hocam hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız konya ya yolunuz düşerse beklerim...
eyvallah sağolasınız bende beklerim herzaman.
bu gün biraz turladık bir akradaşıma sıfır pulsar 200NS aldık daha rodajda olunca yavaş turluyoz, birde hava inanılmaz soğuktu.Otobana çokmıştık biraz turladık giderken herkes kendi motorunu yani CBF 250 ile arkadaşımda Pulsar 200NS ile dönüşde motorları değiştik.İlk hissettiğim şey honda ya göre koltuk biraz daha sert gidon biraz daha önde ve gazlayınca da hemen ellere gelen titreşimdi ama bu rahatsız edici boyutta değil ama hissettiklerim bunlar.
İyi tarafları vites geçişleri gerçekten tık tık seri bir şekilde geçiyor,aynalaR çok kötü gaz tepkisi CBF göre biraz daha agresif gibi geldi yani biraz güvensiz bir his gibi geldi ilk öncleri,ama sonra alışıyorsun. HOnda CBF de tepkiler daha oturaklı yani belli devire kadar gerçekten akıllı uslu güven veren bir sürüş tarzı var ama 5000 - 6000 devirden sonrası adrenalin için inanılmaz zevkli 80-90-100-110-120 lere çıkması inanılmaz güzel akıcı.SAdece gaza basmanız yeterli.
Mesela benim en son motorum MT09 idi onda 6.vitesde iken bile 50-60km hızlardan üst limitlere kadar sanki otomatik vites gibi kullanıyordunuz.Ama bunda öyle değil,devrinde kullanmanız gerek ama hemen alışılıyor.
Vites göstergesinin olmaması biraz kötü tabiki zman zamn aramıyor değilim. Sonrdan takılan vites göstergeleri var zamanında CBR600F im için almıştım ama takmak nasib olmadan satmıştım.Aklıma geldi ama taktırmak için biraz zaman ayırmam ve birinin yardımına yani bu işten anlayan birine taktırmak gerekir olursa da süper olur.
CBF motorun neden bu kadar sevildiğini kullandıkça anlıyorum. 200km oldu ve ibre yani benzin göstergesi daha yeni yarı oldu bakalım ne kadar gidecek buda ayrı bir zevk.Önceki motorlarım hep 600cc ve üstü olunca en fazla 180-210km leri görmüştüm.Ama bu daha yarı dedi.
Lastiklerimi deiştireli yaklışık daha 100km civarı oldu şuana kadar iyi ama enaz bir 500km kullanmak lazım gerçek yüzünü ozaman daha iyi anlıcaz.
Honda CBF250 almakla gerçekten doğru bir seçim yaptığımı hergün biraz daha iyi anlıyorum.
Ama içimde hep racing var
mesela CBR500R yada CBR250R yada R25 var.
Kazadan dolayı mahkememiz devam ediyor.Eğer ordan biraz para alabilirsem o zaman bunu satar onlardan birini alırım diye düşünüyorum. Tabi ki her şeyin hayırlısı ne ise o olsun hakkımızda.
Adana dan selamlar...
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
Bu arada CBF 250 kullanıcıları orta sehpa gerçekten sıkıntı napmam lazım diğer motorlarımdan kalan motor kaldırma sehpam var ama oda buna uymuyor yani apraat takacak yer yok yağlama ve bakım ve temizlik için gerçekten sıkıntılı sizler napıyorsnunuz yada önerileriniz varsa duymak isterim.