Honda Cbr 125 R Lastik Modifiyesi

Arkadaşlar Merhaba. Yeni Aldığım Honda Cbr 125 R Motorumun Lastiklerini Genişletmek Istiyorum. Ancak, Bu Işlemin Sonuçları Hakkında Teknik Bir Açıklamaya Ihtiyacım Var. Gördüğüm Kadarıyla Arka Lastikleri 130/80/17 Veya 130/70/17 , ön Lastikleri De 110/80/17 Ve Ya 110/70/17 Ebatlarında Kullanıyorlar.
Bu Işlemi Yaparken Lastiklerin çamurluğa Veya Herhangi Bir Yere Sürtme Teması Olabiliyor Mu?
Yol Tutuşu Artıyor Mu?
Genel Performasa Etkisi Olumlu Mu? Olumsuz Mu?
Kullanılacak En Iyi Marka Hangisidir? (genel Tercih Duro Marka)
Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan Ve Paylaşıma Katılan Arkadaşlarıma şimdiden Teşekkür Ederim.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Motorun için en ideal lastik, fabrika çıkışı olarak gerekli hesaplamalar yapılarak takılmıştır zaten. Takacağın daha geniş lastik yere daha çok sürteceği için performansın düşecek, benzin tüketimin artacaktır. Ama yine de son karar senin tabi. :cat:

Tabi bu dezavantajların yanında yol tutuşunun artacağı bir gerçek. Marka olarakta bende pirelli var, önceki motorumda uzakdoğulu bir marka vardı. Pirellinin yol tutuşu çok daha iyi eskisine göre.

Son düzenleme:
hiiç oynama derim. lastiği geniş lastikle değiştirmenin hiçbir faydası olmaz. lastiği 180lik de taksan, jant dar olduğu için lastik bombe yapar ve yine 130luk gibi durur. denenmiş halini gördüm, hem neredeyse aynı duruyor hem de lastik deforme olduğu için çok tehlikeli. jantı büyütmen gerek, onun için de çatalla falan oynaman gerek. bence hiç bulaşma. çünkü tüm o uğraşlarının sonunda motorun eskisinden daha yavaş kalktığını, son hızının düştüğünü göreceksin ve eğer motorunu bir pist yarışçısı gibi limitlerde kullanmıyorsan yol tutuştaki farkı da pek hissetmeyeceksin.

cevap

öncelikle soruma yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.
lastik modifiyesi konusunda fikrim hem yol tutuş hem de malum cbr 125'in lastikleri ince olduğundan pek racing havası vermiyor hatta çevreden mobilet gibi bir şey diye tepki alıyoruz o nedenle ne yapabilirim diye çözüm aramaya başladım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakıt Artar Motor Gitmez Sakın Oynama

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bencede oynama ,,yakıt artıyor makinanın son hızı 10-15 km kadar düşüyor..Ama çççoooooookkkkk gösterişli duruyor.1000 lik halt etmiş yanında..Suzuki 1000 lik satlık ama bıcırık değil...

hiç uğraşma öle bişey yapıncaya kadar motoru değiştir hyo al derim

ben ön lastiği DELI TİRE 100-80-17,arka lastiği de DURO HF918 130-70-17 kullanıyorum.gayette memnunum.benim motorumun ön çamurluğu dar olduğu için değiştirmek zorunda kalmıştım.ama sizinki daha geniş olsa gerek.hız ve yakıt tüketimine gelince;motorun atikliği az da olsa düşüyor.yakıt bende değişmedi gibi.son hız ise artıyor.

Son düzenleme:
ben hyosung gt 250r kullanıcısıyım.arka lastiğimi kalınlaştırdım.bende yakıt artması ve performans düşmesi gibi birşey söz konusu olmadı.tabi 125lik bir makinede belki etkileyebilir.iyi araştır derim sana.ben kalınlaştırmış cbr125 görmüştüm ve hiç beğenmedim.çok kötü sırıtıyor arkadan.yinede sen bilirsin benim düşüncelerim bunlar :cat:

Bu motosikletin cc si belli sonuçta ona uygun olan lastik takmışlar daha gösterişli olsun diyorsan 250 lik makine almayı tercih etmelisin. Çakma ss güzel olmuyor yaa :mrgreen: Ben orjinal kalması taraftarıyım her zaman satarken de sorun yaratmaz yine de sen bilirsin tabii :)

bnde oyle klasın aynı orjınal japonlara guwen onlar en ıyısını bılıp takmıslar bnce bırasdaha bın parna flan warsa ılerde 600 luk ss motor all ozman kımse mobılet demez:mrgreen:

bu motora altın semerde vursan aynı kardesim nediye paranı harciyorsun.sevmez bu motor kalın seyleri sana kuser daha yavas gider.lastiğin kalın olması bilinenin aksine onun daha iyi yol tutuu anlamına gelmez.dene ve gör.

Yok performans düşüomuş yok hız azalıomuş yok yoruomuş şu oluomuş bu oluomuş hikaye arakdaşlar bunu kullanna ve takan bilir ben motoruma arka lastik 130 70 17 ,ön tekerleğe 100 80 17 taktım hiç bir değişiklik yok aksine motorumun yol tutuşu virajlar duruşu ve hızlanışı harika oldu bu sürücüden ve sürücünün klosundan kaynaklanır 125 cc motor 90 kg. sürücü binerse ne hızlanır nede kalkış yapar size resimlerden birkaçını göstereyim...
(ESKİ)
29072007.jpg

(YENİ)
26062008540.jpg

26062008533.jpg

26062008534.jpg

26062008537.jpg

Son düzenleme:
arkadaşım fotoların tam arkadan çekilmiş ve eski halindeki fotosu yok mu?

ayrıca fotolar acayıp kastı pcyi

kardeş şöyle motoru tam arkadan bi fotoğraflasaydın bide öyle baksaydık. böyle yandan bakınca sanki havayı fazla basmışsın gibi duruyor....

bendede pirelli sport demon 130 var son süratten düsüyo cekişten düsümüyo fakat tek teker falan yapılmıyo bunla yani , benm makina 6000kmde 130 lastkle tam 130 görüyor :) kesinlikle cok daha güvenli oluyor 4,5 km fark içn gercekten deger,bu seklde 110 yapsa yne bu seklde kullanırdm arka tekerlegn frende kaydıgı zaman toplamasını acyp kolaylastırıyo ve saga sola deil kaysada düz bi şeklde kayıyor düsme riski cok aza iniyor

resimler aynı motor aynı lastiktir kamera farkından dolayı renkler biraz farklı cıkmıs arkadan resm soranlar için ben eklym dedim , saygılar

Son düzenleme:
foto koyan arkadaslar motosikletin arkadan çekilmiş fotosunu ekleyebilir misiniz ?? :)

Arkada Genış Lastık Herzmn Dengenı ıyı Tutmana Yarar Vırajlarda Da Rahat Edersın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar