Bu konu ile ilgili geçmiş sayfalarda çok çok bilgi var. ama kısaca özet geçeyim. Yeni kasalarda arkada 43 t, eski kasalarda arkada 42 t dişli var. Önde ise iki kasada da 15 t diş var. 16 t ön dişli piyasada var. Fakat ön dişliyi 1 diş büğülttüğün taktirde arkada 3 diş küçültmeye denk oranda dişli değişimi yapmış oluyorsun. Yani bu durumda oran fazla olduğundan bi çok olumsuzluk ta yaşaman söz konusu olabilir. İvmelenmen hayli zayıflar. Yolcu ile bi bayırda durduğun zaman kalkmak için motoru çok fazla zorlaman gerekir, deb. balatanın ömrü kısalır, ara ivmelenmen zayıflar, canın sıkılır. Sollamalar sıkıntı olur, sadede 90-100 km-h sevilelerinde motor orjinal dişli oranına göre çok daha düşük devirler çevirerek seyahat edebilirsin. ama her inişin bir çıkışı vardır. Yokuş yukarı çıkarken canın sıkılır.
Benim tavsiyem ön dişliye hiç dokunmadan şu anda arka 43 t olan dişlini yine eski kasaların oj. dişlisi olan 42 t ile değiştirmek olacaktır. Bu cbf 150 için yapılabilecek en küçük dişli modifi, daha fazlasını ben tavsiye etmiyorum. 42 t arka dişli ile motor yine 0,2-0,7 devir-dk arası rahatlar, daha düşük devirlerle seyahat imkanın olur ama ön dişli büğültmesinde karşılaşabileceğin olumsuzlukları yaşamazsın. Oran küçük olduğu için motora zarar vermez. Arka 40 hatta 38 t seçenekleri de var ama ben motoru tüm yol biçimlerinde yolculu yolcusuz, iki ağır yolcu dik rampa dur-kalklar vb. hiç bi olumsuzluk yaşamamak adına 42 t arka dişli değişimi haricinde dişli modofi pek tavsiye etmiyorum. 42 t arka dişli bi çok yerden temin edebilirsin. Eski kasaların orjinal dişlisi olduğundan yetk. servislerde dahi bulabilmem mümkün.
Not: Ben düz yoldan çıkmam, zaten hafif bi kullanıcıyım, hafif bayırlarda çekiş kaybı vb ivmelenmem çok zayıflasada sorun değil. Arkamada yolcu almam dersen, öne 16 t veya arkaya 40 t olur. Ama ben yine derim ki önü 16 t yapacağına arkayı 40 t yap. Çok daha iyidir.