sıkıntı olmaz ama zevk meselesi ve ardındaki sürücüyü de kör etmemek lazım değilmi.. ben tek renk topcase nin altına bağlamıştım kırmızı3. fren lambası gibiydi. hem uzun yolda ampul patlasa yedeğim oluyordu. kabloları da stop lambanın arkasında bir soket var 3 lü o 1. ve 2. kablolar ile bağlarsan parklar ile 1-3 bağlarsan sadece frenler ile yanar. kesmene gerek yok ince kablo kullan soketin içine sıkıştır yeterli..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------
rjinalinden şaşmayınız. jant yanakları 90-90-18 e göre 100 lük lastik yayılma yapıyor.
giğer bir durumda arka lastik daha kalınlaşmaktan ziyade yükseliyor, arka tek amortisör oldugundan da ön amortisörlerine daha fazla agırlık basıyor. tecrübelerim ile sabittir. Ben aldığımda üzerinde vardı. değiştirdim, ordan biliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
kapağın contasından olabilir. resimdeki vidaların iyice sıklılı olduguna emin olun bence, yada o kapak contasını değiştirip bakmak lazım. oraya baska yerden yağ gelmez. ki ses geliyorsa yagıda az zarar görmüş olabillir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------
kaplin lastikleri...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------
rjinalinden şaşmayınız. jant yanakları 90-90-18 e göre 100 lük lastik yayılma yapıyor.
giğer bir durumda arka lastik daha kalınlaşmaktan ziyade yükseliyor, arka tek amortisör oldugundan da ön amortisörlerine daha fazla agırlık basıyor. tecrübelerim ile sabittir. Ben aldığımda üzerinde vardı. değiştirdim, ordan biliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
Arkadaşlar dayımın motoru CBF 150
Motor son servis bakımında evlat acısı gibi 153TL masraf çıkarmasına rağmen geçen beraber gezerken farkettik sanki motorsikletin motorunun olduğu kısımda biryerlerden yağ damlıyor
motorun alt kısımlarına hep yağ sıçramış
önce ben teker belki yolda birşeyin üzerinden geçmiştir o sıçramıştır dedim ama dayımın anlattığına göre motorsikletten garip bir ses de geliyormuş
Motorun göstergelerinin ampulunü değiştirmek için grenajları söken usta hep çizmiş zaten
Bu yetkili servisteki usta geçinenler bir halttan anlamıyor sanırım
http://s23.postimg.org/wyllbm13f/2013_06_17_144133.jpg/
internetten bulduğum CBF 150 resminde işaretlediğim yerde yağ lekeleri var
Sizce yağ nereden damlıyor olabilir?
[url]http://s23.postimg.org/wyllbm13f/2013_06_17_144133.jpg[/url]
picture uploading
kapağın contasından olabilir. resimdeki vidaların iyice sıklılı olduguna emin olun bence, yada o kapak contasını değiştirip bakmak lazım. oraya baska yerden yağ gelmez. ki ses geliyorsa yagıda az zarar görmüş olabillir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------
Arka tekeri kendin sökebiliyorsan yaparsın. Sökemem diyorsan bir ustanın yapması daha uygun olur. Çünkü arka tekeri sökünce kampana ayarı, lastik hizalaması ve zincir ayarı bozulur. Yoksa zor bir iş değil. Tekeri sökünce dişliyi elinle çek, kendiliğinden gelir dişli tekere vidalı değil. Bu takozlar ani yük binmelerinde esneyerek zincirin uzamasını önler. Kesin ses oradan geliyor diyemem ama anlattığın sese bakarak olabilir diyorum. Tekeri kendin söküp takabiliyorsan sana yenilemesi 10 tl ye mal olur.
kaplin lastikleri...