Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yanlış görmüyorsam o motorun lastik havaları biraz az görünüyo bi 5 bar kadar hava basmayı dene o sana 3 km kadar bi kazanç sağlar tahminimce... ayrıca motorun yağını suyunu bi değiştirt... kesinlikle zinciri güzel bi bakıma sok yağla varsa boşluğunu aldırt vs... hava filtresini temizlet... daha sonra ngk iridyum buji al 30-35 ytl falan olması lazım... birde bunları yaptırdıktan sonra bak bakalım değişiklik olacak mı?!!!

20-30 km düşürür mü lastikler motoru... Rampalarda yavas hızlanması da mı bundan acaba??? Lastik değilse ne olabilir ???

o kadar olmasada düşürdüğünü biliyorum nedeni ise... daha fazla ağırlık (lastik hafif olsada lastik içindeki hava daha fazla) daha fazla sürtünme bizim cıbırın gücü malum... bilmem işi bilen arkadaşlar katılırmı bu yorumuma...

Son düzenleme:
cem_ali
2 subap olduğu için dediğin gibi , böyle birşey olamaz... hadi teki çalışsın dicem , o zaman da motor çalışmaz :p

Fakat her motor gibi bu motor da yüksek devirde çok yakar... Uzun yol için 6. vites 8.000 devir 90-100 tavsiyemdir... :p

cakalaz
düşürür :cherry:

ahmet93
yağ değişimi , hava filtresi temizliği , endüstriyel temizleyiciler (zincir yağı-balata spreyi) ... düzgün bir servis 30 ile 50 arası alacaktır...

cakalz hayırlı olsun kardeş..
allah kaza bela vermesin
ne kadara almıştın motoru..
bırde km kacda ??????

cakalaz geçte olsa kavuştun motoruna hayırlı olsun..
en güzel rengi almışın..
arka lastiğin farkını görkem benim motorda görmüştü..hızlanma olarak farkettiğini söylemişti ki bende de fark ediyodu:)
stickerlar solda eksik sanırım

@ crazydsng :
Sağol arkadaşım...Motoru 17500 km'de aldm... 2900 peşin artı okuL açılınca 200 daha vereceğim :) 3100 YTL ye geldi bana anlican :)

@praetorian :
Sen de sağoL dostum :) Stickerları alcam ORdu honda ya gidince ya da reklamcıda yaptırırım ama yapabilirlermi orjinal gibi bilmiyorum :)

Benm motorun bi bakıma ihtiyacı var arkadaşlar... Hava filtresi ; bujisi deişmesi gerekiyor sanırım.. Ne kadaar tutar bunlar ???

Bu arada arkadaşlar Bizim motorların ampülleri yuvarlark?? araç ampülü taksak olmaz mı ??? Akü yereli olur mu acaba :) Ben de 2 tane beyaz war da :)

Son düzenleme:
cakalaz abi hayirli olsun...
görkem abi bisi isticem hani basta cbr kullananlar buraya yazsin filan demişsinya:salut::salut:bisim yokki ama cbr yi cok sevioz bide bu topicke cok bakiom oraya bide cbr olmasini isteenler filande yazsan:wiinkk:

cakalaz
35W olduğu sürece takabilirsin fakat halojen takacaksan yuvalarını bizimkine ayarlaman gerekir... Bizim far yuvaları eski tip , halojenelerin ise 2 tane çubuk şeklindedir... Sanırım çubuklardan birini yamultarak oturtuyorlardı.
55W da takabilirsin ama dururken 5 dakika farı açık unutsan aküyü bitirirsin.

.::cawit::.
Liste çok karıştığı için listeyi kaldırdım :salut:

yahu benim farlarda arada sorun oluyor arada olmuyor anlamadım gitti bu işi.sinirlerimi bozmaya başladı iyice.

yenı motor alan cıbırcı arkadaslara allah kazasız belasız kullanmayı nasıb etsın..

Düşük çözünürlüklü ama idare edin bir süre:
cbr125ru0.jpg

bakımlarını sakın ıhmal etmeyın yagını emın olsan bıle degıstır bujıyı hava fıltresını radyator suyunu kesınlıkle kontorol edın:cat:

akşam hava filtresini temizleyeceğim. depoyu sökerken neye dikkat edeyim arkadaşlar..

bu arada motorun cok guzelmış arkadasım harıka motor almıssın turuncu cok guzel renk kaça aldın?

yok 3200 km motorun hava fıltresıne bakmana gerek yok
sakın cıkarma depoyu bosuna bujıde de bırsey yoktur daha sıfır sayılır radayator suyuna bak koltugun altında max mınımum gosterır ona bak yeter..

Son düzenleme:
dookie
Yazmıştım ama tekrar yazayım...

Öncelikle bütün işleri düzenli ve kaba kuvvet kullanmadan yap. Motorun parçaları hassas parçalar...

Artçı koltuğunu sök , elini dibine uzat , oradaki vida vasıtasıyla sürücü koltuğunu sök... Deponun tek vidası çıkacak karşına , onu sök. Grenajın siyah kısımları tırnaklıdır , onları çek çıkart. Sonra depoyu yavaşça çekip al , ön tarafı şaseye geçmelidir. Fakat , alttaki borularına çok dikkat et. Elektrik kablosu olacak onu sök , bir tane karburator hortumu olacak onu sök , diğer sallanan hava ve atık hortumlarını sökme onlar kalsın. Depoyu çekip al , kenara koy. Yalnız hangi hortumları nereden çıkardığına çok dikkat et takarken karışmasın.
Alttan çıkan kapağı sök , ve hava filtresine ulaş :)

600. sayfa hayırlı olsun :p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar