bencede tamamen tecrubeye bakar cbryı 20.000km kullan oyle gec bence fakat millet alıyor cbryı 5000-10.000km arası kullanıyor hatta bazıları daha az hemen geciyorlar sonrada haberlerde gene motor kazası milletimiz eğitimsiz hatta kaliteli egıtım alınıp 600luk makineden bile başlanır
cbr125r'ı istersen 100bin km kullan o tecrübe sana sadece trafik tecrübesi motosiklet ile başına gelebilecek olayların tecrübesi olur...600cc ve üstündeki motorların tecrübesi olmaz.Eğer bir konu hakkında tecrübe edinmek istiyorsan o konu ile ilgili şeyleri öğrenirsin...Benzer şeyleri çalışıp asıl istediğin olaya çalışamazsın...Bana kalırsa hafif ve dierlerine göre güçsüz bir motorda sıfırdan öğrenmeye başlamak daha kolay çünkü ağırlık ilk baştaki etkendir motosiklet kullanmaya yeni başlayan birine...Ama 2000km gibi motosiklet kullanmayı teknik olarak söktükten sora büyük cc racing bir motora bu işi bilenlerden yardım alınarak geçilebilir.Zamanla da race tarzındaki motorlar hakkında da bilgi birikimi yapmaya başlarsınız.Uzun oldu ama asıl anlatmak istediğim sıralı 4silindir bir makinayı kullanmayanlar için söylüyorum altınızdaki motoru ne kadar kullanırsanız kullanın.O size istediğiniz tecrübeyi vermez.Önemli olan o büyük gücün neleri yapabileceğini tadabilmek.Öğrenebilmektir...Eğer gerçekten bir yarış motoru kullanmak istiyorsanız ve benim dediklerimin doğru olduğunu düşünmek istiyorsanız...İlk yapmanız gereken egolarınızdan, gösterişten uzak durup sabırlı olmayı öğrenerek başlayabilirsiniz...
Hiç kimse altındaki makinayı hakkını vererek kullanmıyor bunu bilin.ben de kendi motorumda sınırlarda kullanmıyorum.Hep daha iyisi vardır bunu bilin.Ama race motoru kullanmak çok da zor bişe deil.Önemli olan onu zamanla tanıyıp tepkilerini sezip ona göre hareket etmektir....Çevirdiği devri tekere aktarabilecek kadar gücü ve torku olduğunu hiç unutmamak gerek...vs. vs. vs. daha yazacak çok şey var ama ilk baştan zıt fikirler bir çıksın ortaya...Bir çok kişi karşı gelecek bana.Ama unutmayın ben sıfırdan başlayan bir insan race de kullanabilir diyorum ama onunla başlayıp anında usta olur demiyorm.Altındaki gücü kullanmazsan eğer tıy tıy gidersen hiç bir tehlikesi olmaz.ybr gibi kullanırsan eğer 600rr'ı hiç bir tehlike geçirmezsin.Motosiklet kullanmayı da öğrenirsin ağır bir motosikletin tecrübesini de kaparsın...
bencede tamamen tecrubeye bakar cbryı 20.000km kullan oyle gec bence fakat millet alıyor cbryı 5000-10.000km arası kullanıyor hatta bazıları daha az hemen geciyorlar sonrada haberlerde gene motor kazası milletimiz eğitimsiz hatta kaliteli egıtım alınıp 600luk makineden bile başlanır
Ertuğrul ÖZ
Hasan TÜRKAN
Erhan ÖZER
Necdet GÜL
ve Sinan SOFUOĞLU
İlk baştan allahtan rahmet diliyorum kendilerine... motosiklet kazasında ölen arkadaslarımızdan bazıları onlar...Aileleri arkadasları tarafından belki de hep endişe unsurlarıydılar... Tecrübeden bahsetmişsin ölenlerin arasında Sinan sofuoğlu gibi biri varken kaza yapıp öllme riskimiz emin ol yolda yürümekten daha az...Pistte full koruma full tecrübesi vardı...O yüsden önemli olan altında sağlam bir gücün olduğunu bilmek fakat kullanmamak...Varsa nie kullanmıyorum diyecekler vardır...Altındaki güç ile yaptığın kmler sana o makinanın tecrübesini verecektir.Benim deişmez fikrim budur...
Son düzenleme: