- Konu Yazar
- #11,401
edit: görkem kardeş bir iki soru daha sorcam grenajlarının değiştiğini nasıl anlarız ? ya da boya falan olduğunu ? civatalara bakmak yeterli midir ? ayrıca diyelim ki soğutma sisteminde ağrıza var ya da termostat devreye girmiyor yada devirdaim pompası bozuk
biliyorum abarttım ama para zor kazanılıyor öğrenci halimle birilerine yolunmak istemiyorum
vidalara bakarak hiçbirşey anlayamazsın çünki misal ben çoğu kez grenajları temizlemek için çıkartıp takmışımdır. vidalar birşey göstermez.
boya olduğunu bilen biri anlayabilir çünkü artık çok orjinal yapıyorlar herşeyi.
birkaç dikkat etmen gereken yer var.
1)yapıştırmalar (orjinal olmalı , düzgün yapıştırılmış olmalı)
2)diğer grenajla farklılıklar. (6.000km'de bir motorun bir parçası boyalıysa eski parçasına nazaran boyası daha canlı ve taze görünür)
3)ruhsat
Mesela benim motorun kıçına bakarak ön grenajla boya farkını anlayabilirsin. Oysa ki aynı kodlu aynı renk boya. Fakat yeni boyanmıştı.
Diğer bütün eksiklikler için iyi bir servise motoru gösterebilirsin. Fakat mesela motorun ara sıra tekrarlayan (bu arızayı bilirim) kronik bir arızası var ise bunu tahmin edemezsin o artık şansa kalmış.
Eğer eşeğini daha sağlam bir kazığa bağlamak istiyorsan Honda servislerinin bir güzelliğini kullanacaksın. Honda servislerine giren her motorun değişen parçaları sisteme kaydedilir. Adam motoru Honda servisine götürüyorsa - ki hep servise giden motorları tercih et- o serviste adamın servis kaydı vardır. Oradan servis kaydına bakabilirsin. Eğer adam ırın kırın ediyorsa bana söylersen ben de bir şekilde bakabilirim.
Bir değişik strateji de adamın neler bildiğine bakmak. Adama çok soru sor. Bakımları nerede yaptırdın , hangi bakımlara girdi , kaç km'de yağ değişti , abi bu kaç basıyo , en son kaçı gördün , kaç bin devirde vites attırırsın , debriyajsız vites değiştirebiliyormusun (!) , tek teker? (!) vs....
Bu arada ben de zar zor almıştım ilk motorumu ben de öğrenciyim. Insan kız arkadaşı gibi bakıyor ilk motoruna...
Son düzenleme: