Ben yolculu kullanım yaptığımdan ön michalen lastiği 30 yapıyorum, michalende yolcusuz kullanım dahi yolu bırakmıyor lastik. Yumuşak hamur yapısı sayesinde sorun olmuyor, ama duroda bu çok tehlikeli olur, yapılmamalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------
Slm, ölçüm yaptığın zemin tamamiyle düz değil ise, veya motor stop edildikten sonra karterdeki yağın iyice süzülerek oturması beklenmeden yağ seviye kontrolü yapıldıysa, çubukta yağı olduğun daha az görmene sebep olmuş olabilir. En sağlıklı yağ seviye kontrolü motoru her zaman park ettiğiniz ve düz olduğunuz zeminde, motoru bir gece beklettikten sonra ertesi sabah motorun başına gidildiğinde yapılabilir. Böyle bir ölçümde yanılma payı bence yok. Bu arada motorunun maşşallahı var, benim motor 1600 km de kesin 200 gram seviyelerinde yağ yakar.. Bu arada ölçümünü her zaman aynı yerde, aynı şekilde yapıyorsan ilerki zamanlarda yine çubukta yağı yarıdan mm yukarda gördüğün taktirde, yağın eksik olmadığını düşünebilirsin.
Bende senin gaz taktiğini mazotta uyguluyorum, gaz bulamak için bence hiç uğraşmaya gerek yok. zincir ve jant temizliği mazotla da çok harika oluyor. Elimde 3 lt mazotum var. 1 sene yeter.. Zamdan önce almıştım dermişim