getirebilirim :p

fotosend-1499348686.jpg

llantansrt2eq9.jpg

llantansrloh6.jpg

fotosend-1644050413.jpg

fotosend-1853955344.jpg

http://clubhondacbr125r.com

Son düzenleme:
Bu sporty nin 130/70 var o bizim motora olur mu acaba?Yoksa illa 80 mi olcak?

Bu arada cidden iyi duruyomuş ya motor üstünde.Ukraynada falan da mı yok ya bu cbr 250rr ne motormuş mübarek yurt dışında kime sorduysam yok:pr:

Son düzenleme:
Ukraynada cok var 250rr fakat belgesiz... Yani kacak.

80 olmasina gerek yok hatta 70 daha iyi... 130 genisligi 70 yanak mesafesi 17 jant capı.
Yanak mesafesi ne kadar az olursa motoru o kadar cok yatırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar