gt250 daha güçlü denmiş fakat cbf250 nin torku 22 nm, gt250 ise 21nm.
ayrıca gt250 maksimum torku 7500 devirde cbf250 6000 devirde üretiyor.
aynı şekilde gt250 maksimum gücü 10250 devirde cbf250 8000 devirde üretiyor.
gt250r için normal ama gt250 ve özellikle GV 250 Aquila için tork normal değil. özellikle cruiser bir motosikletin düşük beygirlerde yüksek tork üretmesi istenir.
yani yüksek beygir var fakat gt250r başlığındaki test yazılarında da yazıldığı gibi kullanıcılar düşük devirlerde motorun gaza ani tepki verememesinden şikayetçi.
yani kıyaslama yaparken biraz da güç ve tork oranına bakmak lazım bence:cat:
yani honda yüksek devire çıkmayı bilmiyor mu?
şimdide hyosung Aquila 650 ile honda shadow örneğini alırsak:
hyosung Aquila 650
honda shadow 750
ne yani şimdi custom bir motosiklet 70hp güç üretti diye iyi mi oldu? bi de devire bakın sanki racing motor gibi. tork derseniz beygirine göre çok düşük ve çok yüksek beygirlerde maksimum tork ve beygir üretilmiş.
her zaman cruiser ya da custom bir makinenin düşük devirlerde yüksek tork üretmesi beklenir yazılır.
fakat hyo 7000 devirde honda 3000 devirde üretiyor. yani güce bakmak yeterli değil. en yüksek beygirli makineler iyi olsaydı racinglerden başka binmek için neden olmazdı? 750cc shadowun beygiri 45,8hp.
bu yüksek devirlerde motorun diğer düşük devir motorlara göre yıpranmasına ve düşük km lerde yenilenmesine neden oluyor. aksini iddia eden olmaz sanırım. bir cbr1000rr ve africa twin kıyaslandığında sorunsuz yapacağı km ler ne olur söylememe gerek yok sanırım
güç yerine hangi devirde üretiliyor yazılsa daha iyi bence. hyosungun sitesi açmıyor ve NBC motorun sitesinde de devir yazmıyor. hatta tork hiç yazmıyor.
motor gücü diye birşey yoktur. hatta ustalar der: xxx motoru şu devirde şu beygiri üretebilen bir motora sahip. ram değil ki 256mb yaz geç.
bikez.com dan buldum verileri.
bi de gt250r testinde yazan verilere göre 4,5lt tüketiyormuş gt250r. yüksek devirlerin cabası da 4,5lt tüketim olsa gerek.
cbf250nin yakıtı ve düşük devirde tork ve güç üretimi daha iyi:cat:
aksini iddia eden varsa açıkgörüşlülükle bekliyorum:wiinkk:
örnekler biraz karışık oldu ama maksat düşük devirlerde motor gücü ve torkunun dayanıklılığa oranını açıklamak. hatam varsa acemiliğime verin.
bilgilerimizi paylaşalım öğrenelim daha çok öğrenelim. lütfen açıklamalı cevap yazalım. benim gibi merak edenler varsa bilgi alışverişi olsun:cat: