Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

kılavuzda zinciri 1000 km. de ya da yıkadıktan sonra yağlayın yazıyor ben ortalama 500 km de bir shell advance silikonlu yağ ile yağlıyorum siz ne tavsiye edersiniz km. ve yağ olarak ayrıca balata yağını (zanndersem debriyaj balatası) nereye sıkacam veya süreceğim. Teşekkürler...

Müsadenle çüşşş :) Zinciri her 300 km'de bir yağla; yağışlı havada ya da tozda çamurda kullanıyorsan 150-200km'ye kadar düşür. Gerçi motorun km'si kaç bilmiyorum ama inşallah fazla hırpalanmamıştır zinciri :p

Balata spreyini diske sürüyorsun, toz kir vs. varsa düşürüyor. Üzerinde kullanımı yazar.

Diğer bir şey de, zincirin bollaşmış olabilir. Kitapçığında yazıyor zincirin altına parmağını daya ve yukarı kaldır. Maksimum kaç cm esnemesi gerektiği yazıyordu. Eğer onu aştıysan zincir ayarı yapılmalı.

Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?

Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum :pr: Oh be itiraf ettim :salut:

Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum :pr: Oh be itiraf ettim :salut:

İki gün sonra sen 90'la giderken zincir kopup da çarka dolanırsa cesedini örterler bilgin olsun :cat:

Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?

Normal yağ var bi de Würth'ün bir çeşit yağı var sanırım slikonlu dediğin olay. Silikonlu olanı normal yağın üstüne uygulama. Yani normalden slikonluya geçeceksen önce tamamen temizlemen lazım. Sonra eski usul devam et. Ama yok zaten normal yağ kullanıyorsan, aynen devam sık üstüne. Toprak, kir vs. arttığı zaman da zincir temizleme spreyi ya da gaz yağı ile temizle.

Son düzenleme:
Yok bu aralar lastiğimde yarıklar oluştu , biraz daha ilerlerse arka lastik parçalanacak yolda giderken , işte o zaman üzerimi örtecekler sanırım...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Zincirleri yağlamadan önce muhakkak WÜRTH spreyle temizleyin...5 ytl...Yaptığı faydaya bakarak çok bir para olmadığını göreceksiniz....Daha sonra herhangi bir motor yağıda olsa farketmez yağlarsanız hem yolda bırakmaz hemde uzun ömürlü olur....

evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?

evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?

O ses arka fren balatasının sertliğinden kaynaklanıyor... Disk temizleme spreyi bikaç saat idare edecektir , sonra o ses tekrar ortaya çıkacaktır...

Erken çıkalım yola , nerede toplanalım???

Bu arada bilgisayarda bir resim çizdim , ama tam olarak istediğim bu değil sadece benzedi... Nasıl olmuş arkadaşlar??? Eklemek istediğiniz birşeyler varsa söyleyebilirsiniz, mesela daha küçük , daha yuvarlak falan gibi... :

Arkadaşlar şimdi dışarı çıkıyorum ben , akşama konuşalım yarın hakkında... Artık hava çook erken karardığı için erken çıkalım çok... sıkı giyinmeyi de unutmayın, atkı bağlayın boynunuza... gittim ben bye

Son düzenleme:
kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs:))
repsole uygun tutturman gerek:)

kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs:))
repsole uygun tutturman gerek:)

Daha genişletilemez zaten koltuk sınırı orası , yolcu koltuğuna mı çıkacaksın :queen:

Bombe.. hmm tamam bombe ok... Rengi salla sen ben beyaza boyarım , gelirsin senle istediin renge boyarız , hele bi yapim de!!!!

Ben nerede nasıl gidilecek hiç bilmiyorum geziye pre , sen buluşma yerini belirle ok? neresi olsun??

Biraz daha geliştirdim nasıl olmuş??

Son düzenleme:
Bu bence çok güzel olmuş Gorkem :cat: Bu arada 130 luk lastik almıştım. Bugün geldi yarın taktırcam. Lastik çok kalın walla ya, çok güzel gözükcek inşallah motorun izerinde.

Ne marka aldın? Resimlerini de bekliyoruz yaza ben de lastik değiştireceğim tam racing bişey düşünüyorum bu enduro :mrgreen:

Bu arada er-tech ile pre neredeler yaw yarın ne erkenden kalkmak gerek bi planlasaydık , bu gidişle yalan olacak gezi ne yazıkki...

walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?

DURO marka aldım. Hem de 70 ytl ye :) Deseni de güzel. Yarın taktırıyım resimleride eklerim hemen. Senin ki enduro lastiği mi yaw :) Bende resimlerde gördüm dedim amma dişli lastikmiş :)

benimki de Duro ama :mrgreen: demekki modeller farklı

walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?

Evet iznik... gel bekleriz , yarın saat 11'de topicde ol , buradan kararlaştıracaz artık buluşma noktasını , yoğunluk yüzünden kararlaştıramadık ne yazıkki :farao:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar