Arkadaşlar hepinize selamlar sevgiler,saygılar...
Topic'in ilk 200 sayfasını okudum ama sonra aynı konular tekerrür etmeye başladıkça sıkıldım.Birçok şey öğrendim.Öncelikle GorkeM arkadaşım sana teşekkür ederim.Gerçekten bu motoru ne kadar sevdiğin belli herkesin sorularını sıkılmadan cevaplamışsın.Gördüğüm kadarıyla hala cevaplamaya devam ediyorsun :cat:
Fazla uzatmadan... ben de artık aranızda olmak isterim tabi kabul ederseniz.Temmuz 5 de sınava gireceğim,ehliyetimi aldıktan sonra sizin de yardımınızla güzel bir cbr buluruz inşallah.
Öncelikle hoşgeldin ve ben teşekkür ederim... İyi bir karar verdiğini düşünüyorum. Bundan sonraki mesajında da bu anlaşılıyor.
Darkkiller
Öncelikle para ekleyerek daha iyi bir motor alabilirdim fikrine katılmıyorum. 8.000'e kawa alabilirsin demişsin tam da sahibindende 7.999ytl'ye ducati monster 600'e bakıyordum. önemli olan büyük motorsa birçok seçenek var ama sağlıklı bir karar mı olur tartışılır.
Cbf konusunda da , cbf'i yaklaşık 5.000km kullandım. Son hızlarının eşit olması (ki değil) hiçbirşey ifade etmiyor benim için. Hız motor için kaliteyi belirlemez. Ona bakarsan 160 basan mobiletler yapıyorlar. Cbf 150 fena bir motor değil fakat kalite bakımından pek tutmadığım bir motosiklet. Yüksek hızlarda pek sağlıklı bir motosiklet olmadığını düşünüyorum. Özellikle fabrika lastikleri hafif yağışlı havada çok kötü. (Akın bilir) Ayrıca cbf'i cbr gibi kullanmaya çalıştığımda 3 vites dişlisini kırdım

5.000 km sonunda gösterge panelinde biriki yeri kırmıştım. Benim düşüncem cbr'ın çok daha dayanıklı olduğudur. Ayrıca cbf az yakıyor derler. Limitlerinde kullanınca gayet fazla yakıyor.
Parça fiyatları konusunda katılıyorum , fiyatlar yüksek fakat her honda'da bu var. Cbf'de biraz daha düşük fakat ben cbf'in parça kalitesini beğenmediğimi belirtmiştim.
Titreşim konusunda, doğal olarak tek silindir bir motosiklette yüksek devirde titreşim olması normaldir. F650Gs'de bile tir tir titriyorsun.
Bunu engellemek için motora biraz bakım yapman yeter. Titreyen parçaların arasına sünger çekersen göstergedeki titreşim azalıyor.
Eğer cbf250 alma imkanınız varsa o da çok iyi bir seçim olur. O motorlada birkaç bin km tecrübem oldu. Benim çok beğendim güçlü ve kıvrak bir motosiklet.
Tabi herkesin bu motosiklet hakkında fikirleri farklı olabilir. Ben sadece benimkileri belirttim.
bide ben afyonun ilcesinde oturuom cbr nin 2. elini almak istesem zor bulurum hadi internetten bulsam ne kadar güvenilir olabilir???
yakın bir şehirden bulup getirebilirsin :cat:
herkeze selamlar

motorum 2300km oldu ve hava filtresini kac kmde temızleyebılırız bu arada bitek silivriye gıderken 2 kısı yokus asagı 130 yapmıstık düz yoldada tek başıma zorlaya zorlaya 130 yapmıstım
Hava filtresini her 4.000'de bir basınçlı hava tutarak temizlemenizi öneririm. Tam hatırlamıyorum ama 12.000 civarında eğer ölmüşse değiştirilir. Yerine yıkanabilir K&N alabilirsiniz. Birdaha değiştirmenize gerek kalmaz.
carlosmarcos
Bence elindeki son seçenek olsun. Eğer ileride bir sorun çıkarsa şu an düşündüğünden çok daha fazla başın ağrır.