500 kullanıcıları merhaba. 250'yi sattıktan sonra motor arayışlarına başladım.
CBF 500 düşünüyorum, teknik özellikleri fln filan hepsinden haberim var ama beni korkutan tek şey viraj kabiliyeti. acaba bu konuda kullanıcıların düşüncesi nedir. rahat bir şekilde, tereddüt etmeden viraja girebiliyor musunuz? yani motor buna olanak tanıyor mu?
onun haricinde çok güzel motor, kullanan arkadaşlara iyi sürüşler...
bu motoru al istediğin viraja gir.. tabii lastiklerinin durumu da çok önemli unutmamak lazım :wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:30 ----------
yaklaşık bir yıldır CBF 500 kullanıcısı olarak bağzı yorumlarımı paylaşmak isterim sizlerle. CBF 500 ümle uzun yol deneyimim de oldu. Geçtiğimiz yaz kız arkadaşımla birlikte tatile motorumuzla gittik. (istanbul-bursa-ayvalık-dikili-izmir-istanbul)
1- hiç bir kronik problemi olmayan sayılı motorlardan biridir. uzun yol ya da şehir içinde arıza yaparmı acaba düşüncesi aklınızın ucundan bile geçmez. bakımlar haricinde servislerin yolunu unutursunuz :cat:
2- bağzı arkadaşlar bana soruyor. madem bu kadar iyi bir motor neden piyasada cbf600 kadar yok diye. çünkü arkadaşlar türkiyede naked tip motorlar çok fazla beğenilmiyor ( şahin ve doğan gibi arabalara dahi grenaj falan ekleyip spor görünüme çevirmeye çalışan bir milletiz :cherry: ). çoğunluk grenajlı motorları daha gösterişli buluyor. ama merak etmeyin, bu motor elinizde kalmaz. çünkü naked hayranları yuvarlak fardan vazgeçemezler. ve fiyat uygunluğu ve problemsiz bir motor olduğundan satmaya kalktığınızda başka bir naked hayranı onu sizden alacaktır.
3- her türlü viraja rahatlıkla girebilirsiniz. kontrolü ve dengesi süperdir. şehir içi kullanımında anlatmaya dahi lüzum duymuyorum manevra kabiliyeti yüksektir.
4- uzun yolda yormayan bir motordur. oturuşu dik denebilecek bir şekildedir. özellikle artçı koltuğu geniş ve rahattır. artçı koltuğunun yüksek oluşu artçı için yolda güzel bir görüş açısı sağlar ve yolculuktan had safhada zevk aldırır.
5- yedek parça sorunu yoktur. tüm Honda servislerinde yedek parça bulabilirsiniz.
6- şimdiye kadar CBF 500 kullanmış yakın arkadaşlarımdan olumsuz tek bir şey bile duymamam bu motoru almamda en büyük etkenlerden biridir.
7- 500 cc 57 hp gücü ile azımsanamayacak kapasitede bir motordur. özellikle (bunu tüm kullanıcılardan duyarsınız) 7500 devirden sonra makine çıldırıyor :bounce: Fakat bir super sport preformansı da beklemek haksızlık olur.
8- cbf500 ün dezavantajlarından biri sürücü selesinin alçak oluşudur. boyu 180 den uzun olanlar için tavsiye etmeyeceğim bir motordur.
fakat selenin alçak oluşu boy problemi yaşayanlar için büyük avantajdır :wiinkk:
9- far aydınlatması çok iyidir. gece yolculuk yapmak zorunda kalırsanız problem yaşatmaz. ayrıca şehir içi trafiğinde de rahatlıkla farkedilmenizi sağlar.
10- karbüratörlü bir makine olduğu için benzin seçmez, bakımı kolaydır, her hangi bir serviste bile yaptırabilirsiniz. hatta mecbur kalınırsa hemen hemen her sanayide otomobil ustalarından da yardım alınabilir
11- yok 30 bin km de cbf 500 alınırmı, yok 20bin km ye yaklaşmış motora güvenebilirmiyim diye sormayın. cbf 500ler bildiğim ve araştırdığım kadarıyla 24 bin bakımlarından sonra kendini bulan makineler. yani motor parçaları bu km den sonra birbirlerine çok daha iyi alışmış oluyor. cbf500 kullanan arkadaşlarımın ortak görüşlerinden biri de 24.000 km bakımından sonra motorun performansının gözle görülür şekilde arttığıdır. (benim motorumun daha 10 km si var
şimdilik aklıma gelenler bunlar. malum havalar çok soğuk gidiyor motoruma uzun zamandır binemedim. tekrar binince aklıma en az bu kadar daha yazacak şey gelir. ozaman yine devam ederim kaldığımız yerden