Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sanırım haklısın diyaloglarım ile ilgili açıklamayı sonra yaparım:p

bende yok öyle bir sorun ama sen motorunu 0 mı aldın onu öğrenebilirmiyim ?

yok 2.el 14.00 deydi 2006

yağıyla suyuyla zaten emre ilgileniyodur onu geçiyorum... debriyaja bastığında motor kavramayi elini çok hafif kaldırdığın anda yapiyorsa debriyaj telini ayarlatman lazim... vites boşa geçerken sorun yaratiyorsa biraz hassas bir ayak lazim aralığı çok kisa... birde bizim cıbırın bir sorunu var atıyorum 3 yada 4. vitestesin ve aniden durman gerekti vites düşüremedin vites takiliyo sanirim senin sorunun da bu:silent:

o genel olarak olan bi problem,yani problemden ziyade her motorda olabiliyor durdugu yerde vites degistirememe problemi..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağıyla suyuyla zaten emre ilgileniyodur onu geçiyorum... debriyaja bastığında motor kavramayi elini çok hafif kaldırdığın anda yapiyorsa debriyaj telini ayarlatman lazim... vites boşa geçerken sorun yaratiyorsa biraz hassas bir ayak lazim aralığı çok kisa... birde bizim cıbırın bir sorunu var atıyorum 3 yada 4. vitestesin ve aniden durman gerekti vites düşüremedin vites takiliyo sanirim senin sorunun da bu:silent:

Hassas ayak konusuna katılıyorum ben biraz sert mizaçlıyım o bakımdan olabilür :p Ama 3 ya da 4 ten düşerken sorun yok bende :) Boşa alırken oluyo arada :)

o genel olarak olan bi problem,yani problemden ziyade her motorda olabiliyor durdugu yerde vites degistirememe problemi..

kullandığım dier motorlarda yaşamamıştım bu tarz bi rahatsızlık ondan dedim... sana katılıyorum bir probleme benzemiyo hafif debriyajdan elini çekince balata vitese geçiriyor motoru

Hassas ayak konusuna katılıyorum ben biraz sert mizaçlıyım o bakımdan olabilür :p Ama 3 ya da 4 ten düşerken sorun yok bende :) Boşa alırken oluyo arada :)

senin derdin, vitesi boşa alamamaksa motorda sorun yok sen en yakin marangoza gidiyosun mizacını değilse bile ayağını biraz hafifletiyosun:p

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yani yaşıcak mıyım :queen:
Ya tamam biliyorum da ne biliim sanki benimki bana bazen kıllık yapıyo gibi geliyo işte neyse :mrgreen: Ben kaçtım iyi akşamlar :rendeer:

ya sole ornek veriyim cbr kullanirken bazen vitesi degistiremezdim yada vites duserdi fln,neden??
yanlis ayakkabidan:)
ne zaman botla kullanmaya(motor botu) basladim vites degisiminde sorun olmadi..
ama isiklarda 4.viteste durunca motoru hafifce oynatmadan vites degistirmek zor olur,1 vites inersiniz ama daha sorasi zor olur..

Motosikleti
Honda Crf250L
benım soru büraz güme gitti gibi:) tekrar sorayım..

ekipmanlar için bir şey sormak istiyorum..netten baktım mart ayında istanbulda fuar varmış..ben trabzonda oturuyorum..bu ekipmanlar (kask + mont + eldiven almayı düşünüyorum gidersem) fuarlarda ucuz mu olur piyasaya göre..trabzondan kalkıp gitsem ekipmanları almak için karlı çıkar mıyım ( + yol parası da var tabi) yoksa hiç kasmayıp trabzondan mı alsam veya netten mi alsam?
buralarda motor fuarı olmuyor çünkü..

hocam bişey takıldı aklıma bayır çıkarken aniden durmanız gerekti ee sonra vitesi küçültemez de takılırsa e birazda acemi olunursa tehlikeli olmazmı ?

benım soru büraz güme gitti gibi:) tekrar sorayım..

ekipmanlar için bir şey sormak istiyorum..netten baktım mart ayında istanbulda fuar varmış..ben trabzonda oturuyorum..bu ekipmanlar (kask + mont + eldiven almayı düşünüyorum gidersem) fuarlarda ucuz mu olur piyasaya göre..trabzondan kalkıp gitsem ekipmanları almak için karlı çıkar mıyım ( + yol parası da var tabi) yoksa hiç kasmayıp trabzondan mı alsam veya netten mi alsam?
buralarda motor fuarı olmuyor çünkü..
martaki fuar geçen fuar gibi olucaksa değmez buralara kadar gelmene.

Motosikleti
Honda Crf250L
martaki fuar geçen fuar gibi olucaksa değmez buralara kadar gelmene.

fuardaki fiyatlar piyasayla aynı oluyo galiba..ama çeşit bol olur işte fuarda hepsini görüp seçebilirim diye fuara gitmek istiyorum ama zararla dönmekte istemem..fuara gidersem sırf koruma ekipmanları için gitmiş olacağım.
motor deneyimim hiç olmadıgı gibi kask mont konusunda da tecrübesizim..bu konudan takip ettiğim kadarıyla revit marka montlar iyi, kask olarakta nolan veya lazer alırım..
peki mont+kask+eldiven için yanımda ne kadar parayla gitmeliyim fuara? yol parası da 100 lira tutar..

not: bu konunun tamamını okumama 200 sayfa kaldı, 569. sayfadan gidiyorum şuan..ne azim ama:))

fuarın fiyatlarını bilmiyorum ama hondada cbr 125 r ın yenisi çok şekil olmuş renk falan ayrıca bitane mavi vardı mavi siyah beyaz bi honda 600 mü 1000 mi ona bayıldım yaa

hocam bişey takıldı aklıma bayır çıkarken aniden durmanız gerekti ee sonra vitesi küçültemez de takılırsa e birazda acemi olunursa tehlikeli olmazmı ?

heyecan yapıp ön freni sıkmayı unutmazsa tehlikeli bir durum söz konusu değil... zaten herhangi bir frene basmazsa motor bayir assağıya kayar...
vitesiniz takılırsa debriyajdan elinizi hafif hafif çekerseniz sanzımandan tık diye bir ses gelir ve motor vitese geçmiş olur tekrar debriyaja basip ayni işlemi tekrarlarsaniz sonunda 1. vitese ulaşabilirsiniz :cat:

heyecan yapıp ön freni sıkmayı unutmazsa tehlikeli bir durum söz konusu değil... zaten herhangi bir frene basmazsa motor bayir assağıya kayar...
vitesiniz takılırsa debriyajdan elinizi hafif hafif çekerseniz sanzımandan tık diye bir ses gelir ve motor vitese geçmiş olur tekrar debriyaja basip ayni işlemi tekrarlarsaniz sonunda 1. vitese ulaşabilirsiniz :cat:

Bu bende de çok oluyodu sonra wd 40 sıkmak geldi aklıma biraz da olsa düzeldi
Bugün kar yağarken motoru yıkadım:):cherry: arka sehpa bitmişti ama fotoğraf çekmeyi unuttum:pr::pr:
Son olarka bende gidonda paslar çıkmaya başlamış biraz wd 40 sıktım, sonrada sildim sonra tekrar yıkadım, tekrar sildim ve garaja çektim bu paları önlemek için ne yapmalıyım..(bu dediğim tam pas değildi hafif sarımsı bişeydi bezle silince gitti ama galiba pas böyle başlıyomuş)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar