Arkadaşlar motoru alan herkese hayırlı olsun.Benim motor kapalı garajda duruyor ve içerisinin sıcaklığı çok düşük değil,fakat çalıştırıp motoru ısıtırken jikle açık konumda ama gazı bıraktığımda hemen stop ediyor.Ayrıca ısınması için ne kadar süre gerekiyor?
Sanırım bu motorun özelliği bu, bu soru daha öncede soruldu, ben de denedim ama, gazı bırakınca stop ediyor, yani 3 dk kadar gazı bırakmadan ısıtmak ve sonra jikleyi kapatıp rölantiye almak gerekiyor. Ama normalde belli bir ayarda durması gerekir diye biliyorum, bunu da ilk bakımda servise sormak gerek. Ben motoru ilk alırken de oradaki satıcı bir süre eli gazda beklemişti sonra jikleyi kapatıp rolantiye bırakmıştı. Ama yine de bu motorun rölanti devrini biraz yükselttirmek gerekiyor sanırım.
Bu arada 560 km oldu benim alet. Bugün farkına varmadan düz yolda kısa sürelerle 4. viteste 100 km'yi gördüm hem de iki kere pek zorlanıyor gibi de değildi motor üstelik, şaşırdım, iyice açılmaya başladı alet, 5. viteste 100'ün üstüne rahat çıkacak demek ki. Zaten birinci vitesten sonraki vites aralıkları oldukça uzun, en iyi tarafı bu galiba. Bu da uzun yola rahat gidebilir sinyallerini veriyor bize galiba.
Yalnız bir kaç gündür arka frende bir performans düşüklüğü var gibime geliyor, ön frene göre biraz daha geç kavrıyor gibi, belki de bana öyle geliyor. Şu rodajı bir dolduralım bakalım bunları ustaya bir soracam.
Bir de arka süspansiyon biraz bozuk yolda zıplatıyor adamı, acaba bir kademe sertleştirmek mi gerek? Tecrübeli arkadaşlar ne der?
Hakpek çözümün çok mantıklı olmuş, ben de yaptırtabilirim bunu iyi fikir gibi görünüyor.