Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi sende ne arşivciymişsin bende bile yok bu resim:p

kaybolma konusunda ise..
ortada yol yoktu:) gps olmadan ayı izleri(attım burasını) ve traktor lastıklerının izleriyle yolumuzu bulduk..

eheheehh biz onu da yapamadık ayıptır sölemesi :queen:

bi soru sormuştum cevap verirseniz sevinirm.krouma topuzu taksak genede grenajları korurmuyuz??

tabii ki korur ufak düşmelerde devrilmelerde korur..
ama yüksek suratteki kazalarda ters etkisi var diye duymuştum..

yha cbr 125 ten sonra honda cbr 600 rr a gecıs yapılabılır mı ??

2 sene minimum binersen cıbıra sürekli belki olabilir ama araya bir 250 sıkıştırmakta her zaman fayda var bana göre :) tabi cüsse olayını da atlamamak lazım :)

bi soru sormuştum cevap verirseniz sevinirm.krouma topuzu taksak genede grenajları korurmuyuz??

hiç yoktan iyidir tabii ama o bizim beğenmediğimiz koruma demiri kadar işe yaramıyor malesef ..

Son düzenleme:
nasıl yani ya yeschim in cıbırı yokmu ohooo bizde cıbırı var die muhattap oluyoduk baksen şuişe ya olmaz ama:mrgreen::cherry:

nasıl yani ya yeschim in cıbırı yokmu ohooo bizde cıbırı var die muhattap oluyoduk baksen şuişe ya olmaz ama:mrgreen::cherry:

muhattap :silent: fesupanallah :queen:

Son düzenleme:
cbr 125 çi arkadaslar yardım

arkadaslar motorumla ılgılı bı sorum olacak on amortsorlerım galıba ezıldı buyuk cukurlardan yavasta gecsem tık tık yukarı carpıyor sızce ne yapmalıyım servısıne cok uzaktayım bana yardım elı. :rendeer:

Arkadaşlar 2 hafta önce motoru Ümraniye D&B motora götürdüm 6000 km yağ değişimi için.Gökhan abi bizzat kendisi ilgilendi.Ben sadece yağ değişimi değil genel bakım da yapılsın istedim.Sağolsun karbüratörüne kadar söktü temizledi.Başka servisler bu kadar uğraşmamışlardı önceden.Bir de güzel yıkandı motor cillop gibi oldu.Mete_han abiye yardımları için burdan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum:)

Geçen hafta Cumartesi günü de Adapazarı Akyazı'ya gittik 5 motor 6 kişi.Ben çoğunlukla Mete_han abiyle beraber seyrettim hızımız da 80-90-100'dü hep.Arada yokuş görünce 110-120'ye çıktık ama toplasak 1 dakika eder o hızlardaki seyir süremiz.Bu sayede cbr 125'in nispeten az yakıt tükettiğine bizzat şahit oldum.Gidiş - geliş 330km mesafe; yola çıkmadan önce depoyu doldurmuştum ağzına kadar, geri döndüğümde depoya baktım içinde -tahminen- 0.5-0.8 lt. yakıt vardı hala :wiinkk: Bu da 10 litreyle(tam depo) 350 km gibi bir menzile tekabül ediyor.Bence gayet iyi :)

Son düzenleme:
o hızlarda yakıt tüketimi gayet uygun oluyordu gerçekten de..
ama normal şartlarda hiç o rakamlara gelemedim..
şehir içi zaten imkansız (bence) şehir dışı da sürekli basarak gittiğim için ulaşamıyordum:)
falconla da menzil aynı yaklaşık olarak(kendi cbrmla kıyaslayınca)
270-300 km ama fark= cbr 10 litre falcon=14 litre

Evet Özgür haklısın 3 hafta önce de İzmit Körfez'e gitmiştik Mehmet abi'yle sağolsun haldur huldur gittik sayesinde :) 5. vites 110-120-130 sürekli yüksek devir gitmiştik 260 km menzil hesaplamıştım o zaman.Dedim aha motorda bişey var:) Sıkıştırınca gerçekten çok yakıyor:cat:

Bende ilk baslarda repsol almam diyodum ne bu palyaco gibi diyordum ama yanına yaklasınca cbr 125 lerin en güzeli:bounce:
tabi zevkler ve renkler tartısılmaz herkezin düşüncesine saygımız var ama en güzeli repsol okadar:p hem bedava yağ veriyor bize:queen:
dün ilhan1154 le yolda karsılastık 2 cbr 125 bi cocuk geldi abi dedi senin motorun daha güzel. saygılar:cat:

hadi len ordan :D gördü üstünde GS forması ondan senınkı güzel dedı hıh

vayy beeeee vayy beee....
5-6 ay sonra görüşürük o zaman:cherry:

görüşmek üzre bi daha görmiyim buralarda erhan abime sülerim :p :queen:

Son düzenleme:
başka kelime bulamadım napayım:)

aferim aferim :) hem motorla imanın kimde olduğu belli olmazmış arkadaşım :mrgreen: cıbırım olmasa da (ki en bi yakın zamanda o da olcek) 600 f miz var di mi di mi :queen: sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz (yok vazgeçtim pistler daha tehlikeli :pale:) neyse bilgi paylaşmak için illaki motosikletinin olması mı gerekir vardı sattık bir gün olur üç gün olmaz .. yaşın küçük hadi bu seferlik gençliğine veriyorum :bounce:

Arkadaşlar 2 hafta önce motoru Ümraniye D&B motora götürdüm 6000 km yağ değişimi için.Gökhan abi bizzat kendisi ilgilendi.Ben sadece yağ değişimi değil genel bakım da yapılsın istedim.Sağolsun karbüratörüne kadar söktü temizledi.Başka servisler bu kadar uğraşmamışlardı önceden.Bir de güzel yıkandı motor cillop gibi oldu.Mete_han abiye yardımları için burdan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum:)

Geçen hafta Cumartesi günü de Adapazarı Akyazı'ya gittik 5 motor 6 kişi.Ben çoğunlukla Mete_han abiyle beraber seyrettim hızımız da 80-90-100'dü hep.Arada yokuş görünce 110-120'ye çıktık ama toplasak 1 dakika eder o hızlardaki seyir süremiz.Bu sayede cbr 125'in nispeten az yakıt tükettiğine bizzat şahit oldum.Gidiş - geliş 330km mesafe; yola çıkmadan önce depoyu doldurmuştum ağzına kadar, geri döndüğümde depoya baktım içinde -tahminen- 0.5-0.8 lt. yakıt vardı hala :wiinkk: Bu da 10 litreyle(tam depo) 350 km gibi bir menzile tekabül ediyor.Bence gayet iyi :)

görkem de d&b motordan çok memnundu hatta bostancı sanayide bi cıbır bulmuştum almaya niyetlenince oraya götürcektik görkiyle servis için :) fiyat açısından da gayet mantıklılar..
bu benzin olayı beni de çok düşündüryo :pale: motoru al kapıda dursun mu olcak nedir bu gidişle :pale:

Son düzenleme:

işte aradığım servis bu arkdas otosevere gidiyoruz şimdi git aksam gel diyor motoru gormuyourz napiyolar ne ediyolar.

benimde km bakımı gelmişti,çevremdekilerin övüp övüp durduğu bi servise gittim (özel servis) işte işlemler

zincir bolluğunun düzeltilmesi =30 sn
zincir yağlama =30 sn
buji temizleme =45 sn
ücret =10 ytl

km bakımında başka ne yapılır ne edilir bilmediğimden sesimide çıkartmadım.
yetkili servis 60 ytl gibi fiyat vermişti
şimdi düşünüyorum bu bakım denilen şey 2 dk süren bu 4 şeydenmi ibaret :silent:

aferim aferim :) hem motorla imanın kimde olduğu belli olmazmış arkadaşım :mrgreen: cıbırım olmasa da (ki en bi yakın zamanda o da olcek) 600 f miz var di mi di mi :queen: sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz (yok vazgeçtim pistler daha tehlikeli :pale:) neyse bilgi paylaşmak için illaki motosikletinin olması mı gerekir vardı sattık bir gün olur üç gün olmaz .. yaşın küçük hadi bu seferlik gençliğine veriyorum :bounce:

Direk Ezdin haa:mrgreen::cyclopsan:)teşşekkür ediyorum kabalığımı mazur görün:wiinkk::)

benimde km bakımı gelmişti,çevremdekilerin övüp övüp durduğu bi servise gittim (özel servis) işte işlemler

zincir bolluğunun düzeltilmesi =30 sn
zincir yağlama =30 sn
buji temizleme =45 sn
ücret =10 ytl

km bakımında başka ne yapılır ne edilir bilmediğimden sesimide çıkartmadım.
yetkili servis 60 ytl gibi fiyat vermişti
şimdi düşünüyorum bu bakım denilen şey 2 dk süren bu 4 şeydenmi ibaret :silent:

Kaç bin km bakımı olduğuna bağlı...GEnelde tahminen söylüyorum 8000bakımı diyelim...Bujiyi deiştir-yağı deiştir-zincir gergisini kontrol et temizle yağla.Hava filtresini temizleme şeklinde olur...Kaba taslak...yağ+buji 35ytl civarı tutuyor sadece...Diğerleri işçiliktir...

d&b motora bi ben gidemedim
merak etmıyo değilim aslında..
bu arada akın,falcon stickerlarını bulabilecek bir arkadaşın olduğunu söylemiştin ben makineyi aldığımda..
hala mevcutmu :)

bugunilk siftahımı yaptım ve cıbırımı yere yapıştırdım ama şaşırdım düştüğü an paramparca olur dedım ama sadece elcik koruması çizildi okadar :) olay söyle oldu
20-25km hızla bi yerden donuodum bayagı bı yatırdım motoru tam dondugum yerdede biraz tümsek vardı galıba arka tekerın yerle teması kesıldı ve bende gaza biraz yuklendım ve arka teker sola dogru kaydı motorla bırlıkte yere yapıstık dızımı ve elımı yere vurmustum ama motora hıc bakmadım bıle dedım aha gıtttı her yerı cizildi :( yan komşu abiler geldı bısey varmı felan motoru kaldırdılar bı baktım motorda bir cizik bile yoq :D bu dersimizde eldivenin elcikteki koruma topuzunun ve artcı ayagının acık olmasının faydalarını anlamıs bulunmaktayız :D artı ayagınız hep acık olsun kapalı olsaydı egsoz cızılebılırdı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar