Honda CBR 125 mi ? Yoksa Dylan 150 mi ?

Arkadaşlar uzun zamandır bu araştırmayı yapıyorum :bounce: fakat motorlar arasında seçim yapmak oldukça güç eğer bu topiğe sizin olumlu ve olumsuz düşüncelerinizi eklerseniz yeni kullanıcılara faydalı olacağını düşünüyorum

Bölüme baktım fakat bu 2 model kıyaslamasına rastlamadım eğer böyle bir karşılaştırma varsa beni uyarırsanız sevinirim:wiinkk:

iki motoru karşılaştırma çok amaçsız, Biri vitesli yarış motoru diğeri scooter

Sen neye göre karşılaştırma istiyorsun onu yazarsan yardımcı olayım. Mesela sürat dersen cbr 125 daha hızlı ama para dersen Dylan 150 daha iyi. Yani nasıl bir karşılaştırma istiyorsunki ikiside cok farklı kulvarlarda.

Tam tersi Suspect... Dylan tam bir canavardır... Cbr ile kafa kafaya gidebilir...

Iki motor da mükemmeldir, Dylan tam bir 150'lik , Cbr tam bir 125'liktir... Cbr'ın ayrodinamisi biraz daha iyidir...

Vitessiz scooter istiyorsan Dylan , (Daha konforlu , daha rahat)
Vitesli daha sportif bir makine istiyorsan Cbr...

Gorkem, fiyatına şimdi baktım, hemen hemen aynı fiyattalarmış ama bu yinede birbirleri ile karşılaşabilecekleri anlama gelmez. Dylan 150 ne kadar canavar olursa olsun, kendi kategorisinde canavardır, cbr 125 ile karşılaştırılmamalı, ki nekadar canavar olursa olsun ben onun 140km hıza ulaşabileceğini pek sanmıyorum, 140a ulaşşada o sürat onun son süratıdır.

dylan tam bir scooter dır. Race scooter kategorileri ile karşılaştırılan bir motordur. 150 cc lik akranlarından güçlü-hızlıdır. Su soğutmalı ve teknolojik bir motoru vardır. Ancak nasılki CBR 125 ile sürekli 140 gitmek zor ve rahatsız edici ise Dylan ile de aynıdır. 2 kişi ile uzun yolda 100 Km sabit süratte acaip rahat.
yine de bu iki makineyi ne ile karşılaştıracağız. Tamamen farklı amaçlar için üretilmişlerdir.
CBR 125, ufak, ince, seri ve çok estetize bir motordur. Eğer yarışacak, gazlayacak ve SPOR yapacaksanız çok iyi bir tercih.
Ancak, Motor süreyim, gezeyim tozayım derseniz Dylan bu amaca daha yakın bir motordur.
Kazasız belasız sürüşler dilerim :9

Cbr'ın da son sürati 140 :cherry: 155'leri sayma onlar son hız sayılmaz...

Cbr'ın da son sürati 140 :cherry: 155'leri sayma onlar son hız sayılmaz...

heheheh,
Onlar saylanmaz Görkem:mrgreen: Hakem Çizgiye Basıldı Bayrağını Kaldırdıydı:queen:

Sonuçta Dylan gezme tozma motorudur bence, CBR 125 uzun yolda adamda kısırlık tehlikesi yaratabilir, hele bir de arkanda bir artçı:queen: Oyy anaaamm:queen:

iki motorda bir birlerinden ayrı sınıfta ve biri vitesli diğeri vitessiz arkadaşlarında belirttiği gibi.eğer genellikle şehir içinde biniceksen konfor arıyosan ve motordan düşünce ayaklarının ezilmemesini istiyorsan dylan(çünkü scooterlar düşünce arada boşluk olduğu için).153cc 15hp cbr ise 13hp 6 vites küçücük hiç konforlu değil üstelik arkada oturan için dahada rahatsız çünkü vibrasyon'u var.uzun yol içinde tasarlanmamış yarış için tasarlanmış ama 125cc motor kimle yarış yapçakki arabalarımı sollucak.iki motor arasındaki hız farkıda dylan 120yaptığını çok duydum cbr 140 yapıyormuşcbr125 dylandan her zaman seridir.ayrıca cbr125 yeni modelide piyasaya çıkma ihtimali var onuda belirteyim.bence scooter al görünüşe bakma yanlış anlama cbr125 kötü motor değil süper ama dylan en iyisi bence

dylan çıları gızdırmayınız,
Motor tek sürücü ile 140 yapıyor ben bizzat test ettim, bassam, beklesem daha gidermiydi bilmem. tork değerlerine ilk kez güvenemedim official site' da verilen:silent: gerçekten abanıp alıp-götüren bir scooter:cat:
sonuçta, arkaya bagaj çantası vs. takılır genelde ve türkiye Turu yapar:queen:

CBR 125 ise, küçük boyutu, iyi dizaynı, incecik yapısı ile gerçekten yarışma heyecanını verebilecek bir motor:cat:
niye karşılaştırdığımızı bir anlasam, yazacağım ama:queen:

heheheh,
Onlar saylanmaz Görkem:mrgreen: Hakem Çizgiye Basıldı Bayrağını Kaldırdıydı:queen:

Sonuçta Dylan gezme tozma motorudur bence, CBR 125 uzun yolda adamda kısırlık tehlikesi yaratabilir, hele bir de arkanda bir artçı:queen: Oyy anaaamm:queen:

Uff hemde nasıl... Bir de artçı işi bilmiyorsa... Her frenajda ileride çocuğunun olmama riski artıyor :p

Fakat verdiği sürüş zevki de tartışılmaz cıbırın... Hele üzerinde tecrübeniz artmaya başladığında o kadar zevk alıyorsunuz ki... Bazı arkadaşlar aman hemen motor büyüteyim 600 alayım telaşında oldukları için motorlarından hiç zevk alamazken ben motoru değil , tekniğimi büyütmek istiyorum. Bu yüzden her geçen gün yeni şeyler keşfediyorum , büyük zevkle kullanıyorum motorumu. 1 yıl oldu 12.700 km'de , fakat ben hiç sıkılmadım. Daha öğreneceğim çok şey var.

valla bilader ben honda derim

honda hayat ondaaaaaaaaaaa

Arkadaşlar otomatiğe bağlanmış galiba :cherry:

Son düzenleme:

HRC

dylan için kaliteli scooter, cbr 125 için racing görünümlü gezinti motoru diyebiliriz, ama scooter için alternatif daha çok, ucuz kaliteli race motor için alternatifler ona nazaran biraz daha kısıtlı.

bikerboyzz ve serendepity ye büyük katılımlarından dolayı teşekkür etmek gerekir. nasılda gözümüzden kaçmış tühhh

Uff hemde nasıl... Bir de artçı işi bilmiyorsa... Her frenajda ileride çocuğunun olmama riski artıyor :p

Fakat verdiği sürüş zevki de tartışılmaz cıbırın... Hele üzerinde tecrübeniz artmaya başladığında o kadar zevk alıyorsunuz ki... Bazı arkadaşlar aman hemen motor büyüteyim 600 alayım telaşında oldukları için motorlarından hiç zevk alamazken ben motoru değil , tekniğimi büyütmek istiyorum. Bu yüzden her geçen gün yeni şeyler keşfediyorum , büyük zevkle kullanıyorum motorumu. 1 yıl oldu 12.700 km'de , fakat ben hiç sıkılmadım. Daha öğreneceğim çok şey var.

Arkadaşlar otomatiğe bağlanmış galiba :cherry:

Helal sana Görkem:cat:
motoru değil tecrübeyi, zevki, burada yaptığın gibi paylaşmayı BÜYÜTMEK bence de en önemlisidir:cat:
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Alıntı:
bikerboyzz´isimli üyeden Alıntı
valla bilader ben honda derim

Alıntı:
serendepity´isimli üyeden Alıntı
honda hayat ondaaaaaaaaaaa

Arkadaşlar otomatiğe bağlanmış galiba

Evet öyle ama daha da kötüsü, iki modelin de Honda olduğundan haberleri yok galiba.

İki ayrı segmentteki motorlar ancak güç ve torkları ile karşılaştırılabilirler. Bu durumda Dylan daha avantajlı gibi gözüküyor. Ben scooterleri hiç sevmem ama ikisi arasında tercih mecburiyetinde kalsam Dylanı tercih ederdim. Cbr sahipleri sakın alınmasınlar ama cbr125 bana çok komik geliyor!

Herkesin fikrine saygı duyarum... Bana da hayabusa komik geliyor mesela

kısa turlar için motosiklet kullanıcaksanız yada daha konforlu seyahat edip kolay kullanım istiyorsanız dylan iyi bir tercih...ama derseniz ki sportif kullanırım kontrol bende olsun kendimi geliştireyim ve 1000 cc ye kadar zamanla büyüyeyim o zaman cbr ı tercih edebilirsiniz herkes aynı şeyi söylemiş zaten iki motoru karşılaştırma gibi bir durum ne yönden yapılabilir....kalite olarak eşitler....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Herkesin fikrine saygı duyarum... Bana da hayabusa komik geliyor mesela
Hani alınmayacaktık?!

Hayabusa ve emsalleri sadece komik değil, aynı zamanda çok uygunsuz ve lüzumsuz makinelerdir (pistte kullananları tenzih ediyorum). Ne işe yaradıklarını hala tespit edebilmiş değilim. Kullananlar dahi bu keşfi yapamıyorlardır, eminim!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar