Arkadaşlar herkesin cbf500 ünü satması, bu motorun kötü olduğu anlamına gelmez. Herşey yazıldı çizildi konuşuldu. Ama ana hatlarıyla yeni katılan arkadaşlar için tekrar bir kaç şey yazayım. hatta maddeler halinde aklıma gelenleri listeleyim hızlıca:
1. hiç bir kronik problemi yoktur. bakımını zamanında yaparsanız en az 150bin km tık bile demez
2. sürücü ve özellikle artçı için çok rahattır. artçıyla uzun yollara gözünüz kapalı gidebilirsiniz. ben kız arkadaşımla yaz tatillerine bile motorumla giderdim. artçı şikayet etmez!!! hatta artçı selesi yukarda olduğu için yol boyunca sıkılmadan o da yolu izleme fırsatı bulur.
3. inanılmaz dengeli ve virajı muhteşem bir motordur.
4. ivmelenmesi, ara hızlanmaları uzun yolda olsun şehir içinde olsun çok çok çok iyidir. hatta cbf600 den pek farkı yoktur ivmelenmede
5. görsel olarak çok çekici ve kaslı bir naked motordur.
6. honda motorlarda yedek parçada sıkıntı yaşamazsınız. hele hele cbf serisinin hiç birinde yaşamazsınız bu sıkıntıyı. yedek parçalar her motorda olduğu gibi. ne yazık ki ucuz olduğunu söyleyemem. ama ben sattığımda 30bin deydi. hiç yedek parça değiştirmedim. sadece bakımlarını düzenli yaptırdım o kadar. kaza bela olmadıkça yedek parçada sıkıntı yaşamazsınız. resmen fukara motorudur. masraf çıkarmaz, bakımları ucuzdur. (orj. hava filtresi 120 tl çok gelebilir. ancak en az 15bin km kullanırsınız hava filtresini. bujiler ortalama 20 bin km götürür. iridyum falan kullanmaya gerek yok. bujinin teki 15 tl falan. onun haricinde yağ ve yağ filtresi. yağ filtresi 10-15 tl. 30bin km de bir de fren hidrolik ve antifrizi değiştirmek yeterli. ben balataları orj. kullandım. sadece 18bin bakımında arka balataları değiştirmiştim. 1 tk. 30 binde sattığımda en az bir 10-15 bin daha yapacak balata vardı üzerinde. zinciririni düzenli temizleyip yağladım. yine en az 15 bin km zincir ömrü vardı satarken. dişliler hiç aşınmamış sivrilmemişti bile.) he teker rulmanlarının durumu kullanma şekline göre değişir. benimkinde herhangi az da olsa bir problem yoktu. düzenli kullanımda 50 bin de bir teker rulmanları değiştirilebilir keyfe keder.
7. lastikleri kalın ve gösterişli duruyor. virajları lastiklerinden dolayı çok iyi. ama bu da lastik değiştirirken para demek

8. herkes geçiş motoru olarak görür 500 ü. ama kullananlar bilirki, senelerce kullanılabilecek ve sıkmayacak bir motordur.
9. 7bin d/d dan sonra motor kendini kaybeder. adeta çıldırır. çok agresifleşir.
10. karbüratör - enjeksiyon arasında kalanlar için söyleyim: cbf500 aşırı ekonomik yakıtlıdır. ortalama 80-130 km aralığında kullanırsanız km de 4.5 l falan yakıyor. ama bunu 6 litreye çıkarmak da sizin elinizde. sürekli yüksek devirde dur kalk ve 130 kmlerin üzerinde gidecekler ekonomik motor aramasın. bulamazlar. ben daha 130 km nin üzerinde gidipte 100 km de 4 l yakan motor görmedim

karbüratörlü oluşunun avantajları var. zaten çift silindir 500 cc de enj. ve karbüratör arasında yakıtta fark neredeyse pek olmaz.
11. sıkılmadan en az 2-3 yıl binilecek bir motor.
12. şehir içi için çok kıvrak. uzun yolda konforlu ve dengelidir
13. alaşımlı jant ve tubeless ( dubleks

) lastiklidir.
14. kötü yanlarını sorarsanız yoktur. hem de hiç bir eksisi yoktur. sadece boyu 1.80 üzeri olanlar için biraz alçak kalır. ama boyu kısa olanlar içinde çok avantajlıdır.
15. orjinal egsozu ile bile inanılmaz güzel ve tok bir motor sesi vardır. performans egsoz taktırmadan önce 2 kere düşünürsünüz o sesten vazgeçmek için.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu arada ben cbf 500 ümü sattım. aslında ev kredim olduğu için satmıştım ama motorsuzluğa dayanamıyorum. yakın zamanda cbf600 siyah 2008 model yeni bir motor alacağım. kaparosunu yolladım. bu hafta da kısmetse gidip antalyadan binerek geleceğim..
herkese keyifli sürüşler.