arkadaşlar bende aynı sizin gibi yapıyorum 2 parmagım hep manette
bir sorum olacak ben motorda arka freni pek kullanmıyorum hep on fren kullanıyorum sizce bi zararı olur mu yanı hız olaral 100den 0a 100metreden az bi yerde durabiliyorum sizce bu iyi mı yoksa yavaş yavaş arka fren kullanmaya başlayayım mı:silent:
ön fren konusunda birşey eklemek istiyorum. 2 parmak üzerinde durmasının şöyle de bir zararı var. eğer yorulursanız farkında olmadan ön freni çok hafif sıkabiliyorsunuz. bunun frene zararı olur mu? hayır , fakat fren müşürünü tetikleyecek kadar basılır ve stop lambasını yakar. arkadan gelen için sorun teşkil edebilir. ayrıca ben ara sıra trafikte agresif kullanırken vites değiştirirken farkında olmadan hafifçe frene dokunurdum.
arka fren konusunda , arka fren çok bazı koşullarda çok faydalıdır.
benden size bir öneri, internette okuduklarınıza veya çevreden duyduklarınıza hemen inanmayın. onları okuyun , araştırın , dinleyin fakat trafikte uygulamadan önce çalışın.
benim eskiden yaptığım gibi boş bir alana gidin arka frenle durmayı deneyin. ön freni kitleyin. trafik olmadığı zamanlarda bebek yokuşuna gidip yokuş aşağı giderken ön freni kitlerdim. çünkü eğer böyle bir senaryo başıma gelirse biraz olsun tecrübeli olmak için.
ayrıca arka fren kitlenir çünkü ayağınızla eliniz kadar hassas basamazsınız frene. arkanın kitlenmesi (eğer kontrol elinizdeyse) bir sorun yaratmaz. aksine 1 metre daha kısaltabilirse fren mesafesini ne mutlu. arka fren kolay , fakat asıl önemli olan ön fren. bol bol ön fren çalışın. ön freni hafif hafif kitleyip bırakın. ön frenin sınırlarını bilir de kitlemeden sonuna kadar sıkmayı başarırsanız çoğu kazadan kurtulabilirsiniz. fakat bunları çalışıp da ertesi gün düşebilirsiniz. hiç belli olmaz

siz önleminizi alın da...
merichhh
katılıyorum. çoğu defa cbr'ın fren kabiliyeti ve tecrübe sayesinde kazadan kurtuldum. bunların birkaçı ölümcüldü.
bence frenlemede en önemli 3 şey: pratik eğitim , soğukkanlılık , kurtuluş yollarını düşünebilmek. sonuncu şey -ki bu elimizde değil- şans.
başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. geçen yıl eve dönerken 2 şeritli dümdüz bir yolda karşı şeritten gelen kamyonun inşaata girmek için benim şeridime sapması sonucu çok büyük bir kaza atlatmıştım.
hızım yüksekti ve adam saptığı an kamyonun arka lastiğiyle göz göze geldik

her zamanki gibi arka freni kitledim , motorun kuyruğu hafif yanıma geldi. aynı anda ön freni sınırlarına kadar sıktım. yavaşladım fakat yine de tekerden girecektim kesinlikle. kamyonun kasası yüzünden karşı şeridi göremiyordum. fakat 2 seçenek vardı. ya kesinlikle tekere girecektim yada gaz açıp karşı şeride geçecektim. karşı şeride geçince araba gelebilirdi de gelmeyebilirdi de. karşı şeride geçtim. neyse ki araba çok yakında değilmiş son anda kendi şeridime dönüp kurtuldum....
bunun gibi birkaç büyük kaza atlattım.
fakat anlatıp anlatıp çokbilmişlik yapmak istemiyorum burada. sadece başımdan geçen bir olayı anlatayım dedim.
Darkkiller
çok büyük geçmiş olsun nasıl oldu kaza?
her motorcu sıkıştırılmıştır fakat artık alışıyor insan. :cherry:
bu arada fren konusunda tartışma başlatman iyi birşey. bu topicde böyle şeyleri tartışmak lazım. 125r çoğu kişinin ilk motoru oluyor.
bur-k@
Kırmızı lacivert çok temiz gözüküyor. Görünüşe bakılırsa yan bile yatmamış. Aynalarda ve ön grenaj kenarında çizik yok. Tek kötü yanı (bana göre) renkleri. Fakat görünüşe aldanma eğer almaya gidersen servise baktır.
Fethiye başlıklı repsol sağa yatmış egzoz ezik. Fakat yine de alınabilir.
Kıvrak motor dışında bir servise gösterilmelidir
3.500lük repsol da iyi fakat sanki motoru agresif kullanan bir arkadaş satıyor gibi

(inanma içimden geldi)
bu arada gördüğüm kadarıyla sinyaller orjinal.