Ben bir ay önce Db motordan 18 tl ye orj. buji, 11 tl ye orj. hava filtresi almıştım. Ankara Honda servis ise muhattap oloduğun servis, servis ve parça fiyatlarının çok kabarık olduğunu söyleyen çok arkadaş oldu geçmişte, Db motordan falan kargo ile alırsan, üzerine kargo versen bile daha ucuza gelebilir. Ben hava filtresi buji yağ aldığımda 5-6 tl de kargo veriyorum olup bitiyor. Senin sadece bujinin fiyatı İstanbul Db nin fiyatından 10 tl pahalı.
Orjinal buji nasıl anlaşılır bilmiyorum. Motoay ın fiyatları uygundur. Fakat ilandaki buji orjinalmidir değilmidir bilemem. Birde piyasada, internette, cr7-e, hatta cr6-e bujiler, cbf 150 buji diye satılmakta, bu konuyada dikkat etmelisin. cr8-e olmalı standart buji. En iyisi yetkili servisten satın almak, en azından orj. olduğuna emin olabiliyorsun ve kargo ile istediğinde de sana olması gereken değerde buji, cr8-e geliyor.
5-10 tl nin peşinde değilim ama yetkili servislerde fiyat standart olmalı, D&B'yi arayıp fiyat soracağım, geçenlerde bir araba bana arkadan çarptı, arka çamurluk ve arka jant değişti(jant değişmese de olurdu aslında, sadece çok az balans bozukluğu vardı, kazadan sonra 50-60 km kullandım bir sorun göremedim açıkcası ), arka çamurluk 48,98 tl , arka jant ise 333,09 tl + kdv, 100 tl de işçilik. Toplamda kdv dahil 576,56 tl fatura çıkardılar. Demek ki bir de düşüp bir kaç grenaj kırsam, motorun fiyatı kadar fiyat çıkaracaklar. Gerçi ben bu parayı karşı tarafın sigortasından geri alacağım ama CBF 150 için sadece arka jant ve çamurluk için bu kadar kabarık bir fatura çıkması biraz garibime gitti doğrusu.
Eğer D&B'den farklı fiyat alırsam Honda TR'ye ye o da olmazsa Honda'ya bu konu hakkında bir şikayet maili yazacağım.